Hopp til innholdet
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow

Jess Carlsens gate 12, 0183 Oslo

FREDENSBORG/SENTRUM, lys og arealeffektiv 2-roms med balkong i nyere bygg. Heis. Meget sentral beliggenhet

Prisantydning

2 800 000,-

BRA/P-rom

43 kvm / 43 kvm

Boligtype

Andelsleilighet

Velkommen på visning

Klikk på dato for å legge til i din kalender

18.aug   kl 12.30 - 13.30 19.aug   kl 17.00 - 18.00
Totalpris inkludert omkostninger
3 404 163 kr
Prisantydning
2 800 000 kr
+ Andel fellesgjeld
589 016 kr
+ Omkostninger
15 147 kr
= Totalpris
3 404 163 kr
Felleskostnader
6 660 kr/mnd
Antall rom
2
Antall soverom
1
Primærrom
43 kvm
Bruksareal
43 kvm
Etasje
2
Eierform
Borettslag
Boligtype
Andelsleilighet
Kommune
Oslo
Byggeår
2004
Energimerking
Grønn B
Sigrid Torvund-Storvand

Sigrid Torvund-Storvand

Fagansvarlig / Eiendomsmegler

Mer om boligen

OBOS Eiendomsmeglere har gleden av å ønske velkommen til Jess Carlsens gate 12- en lys og areleffektiv 2-roms med balkong. Leiligheten ligger i 2 etasje, og beliggenheten fortoner seg som 3 etasje sett fra stuen og balkongen. Leiligheten inneholder: praktisk entrè, åpen kjøkken- og stueløsning, et godt soverom med garderobeskap og flislagt bad med varmekabler. Utgang til hyggelig balkong fra stuen. Boligen disponerer bod på ca. 4 m² i 1 etasje. Leiligheten har en god standard. Nyere bygg fra 2004. Store vindusflater og god takhøyde gir lys og fin romfølelse. Populært og veldrevet borettslag med felles takterrasse.

Beliggenhet

Velkommen til attraktive og urbane Fredensborg hvor du har alt du måtte ønske deg av liv i hovedstaden. Gode handelsmuligheter med unike grønnsaksbutikker, bakeri og dagligvare i nærområdet. Det er flere dagligvarehandler like i nærheten, det nærmeste er KIWI på hjørnet, Bunnpris og REMA1000 ligger også i umiddelbar nærhet. Ellers finner du apotek, kiosk, kino, blomsterhandel, møbelbutikk og andre spennende servicetilbud kun en liten spasertur unna. Området tilbyr et rikelig utvalg med butikker, spisesteder, caféer og uteliv nesten rett utenfor døren din. Her ligger noen av bydelens mest populære spise- og serveringssteder som Taco Republic, Trattoria Oppklare, Le Benjamin, Delicatessen, Villa Paradiso, Nighthawk Diner og Kamai. Ønsker du en deilig kopp kaffe, finner du Starbucks bare noen meter unna. På Vulkan finner man kjente Mathallen med matprodukter av høy kvalitet. I tillegg byr Mathallen også på en rekke caféer og spisesteder. For den utelivsglade er det en rekke utvalg av nattklubber, puber og loungebarer som f.eks. Qadis, Blå, BD52, Syng, Territoriet, Tea Lounge og BAR Vulkan. i Markveien kan by mange små og spennende butikker uavhengige butikker som selger klær, smykker, keramikk og kunst utenom det vanlige - alt fra originale butikker drevet av unge, norske designere til kule vintagebutikker. Av de større kjedene finner du alt i gangavstand. Du kan på noen minutter gå til både Steen&Strøm, Arkaden, Byporten, Oslo City samt benytte deg hoved handlegaten Karl Johans gate hvor du finner alt du trenger av mat, klær og sko mm.

Selv om man bor midt i byen så er det kort avstand til idylliske Akerselva med sine mange flotte turstier som tar deg hele veien opp til Maridalen og Nordmarka. På en varm sommerdag er også den nye Nedre Foss park et solid førstevalg, sammen med Kubaparken, Birkelunden og Grünerhagen. Sjøbadet på Sørenga er blitt en meget populær badeplass som man kan lett sykle til.

En liten rusletur fra leiligheten finner du blant annet Botanisk hage, naturhistorisk museum, Geologisk museum og Zoologisk museum og Tøyen hovedgård.

