Hopp til innholdet
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow

Myrerveien 17, 0494 Oslo

Fin 3-roms toppleilighet m/vestvendt balkong og fantastiske solforhold l Utvidet bad l Nær marka med mange flotte turer!

Prisantydning

4 350 000,-

BRA/P-rom

67 kvm / 67 kvm

Boligtype

Leilighet

Det er ingen planlagte visninger på denne boligen. Vennligst kontakt megler.

Totalpris inkludert omkostninger
4 592 147 kr
Prisantydning
4 350 000 kr
+ Andel fellesgjeld
227 000 kr
+ Omkostninger
15 147 kr
= Totalpris
4 592 147 kr
Felleskostnader
3 885 kr/mnd
Antall rom
3
Antall soverom
2
Primærrom
67 kvm
Bruksareal
67 kvm
Etasje
3
Eierform
Borettslag
Boligtype
Leilighet
Adresse
Myrerveien 17
Kommune
Oslo
Byggeår
1951
Energimerking
Rød G

Mer om boligen

Veletablert og idyllisk boligområde ved Grefsen/Kjelsås. Boligen ligger i byggets tredje og øverste etasje og har flott utsikt mot borettslagets fellesareal og nærliggende villabebyggelse. Leiligheten har et romslig kjøkken med spiseplass, originale tregulv, peis, nye vinduer med 3-lags energiglass fra 2017, og moderne bad pusset opp i regi av borettslaget. Adkomst til vestvendt balkong fra stue, på hele 7,5m². Begge soverommene har god størrelse og det finnes godt med lagringsmuligheter i kjellerbod og loftsbod. Totalt 26m² med bod areal. Populært og veldrevet borettslag, sikringsordning og hyggelige naboer. Kort vei til butikker, marka m.m.

Beliggenhet

Veletablert og idyllisk boligområde ved Grefsen/Kjelsås, ca 9 km nord for Sentrum v/foten av Grefsenkollen. Marka i umiddelbar nærhet med gode tur- og rekreasjonsmuligheter.

Offentlige transportmidler i nærheten, bussholdeplass like ved leiligheten og trikkeholdeplass i Grefsenveien (under ombygging/vedlikehold). Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Spar Kjelsås, Rema 1000 Frysja og 2 Coop butikker i nærheten. Nærmeste større kjøpesenter er Storo senteret med alle sine butikker. Skoler alle trinn, barnehager/parker, kirker med mer i området. Teknisk museum, som er en turistattraksjon, ligger ca. 10 min gange fra boligen.

Myrerjordet (5 min fra leiligheten) har utendørs treningsapparater for voksne og barn. Her finner man også fotballbaner og en sandvolleybane. Om sommeren arrangerer Lions ukentlig boccia/petanque turneringer på et eget område. Det går også en vei med fast sanddekke rundt hele banen som er blitt svært populær. Opprinnelig ble den anlagt som et bilfritt tilbud for alle som trengte det. Det er plassert benker med jevne mellomrom i ytterkanten av området. Det sies at det var et vann der "i gamle dager" og at de som bor langs jordet fremdeles har båtrett til vannet. Det skal også ligge en gravemaskin under bakken. Den gikk i sin tid til bunns der.

Gode rekreasjonsmuligheter i marka, langs Akerselva og Maridalen til fots eller på ski. I tillegg er det bademuligheter på Frysja, Stilla og Trollvann. I september hvert år er det Elvelangs langs Akerselva, en kveld med diverse kulturinnslag langs veien fra oset ved Maridalsvannet og sydover.

Ved Trollvann finnes alpinanlegget Grefsenkleiva med slalombakke og flotte turmuligheter innover marka til blant annet Linderudkollen Skiarena. Langs Maridalsvannet er en av mange fine turer i nærheten som starter fra Kjelsås stasjon (ca 10 min gange fra boligen) i et vakkert natur- og kulturlandskap med flere kulturhistoriske severdigheter på veien. Fra Kjelsås stasjon kan man også ta toget oppover til bl a Stryken. "Sykkeltoget til Stryken" var et begrep for noen år siden og da kommer man langt inn i marka.

Det er også kort vei til Grefsenkollen med panorama utsikt over fjorden og byen. Grefsenkollen er en eventyraktig ramme for brylluper, jubileer og store og små firmafester. For ikke å snakke om utekonserter. OverOslo har musikkfestival der hver sommer.

