Hopp til innholdet
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow

Ravnåsveien 5 A, 1254 Oslo

Fireromsleilighet i populært område! Fyring/vv inkludert. Vikenfiber. Garasjeplass. Rolig, naturnært og sentralt!

Prisantydning

2 950 000,-

BRA/P-rom

98 kvm / 98 kvm

Boligtype

Leilighet

Det er ingen planlagte visninger på denne boligen. Vennligst kontakt megler.

Totalpris inkludert omkostninger
3 301 561 kr
Prisantydning
2 950 000 kr
+ Andel fellesgjeld
336 414 kr
+ Omkostninger
15 147 kr
= Totalpris
3 301 561 kr
Felleskostnader
5 781 kr/mnd
Antall rom
4
Antall soverom
3
Primærrom
98 kvm
Bruksareal
98 kvm
Etasje
2
Eierform
Borettslag
Boligtype
Leilighet
Kommune
Oslo
Byggeår
1982
Energimerking
Lys grønn E

Mer om boligen

Leiligheten har en meget landlig beliggenhet i et populært boområde, men med en bymessig nærhet da kollektivtilbud og bil tar deg til sentrum på under 20 minutter. Borettslaget ligger meget stille og skjermet til. Området har flotte turstier og bilfrie gangveier. Her har man en nærhet til sjøen man sjeldent får kombinert med stillhet og barnevennlighet. Nærområdet kan i tillegg til dette by på egen hundeslette, flere fotballbaner, svømmehall med innendørshall, treningssenter, slalåmbakke og besøksgård. Stort sett alt av tilbud og fasiliteter i nærområdet nåes på bilfrie gangveier og området er utpreget barnevennlig. Det er godt med barnehager i nærområdet - hele fem barnehager ligger innen kort avstand fra Boligen.

Det er gode kollektivtransport muligheter i området. Det går matebuss til togstasjon fra nedsiden av boligen, ellers er det ca.10 min. gange til togstasjon på Holmlia. Tog til Oslo S og Skøyen, samt videre nedover mot Østfold. Toget fra Holmlia stasjon bruker ca. 12 min. til Oslo S, ellers kan man også ta ekspressbuss 80E til Oslo sentrum.

For den aktive kan området by på det meste innen idrett. Det kan blant annet nevnes innendørs anlegg med svømmehall, treningssenter og idrettshall, og utendørs fotballbaner med gress og kunstgress. I nærområdene finnes det i tillegg tennisbaner på Ljan, lysløyper i Grønliåsen og slalåmbakke på Sloreåsen. Er man glad i sykkel og spaserturer, er det meget gode muligheter i området med asfalterte gangveier, skogstier, og ikke minst gangvei ned til Hvervenbukta, en av Oslos mest populære badestrender. Området har også egen besøksgård, Søndre Aas gård, med flotte turveier, dyrehold, hesteridning, økologisk jordbruk og stabburscafe. Østmarka er også en kort kjøretur eller sykkeltur unna.

For shopping byr det nærliggende Holmlia senter på det man trenger i hverdagen. Holmlia senter som er under kraftig oppgradering er en 10 minutters gåtur unna. Nye Holmlia senter åpner i 2021 og vil inneholde bla. MENY, vinmonopol, Apotek 1 og Mester Grønn. Det avholdes jevnlig informasjonsmøter om nye Holmlia senter. Se også www.holmliasenter.no for mer informasjon om fremdrift og butikkutvalg. For større innkjøp er det også kort vei til Kolbotn torg med et bredt utvalg av butikker. Her er også kulturhuset Kolben som i tillegg til kino arrangerer konserter og forestillinger for folk i alle aldre. Ellers er det enkelt både med bil og kollektivt å komme seg til Lambertseter senter, Sæter og Ski storsenter.

Bebyggelse

Området er i hovedsak bebygget med lavblokker og rekkehus. Området er preget av store, åpne grøntarealer mellom bygningene og flotte turområder i umiddelbar nærhet

Adkomst

Ved adkomst fra E6/E18 følg skilting mot Holmlia. Ta deretter av Fv 155/Rv155 og Holmliaveien til Ravnåsveien.

Fra Lambertseter / Hauketo svinger du av mot Holmlia og følger Holmliaveien til venstre ved Sloreåsen. Følg veien rett frem, og du får innkjøring til Ravnåsveien.

Byggemåte

Lavblokk på 4 etasjer oppført i 1982. Leilighetens skillevegger og etasjeskiller i betong. Fasader med panelkledning og plater. Nye vinduer med trerammer, 3 lag isolerglass og utvendig alum.beslag fra 2015. Brann- og lydklassifisert entrédør, type B30/35 bB. Veranda med 3 lag isolerglass fra 2015. Nye dører. Behov for justering på dør til et soverom. Styrepinne mangler på skyvedør. Normal funksjon på dørene forøvrig. Utgang til vestvendt veranda på 8 m² fra kjøkken. Bad med fliser på gulv. Det er målt etter fall på gulvet. Målt fra dørterskel til slukrist: 1,5 cm på lengde 2,2 mtr. Dårlig fall mot sluk. Bad med: Innfliset badekar, servant, toalett og opplegg for vaskemaskin. Toalettrom med: Wc og servant med bidetta hånddusj. Kjøkkeninnredning med Kirsebærfargede fronter, dobbel oppvaskkum, fliser mellom overskap og laminert benkeplate, ettgrepskran, ventilator med kullfilter og opplegg for oppvaskmaskin. Laminatgulv i stue og soverom. Fliser i entré, kjøkken og wc.