Området har en rekke gode treningsmuligheter i umiddelbar nærhet som både SATS og Evo, litt lenger opp har du Ringnes Park som tilbyr trening på en stor og innbydende SATS/Elixia.

Det er kort vei til offentlig kommunikasjon som buss, trikk og t-bane, som fører deg hvor du skulle ønske i Oslo by.

Bebyggelse

Det er leilighets-/gårdsbebyggelse i området.

Adkomst

Se vedlagte kartskisse. Det vil bli skiltet med OBOS eiendomsmeglere skilt ved fellesvisningene.

Byggemåte

Oppført 2003. Grunnmur i støpt betong. Utvendige fasader er i pusset utførelse med innslag av teglmur. Skillende vegger i betong. Flatt tak antatt tekket med papp/ folie.
Se vedlagte takstrapport datert 5.8.2019 for teknisk beskrivelse av eiendommen.

Areal

Primærrom: 43 kvm, Bruksareal: 43 kvm, Bruttoareal: 48 kvm

Standard

Entré:
Fra felles inngangsparti har du enkel adkomst via heis. Entréen har god plass til at du kan henge fra deg yttertøy i et praktisk garderobeskap med både hyller og hengere. Callinganlegg med video hvor du åpner døren med mobilen din.

Åpen stue- og kjøkkenløsning:
En lys stue og åpen kjøkkenløsning. Med den gode takhøyden og de store vindusflatene får du en god romfølelse. Her har du plass til både sofadel samt spisebord og stoler. Det er et lyst og fint kjøkken med hvite glatte fronter, laminat benkeplate, rustfri servant, ventilator, nisje for kjøleskap, komfyr og oppvaskmaskin og glassplater over benkeskap.

Balkong:
Med utgang fra den åpne stue- og kjøkkenløsningen har du en herlig balkong. Sydvendt balkong på ca. 3 m² som gir rom for møblering med bord og stoler.

Soverom:
Et godt soverom med garderobeskap. Det er malt i en behagelig og lys farge som sammen med de store vindusflatene gir en lys og innbydende romfølelse.

Bad:
Pent flislagt bad med varmekabler. Arealeffektivt bad med åpen dusjplass med dusjvegger. Hvit baderomsinnredning med servant i skap, en praktisk nisje og speil, vegghengt toalett, og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.

Overflater:
Gulv: Fliser i bad, parkett i øvrige rom.
Vegger: Malte flater på vegger. Ny tapet på vegg som er malt i 2016.
Himling: Malte flater i himling. Baderomsplater i himling.

Utstyr

felles takterrasse, bod i 1 etasje på ca. 4 kvm, felles sykkelrom, dørklokke med døråpner, kabel-tv med bredbåndsmuligheter, varmt vann og fyring akonto med fjernvarme.

Oppvarming

Leiligheten varmes opp med vannbåren varme via radiatorer. Oppvarmingskilde er fjernvarme. Varmekabler på bad.

Boligselskapet har avtale med Techem Norge AS om leveranse av energiservicetjenester. OBOS fakturerer den enkelte beboer á konto på vegne av Techem Norge AS sammen med ordinær innkreving av felleskostnader. Techem Norge AS avregner faktisk energiforbruk pr år mot innkrevd á akontobeløp. Avregning og evt. justering av a akontobeløp skjer årlig. Ved salg av boligen må kjøper/selger lese av måler og selv sende inn avlesningsskjema til Tech em Norge AS. Skjemaet kan lastes ned fra Tech em sine sider http://www.techem.no A-konto beløp til fjernvarme blir krevet inn over felleskostnadene fra OBOS. Oppvarming (radiatorer) og varmt tappevann er inkludert i felleskostnadene. Vær klar over at det innkrevde a konto beløpet reguleres etter forbruk og vil variere fra leilighet til leilighet og fra person til person. Avregning foretas en gang i året og godkjennes av styret. Strømutgifter er ikke inkludert i felleskostnadene. På Tech em sin beboerportal: https://tenantportal.techem.no kan man som beboer følge med på forbruket sitt.

Tomten

Eiet på tomt på 1915 m² med store velstelte grøntområder som omkranser bebyggelsen.

