Hopp til innholdet
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow

Ravnåsveien 11A, 1254 Oslo

Flott 2-roms leil. med stort potensial! Sentralt belligende med kort vei til buss og tog. Moderniseringsbehov.

Prisantydning

2 000 000,-

BRA/P-rom

43 kvm / 43 kvm

Boligtype

Andelsleilighet

Det er ingen planlagte visninger på denne boligen. Vennligst kontakt megler.

Totalpris inkludert omkostninger
2 206 147 kr
Prisantydning
2 000 000 kr
+ Andel fellesgjeld
191 000 kr
+ Omkostninger
15 147 kr
= Totalpris
2 206 147 kr
Felleskostnader
3 439 kr/mnd
Antall rom
2
Antall soverom
1
Primærrom
43 kvm
Bruksareal
43 kvm
Etasje
-1
Eierform
Borettslag
Boligtype
Andelsleilighet
Kommune
Oslo
Byggeår
1982
Energimerking
Lys grønn F
camilla_sommer

Camilla Skui

Eiendomsmeglerfullmektig

Mer om boligen

Leiligheten er beliggende i et attraktivt og veletablert boligområde på Holmlia. Borettslaget ligger godt plassert i rolige og vakre omgivelser, med nærhet til fine tur- og grøntområder. Samtidig har Holmlia gode aktivitetstilbud sommer som vinter. Dette er et barnevennlig område med flere barnehager, skoler og lekeplasser innenfor gangavstand. Flere butikker og servicetilbud på Holmlia senter. Videre har man nærhet til offentlig kommunikasjon, der tog eller buss enkelt tar deg til sentrum på få minutter. Man har med andre ord kort avstand til det meste man trenger. Det er kanskje derfor så mange trives på Holmlia, samtidig som flere får øynene opp for dette hyggelige området!

Holmlia og omegn har veldrevne idrettsmiljøer og stort aktivitetstilbud både sommer som vinter. Her finnes svømmehall, idrettshall, flere fotballbaner og kunstgressbane, treningsstudio, slalåmbakke, mm. Videre er det flotte tur- og grøntområder, samt lysløyper som kan benyttes året rundt. Gangsti til badestrand på eksempelvis Fiskevollen og Hvervenbukta. For de yngre kan Søndre Ås Gård være et hyggelig turmål der man kan hilse på mange dyr.

Holmlia senter kan by på et godt utvalg av butikker og servicefunksjoner. Her finnes matbutikk, jernvarehandel, vinmonopol, bokhandel, minibank, apotek, legesenter, tannlege, helsestasjon og bibliotek, mm. Noen minutters kjøring med bil tar deg til Kolbotn Torg eller Senter Syd/Mortensrud Torg som også kan by på butikker og ulike servicetilbud.

Området har videre gode forbindelser når det gjelder offentlig kommunikasjon. Ved Holmlia senter er det både buss- og togforbindelser; bussens linje nummer 77 (Holmlia-Bjørndal) og 79 (Åsbråten-Grorud) stopper her, i tillegg til ekspressbuss 80E (Åsbråten-Rådhuset). Både sistnevnte og toget tar deg enkelt til Oslo sentrum på under et kvarter. Det er bussholdeplass like ved borettslaget.

Bebyggelse

Området består i hovedsak av blokk- og rekkehusbebyggelse.

Adkomst

Enkel adkomst via Hallagerbakken. Det vil bli skiltet med OBOS Eiendomsmeglere visningsskilt ved felles oppsatte visninger. Se forøvrig kartskisse og ruter.no.

Byggemåte

Lavblokk på 4 etasjer oppført i 1982. Leilighetens skillevegger og etasjeskiller i betong. Fasader med panelkledning og plater.

Areal

Primærrom: 43 kvm, Bruksareal: 43 kvm, Bruttoareal: 47 kvm

Oppvarming

Oppvarming med radiatorer og individuell forbruksmåler.

Tomten

Pent opparbeidet uteareale med busker, trær og asfalterte gangarealer.

Parkering

Nei, parkering etter alminnelige regler. Skovbakken Brl har to garasjehus for totalt 192 biler, dvs at ikke alle leiligheter har garasjeplass. Borettslaget har parkeringsplasser til utleie.

Vei/vann/avløp

Offentlig.

Forretningsfører

OBOS tlf. 22 86 55 00.

Borettslaget

Borettslaget består av 252 andelsleiligheter.
Skovbakken Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 953917009, og ligger i bydel Søndre Nordstrand i Oslo kommune med følgende adresser:
Hallagerbakken 8-18
Ravnåsvn 5-17

Forkjøpsrett

Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

05.06.2019

Styregodkjennelse

Det praktiseres vanlig styregodkjennelse i borettslaget. Ny eier kan ikke nektes uten særskilt grunnlag.

Dyrehold

Det er tillatt å anskaffe og holde hund. Det er ikke tillatt å anskaffe katt eller medbringe katt ved innflytting i borettslaget. Forbudet gjelder ikke innekatt; en katt som ikke går ute. Forutsetningen for å ha innekatt er at øvrige beboere ikke blir påført ulempe. Beboere som har dyr eller som ønsker å anskaffe hund forplikter seg til å følge nedenstående bestemmelser og underskrive en "Erklæring om dyrehold".