Adkomst

Det vil bli skiltet med visningsskilt under annonserte fellesvisninger. Se kartskisse for detaljert veibeskrivelse til eiendommen eller gå inn på www.ruter.no for informasjon om offentlig kommunikasjon. NB! Husk omkjøring grunnet arbeid med trikkespor opp Grefsenveien.

Byggemåte

Blokk i mur/ betong med pussetteglsteins fasade. Leilighetens skillende etasjeskiller i betong. Saltak i trekonstruksjon tekket med takstein. Betongsåle/grunnmur fundamentert til antatt fast masse og drenering trolig fra byggeår. Vinduer med trerammer, 3-lags energiglass fra 2017.

For nærmere teknisk beskrivelse av eiendommen se tilstandsrapport i salgsoppgaven.

Areal

Primærrom: 67 kvm, Bruksareal: 67 kvm, Bruttoareal: 75 kvm

Standard

Entre:
Gang som leder inn til soverom, stue, kjøkken og bad. God plass til oppbevaring av klær og sko.

Moderne bad pusset opp i regi av borettslaget:
Flislagt bad med varmekabler. Badet ble pusset opp i 2011 i regi av borettslaget og soilrør ble byttet. Badet ble også utvidet. Baderomsinnredningen består av dusjplass med forheng, servant med underskap, overskap, speilskap med lys over, opplegg for vaskemaskin samt veggmontert wc. Vanntilførsel med forkrommede rør på bad, samt sluk og avløpsrør i plast. Ventilasjonssystemet på bad fremstår med: Naturlig avtrekk fra ventil, det er spalte under dørblad for tilluft.

Kjøkken - godt med skap- og benkeplass:
Praktisk og god utforming på kjøkkenet med god plass til spisegruppe. Kjøkkeninnredning er fra Norema og har profilerte/glass fronter. Benkeplater er i heltre med fliser over. Dobbel oppvaskkum med 1 greps blandebatteri, lys under overskapene og ventilator med kullfilter. Kjøkkeninnredning fremstår med normal funksjonalitet. Vanntilførsel med Pex-rør i kjøkkenbenk, samt plastrør for avløp.

Soverom:
Hovedsoverom med god plass til dobbeltseng, skrivebord og garderobeskap. Soverom nummer to er perfekt for barnerom, gjesterom eller kontor. God størrelse på begge soverommene med hyggelig utsyn mot nærområde.

Lys og romslig stue:
Leiligheten har en lys og tiltalende stue med originale tregulv, peis og god takhøyde. Her er det også god plass til å ha et spisebord hvor man virkelig kan finne hjemmefølelsen. Fra stuen er det utgang til en stor balkong som fungerer som en forlengelse av stuen på sommeren.

Balkong:
Vestvendt og solrik balkong på ca. 7,5 kvm. God plass til sittegruppe og grill. Balkongen er enkel å møblere. Fritt utsyn over nærliggende friareal. Her kan lange sommerdager/kvelder nytes i godt selskap.

Innvendige gulvflater belagt med henholdsvis: Tregulv med malt/behandlet overflate.
Naturlig avtrekk fra ventiler i vinduer, samt innvendige ventiler.

Utstyr

* Kjellerbod med gulvareal på hele 13 m². Her kan man fint lage til egen smørebod/sykkelavdeling.
* Loftsbod her også med gulvareal på hele 13 m² med skråtak mot gulv.
* Automatsikringer i sikringsskap plassert i felles oppgang.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med: vedovn, panelovner samt gulvvarme på bad.

Tomten

Andel i felles eiet tomt for borettslaget på 67069,2 kvm. Borettslaget er pent opparbeidet med beplantning og sittegrupper.

Parkering

Borettslaget har P-plasser og garasjer. Det er et garasjelag i borettlaget som består av 71 garasjer. Vaktmester i borettslaget fordeler P-plasser og garasjer etter lister. Ellers gateparkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Forretningsfører

OBOS, Postboks 6666 St. Olavsplass, 0129 OSLO, tlf. 02333.

Borettslaget

Generelle opplysninger om Myrer Borettslag:
Borettslaget består av 407 andelsleiligheter. I tillegg kommer 1 tjenesteleilighet. Myrer Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 948152436, og ligger i bydel Nordre Aker i Oslo kommune. Første innflytting skjedde i 1953 og tomten, kjøpt i 1986 er på 67 005 m2. Det er kun tillatt med gass eller elektrisk grill på balkongene, og det er ansatt en vaktmester som ivaretar den daglige drift og det løpende vedlikeholdet i borettslaget.