Vannrør i kobber. Avløpsrør i plast fra byggeår. Gulvsluk i plast fra byggeår. Følgende ble opplyst: I forbindelse med oppussing på badet ble det lagt nye vannrør til bad og kjøkken. Det ble også fremført avløpsrør til ny-installasjon av toalett på badet. Skjeve vannrør samt mangelfull innfesting av rør på wc.

Oppvarming med radiatorer. Sikringsskap med automatsikringer plassert i entré: 5 spredekurser.

Av større vedlikehold i borettslaget senere år hitsettes:
2018-2019: Vedlikehold av balkonger/fasader rekkehus (ikke avsluttet), vedlikeholdsrens av avløp
2017-2018: Vedlikehold balkonger blokk, mindre dreneringsarbeid.
2014-2016: Omfattende rehabilitering. Nye dører og vinduer, nye oppgangsdører, etterisolering av gavlvegger på blokkene og takene på alle husene, nye tak på 5 av 8 blokker, nytt ventilasjonsanlegg i rekkehusene, nye lekeplasser, nye utelamper, diverse fasadevedlikehold, nye postkasser, nye fellesvifter i blokkene, nye varme- og vannmålere
2013: Vedlikehold av garasjeanlegg.

Innhold

Leiligheten har enkel adkomst i annen etasje, og inneholder Entré, stue, kjøkken, tre soverom, bad og separat toalettrom. Leiligheten disponerer også en kjellerbod på ca. 3,5 kvm og en utebod på ca. 5 kvm. Biloppstillingsplass i felles garasjeanlegg følger boligen.

Areal

Primærrom: 98 kvm, Bruksareal: 98 kvm, Bruttoareal: 108 kvm

Standard

Leiligheten er romslig, og fremstår som godt vedlikeholdt med lyse, malte og tapetserte overflater samt fliser og laminat på gulv. Boligen har en god planløsning, der oppholdssoner og soverom er adskilt med gang og bad.

Badet og toalettrommet ble pusset opp med fliser i 2006.

Kjøkken ble montert i 2006.

Fliser i entreen ble lagt i 2006.

Nye innerdører og garderobeskap i 2015. Ny entrédør og vinduer.

Flere nymalt flater i 2019.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med radiatorer tilknyttet fjernvarmeanlegg. Borettslaget har individuell måling av varme og varmt vann. Andelseierne betaler akonto for fjernvarmen via husleien, det foretas oppgjør én gang pr. år etter fjernavlesning.

Tomten

Borettslaget har pent opparbeidete fellesarealer med plen områder, busker og trær. Asfalterte, interne stikkveier.

Parkering

Biloppstillingsplass i felles garasjeanlegg følger boligen ved salg.

Borettslaget har i tillegg noen parkeringsplasser utenfor garasjeanleggene til utleie.

Vei/vann/avløp

Borettslaget er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. Private, interne stikkveier.

Forretningsfører

OBOS

Borettslaget

Skovbakken Borettslag består av 252 andelsleiligheter og første innflytting fant sted i 1982. Borettslaget er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 953 917 009. Borettslagets eiendom omfatter adressene Hallagerbakken 8-18 og Ravnåsvn 5-17. Tomten, kjøpt i 1986 er på 46 760 m2.

Altibox (Vikenfiber) leverer digital tv og internett i borettslaget.

Driften i 2019 forutsetter verken nye låneopptak eller økning av felleskostnadene.

Borettslaget har egne hjemmesider - se www.skovbakken.no.

Forkjøpsrett

Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

19.06.2019

Styregodkjennelse

Ny eier skal godkjennes av styret før innflytting kan finne sted.

Dyrehold

Det er tillatt å anskaffe og holde hund. Katt er ikke tillatt. Innekatt er tillatt.

Forsikring

Borettslaget har felles byggforsikring. Den enkelte andelseier er selv ansvarlig for innboforsikring.

Felleskostnader

5 781,-
fyring og varmtvann (á konto), kabel-tv og internett (altibox/vikenfiber), kommunale avgifter, ytre vedlikehold, felles byggforsikring, forretningsførsel mm.

Lånevilkår

Borettslaget har tre felles lån med følgende vilkår per 1. mai 2019:

OBBK01-98207597333: Annuitetslån med restsaldo 7.170.462,-. Lånet har en restløpetid på 4 år og 8 mnd. Lånet har en flytende rente på 2,35% og 12 årlige terminer. Det betales renter og avdrag på lånet.

OBBK02-98207448559: Annuitetslån med restsaldo 52.000.000,-. Lånet har en restløpetid på 21 år. Lånet har en flytende rente på 2,35% og 12 årlige terminer. Lånet er avdragsfritt frem til og med 1. mai 2020. Estimert endring etter avdragsfrihet er kr. 735,-.

OBOS03-98207597325: Annuitetslån med restsaldo 19.350.078,-. Lånet har en restløpetid på 23 år og 1 mnd. Lånet har en flytende rente på 2,35% og 12 årlige terminer. Det betales renter og avdrag på lånet.

Borettslaget holder på med oppgraderinger og vedlikehold. Dette vil påvirke andel fellesgjeld. Det er ikke planlagt økning av felleskostnader i 2019.

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Kjøpers ansvar for øvrige andelseieres mislighold

Den enkelte andelseier blir ikke ansvarlig for andres eventuelle mislighold.

Garantiordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Det foreligger erdigattest for bygningen.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Eiendommen/området er regulert til boligformål.

Totale kostnader

2 950 000,- (Prisantydning)
336 414,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
3 286 414,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 187,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 147,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 301 561,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking. Dette innebærer at oppdragsansvarlig har plikt til å melde fra til Økokrim om eventuelle mistenkelige transaksjoner.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler / Jurist Geir Hansen Zetterstrøm

Ref.: 704190067