Forsikring

Borettslaget har bygningsforsikring hos: Tryg Forsikring - polisenummer 6658893. Den enkelte andelseier er selv ansvarlig for å tegne innboforsikring.

Andel fellesgjeld/fellesformue

Sum andel fellesgjeld (kun lån) kr 191.000, (avrundet opp til nærmeste hele tusen) pr. 01.05.2019

Lånevilkår

Borettslaget har i dag ett annuitetslån med følgende betingelser og restsaldo per 20.05.2019:

Lån 1:
Restgjeld: kr 7.170.883,- hvorav denne andel utgjør kr 17.344,-
Restløpetid: 4 år 8 mnd
Terminer per år: 12
Flytende rente: 2,35 %

Lån 2:
Restgjeld: kr 52.000.000,- hvorav denne andel utgjør kr 125.847,-
Restløpetid: 21 år
Terminer per år: 12
Flytende rente: 2,35%
Avdragsfrihet t.o.m: 01.05.2020
Estimert endring etter endt avdragsfrihet: kr. 415,-

Lån 3:
Restgjeld: kr 19.351.215,- hvorav denne andel utgjør kr 46.828,-
Restløpetid: 23 år 1 mnd
Terminer per år: 12
Flytende rente: 2,35 %

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Garantiordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Ferdigattester foreligger.

Utleie

Boligen består av en boenhet, og ingen separat utleiedel. Utleie av boligen reguleres av borettslagsloven. Det må søkes styret.

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Diverse

2017-2018 Vedlikehold balkonger
2014-2016 Omfattende rehabilitering. Nye dører og vinduer, nye oppgangsdør, etterisolering av gavelvegger på blokkene og takene på alle husene, nye
tak i 5 av 8 blokkene, nytt ventilasjonsanlegg på rekkehusene, nye lekeplasser, nye utelamper, diverse fasede vedlikehold, nye postkasser, nye fellesvifter blokkene, nye varme/vann målere
2013 Vedlikehold av garasjeanlegg

Rehabilitering/større vedlikehold av fasader og balkonger er påbegynt. Kostnad og finansiering: kr 25.000.000 finansieres ved låneopptak i OBOS. Bevilget lån kr 25.000.000,-, (eks.1. delutbetaling: kr 5.000.000 m/valutadato 15.06.17, 2. delutbetaling : kr 10.000.000 er utbetalt m/valutadato 19.09.2017. I forbindelse med et tidligere rehabiliteringsprosjekt er kr 52.000.000 av total låneramme på kr 65.000.000,- utbetalt. Det må påregnes en økning av fellesgjeld/felleskostnader som følge av dette.

Oppussing og innvendige forandringer må ikke være til ulempe for eiendommens øvrige andelseiere eller brukere og skal utføres iht. gjeldende forskrift om tekniske krav til byggverk.
Ved oppussing (tiltak) av bad/våtrom som medfører at membran og/eller tettesjikt , sluk, fellesrør, vannmålere, ventilasjon, ledninger og andre felles installasjoner er berørt, skal det kun benyttes registrerte og godkjente håndverkere og det må kunne dokumenteres for utført arbeid.

Borettslaget har individuell måling av varme og varmtvann. Boligselskapet har avtale med Techem om leveranse av energiservicetjenester. OBOS fakturerer den enkelte beboer á konto på vegne av Techem sammen med ordinær innkreving av felleskostnader.Techem avregner faktisk energiforbruk pr år mot innkrevd á kontobeløp. Avregning og evt. justering av a kontobeløp skjer årlig. Andelseierne betaler a-konto for fjernvarmen via husleieblanketten, og det foretas oppgjør en gang pr år etter avlesning. Avregning skjer pr 31.12. I forbindelse med flytting må Techem lese av målerne for varme/varmt vann. Avlesningsskjema ved eierskifte finnes på borettslagets hjemmeside (www.skovbakken.no) eller hos Techem (www.techem.no)

A-konto-beløp for varme og varmtvann kan justeres og blir økt dersom andelseier har høyt forbruk med store etterkrav. Dette betyr at a-konto-beløp kan avvike fra tilsvarende leiligheter av samme størrelse
siden beløpet er basert på eiers faktiske forbruk og blir endret for å tilsvare forbruket og unngå ubalanser i form at store etterkrav eller tilbakebetalinger.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Eiendommen/området er regulert til byggeområde for boliger.

Totale kostnader

2 000 000,- (Prisantydning)
191 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
2 191 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 187,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 147,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
2 206 147,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking. Dette innebærer at oppdragsansvarlig har plikt til å melde fra til Økokrim om eventuelle mistenkelige transaksjoner.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet 23.05.19 og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Toan Nguyen

Ref.: 704190056

Last ned dokumenter

Her kan du laste ned relevante dokumenter til boligen.