Parkering

Borettslaget er medeier i sameiene Fredensborg Garasjesameie, Fredensborg Gårdsromsameie og Fredensborg Sameie II. Beboere på Jess Carlsen kvartalet skal ha fortrinnsrett til leie/lån. Overføring av sameieandel med rett til parkeringsplass tilordnet FS1, FS2 /JCB til andre enn seksjonseiere eller beboere med borett i borettslag på Jess Carlsen kvartalet kan bare skje til beboere i nærområdet.
Det er beboerparkering i området. Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3000,- i året. For mer info se: www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/
Ellers er det gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Forretningsfører

Forretningsførselen er utført av OBOS i henhold til kontrakt. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS.
Borettslagets revisor er PricewaterhouseCoopers AS.

Borettslaget

Borettslaget består av 59 andelsleiligheter.
Hausmann Brl er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 986864172, og ligger i bydel St.Hanshaugen i Oslo kommune med følgende adresse:
Jess Carlsens Gate 10 og 12.

- Get er leverandør av kabel tv og internett tjenester
- Borettslaget har en egen takterrasse som har en fantastisk utsikt.
- Borettslaget har et eget utleielokale som man kan benytte til festligheter i 8 etasje med utgang til takterrasse.
- Borettslaget har en egen hjemmeside: www.hausmannborettslag.no

- Sameiet har avtale via gårdsrommet om vaktmestertjeneste med Multiservice & Driftstjenester AS. Kontakt med vaktmestertjenesten skal gå via styret.
- Sameiet har avtale med Kristiania Renhold AS om renhold av sameiets fellesarealer.

- Beboere kan selv engasjere Multiservice & Driftstjenester dersom det er arbeider de ønsker utført, men må da dekke kostnadene selv. Se informasjon på hjemmesiden til borettslaget.

Forkjøpsrett

Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

20.08.2019

Styregodkjennelse

Ja.

Dyrehold

Kjæledyr kan holdes så sant dyret er tillatt i Norge.

Forsikring

IF SKADEFORSIKRING, polisenr: 889175

Eiendomsskatt

Det er innført eiendomsskatt i Oslo.

Felleskostnader

6 660,-
Herav:
Felleskostnader 2.047,-
A konto varme og varmtvann 457,-
Internett 229,-
Kapitalkost. lån 1 HUS601 3.927,-

Lånevilkår

Borettslaget har ett lån i Husbanken.

Lån 1:
HUS601-11495590, annuitetslån

Saldo: kr 37.579.500,-

Løpetid: 15 år 10 md.

Rentesats: 2,97%, fast rente

Andel av saldo: kr 589.016,-

Antall termin prat: 2

Borettslaget har avtale om individuell nedbetaling av fellesgjelden. Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.
Fastrente: På ekstraordinær generalforsamling i Hausmann BRL 19.01.2012 ble det vedtatt å binde renten på lånet i Husbanken for 20 år med virkning fra 01.02.2012. Nominell rente er 2,978 og effektiv rente er 2,994. Muligheten til å foreta ekstraordinær innbetaling på fellesgjelden er ikke lenger mulig før utgangen av fastrenteperioden (om 20 år).

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på et avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Garantiordning

Borettslaget har garantiordning.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 10.11.2008

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Diverse

Boligselskapet har avtale med Tech em Norge AS om leveranse av energiservicetjenester. OBOS fakturerer den enkelte beboer á konto på vegne av Tech em Norge AS sammen med ordinær innkreving av felleskostnader. Tech em Norge AS avregner faktisk energiforbruk pr år mot innkrevd á akontobeløp. Avregning og evt. justering av a akontobeløp skjer årlig. Ved salg av boligen må kjøper/selger lese av måler og selv sende inn avlesningsskjema til Tech em Norge AS. Skjemaet kan lastes ned fra Tech em sine sider http://www.techem.no A-konto beløp til fjernvarme blir krevet inn over felleskostnadene fra OBOS. Oppvarming (radiatorer) og varmt tappevann er inkludert i felleskostnadene. Vær klar over at det innkrevde a konto beløpet reguleres etter forbruk og vil variere fra leilighet til leilighet og fra person til person. Avregning foretas en gang i året og godkjennes av styret. Strømutgifter er ikke inkludert i felleskostnadene.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboks utskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Totale kostnader

2 800 000,- (Prisantydning)
589 016,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
3 389 016,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 187,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 147,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 404 163,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking. Dette innebærer at oppdragsansvarlig har plikt til å melde fra til Økokrim om eventuelle mistenkelige transaksjoner.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet 8.8.2019 og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: energiattest, ferdigattest, reguleringskart, plantegning, nabolagsprofil og selgers egenerklæring.
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Fagansvarlig/Eiendomsmegler Sigrid Torvund-Storvand

Ref.: 701190138