Grøntromsprosjektet
Våren 2018 startet grøntromskomitéen opp med et prøveprosjekt med plantekasser i borettslaget, og involverte beboere for å kartlegge behov og ønsker. Grøntromskomitéen hadde ansvar for å utarbeide framdriftsplan og kostnadsoverslag som ble behandlet av styret. Det ble dannet et eget hagelag og 11 beboere har ansvar for foreløpig 12 plantekasser.

Frukttrær/bærbusker
Grøntromskomitéen i borettslaget søkte i 2019 om bevilgning fra «OBOS tar grønt ansvar og gir tilbake», og har fått bevilget 100.000 til beplanting av bærbusker og frukttrær. Mange bærbusker og fruktrær er allerede plantet på fellesområde i borettslaget.

Aktiviteter i borettslaget
* Vinteraktivitetsdag: Den 20. januar var det vinteraktivitetsdag med barneskiløp. Styret varmet opp grillen og serverte rester fra juletrefesten (pølser, lomper) og resterende godteposer ble brukt som premier til barna som deltok. Et vellykket arrangement som samlet små og store i borettslaget.
* Sankthansfeiring/midtsommerfest: Den 23. juni var det Sankthansfeiring på grillplassen i boreettslaget. Styret varmet opp grillen, mens beboerne kom med egen mat. Det ble en liten, men hyggelig sammenkomst.
* Tenning av julegran: Søndag 2. desember 2018 var det årlig tenning av julegranen med gløgg og pepperkaker. Også denne gangen var det mange som møtte og det ble en flott markering av 1. søndag i advent.

Kabel-TV og grunnpakke internett
Borettslaget er tilknyttet Telenor kabelsignalnett for tv-signaler (etter at Canal Digital ble en del av merkevaren Telenor). Hver leilighet er utstyrt med en digital tv-dekoder og abonnement på en digital grunnpakke (internett). Den digitale dekoderen og ruteren tilhører Telenor og skal følge leiligheten ved eventuelt kjøp eller salg.

Større vedlikehold og rehabilitering
2018-2019 - Maling av oppganger. Samtlige oppganger malt vinteren 2018 og våren 2019.
2018 - Reparasjon/vedlikehold av støttemur i Nordstjerneveien, samt ny hekk.
2018 - Innkjøp av ny gressklipper og snøfreser.
2017-2018 - Vinduer og balkongdører. Vinduer og balkongdører i samtlige leiligheter og trappeoppganger skiftet ut.
2017 - Bytte av reduksjonsventiler. Innkjøp av ny traktor og feiekost.
2016-2017 - Gjennomført rørinspeksjon i alle blokker.
2016 - Grillplass, oppgradering lekeplass, rørinspeksjon. Den første sosiale sonen kom på plass i løpet av sommeren, mellom Kurveien 40 og 50. Helårs utegrill, bord/benker og beplantning. Oppgradering av den store lekeplassen med flere matter og to nye balanse-apparater.
2015 - Grøntrom, Vask, Malerarbeide. Grøntromsrehabilitering Vask av balkong og fasader Maling av utgangsdører og oppgangsvinduer utvendig.
2013 - Total rehabilitering av den store lekeplassen med nye lekeapparater og forskriftsmessig dekke.
2012 - Oppgradering strømnett garasjer.
2011 - Avfallsbrønner
2010-2011 - Norsk Brannvern. Nye røykvarslere og oppstart av utskifting av alle.
2009-2011 - Total rehabilitering av alle våtrom.
2007 - Dørautomatikk. Dørautomatikk ble påmontert alle ytterdører.
2006 - Ventilasjon i alle leiligheter ble renset.
2005 - 2006 - Oppussing av trappeoppgangene og vaskeriene.
2005 - Oppgradering av utearealene etter rehabilitering, sluttført 2005.
2001 - 2003 - Rehabilitering fasader / balkonger. Omfattende rehabilitering med nye isolerte fasader og nye balkonger.
2000 - Kabelanlegget oppgradert.

Forkjøpsrett

Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

16.08.2019

Styregodkjennelse

Ved eierskifte må erververen godkjennes av styret.

Dyrehold

Det er tillatt å holde dyr på visse vilkår og etter søknad til styret. Det forutsettes at dyreholdet ikke er til ulempe for de øvrige brukerne av eiendommen. Med ulempe menes for eksempel lukt, støy/bråk, at dyret skaper redsel eller angst hos øvrige brukere av eiendommen. Se husrodensregler for ytterligere informasjon.

Forsikring

Borettslagets eiendommer er forsikret i IF SKADEFORSIKRING med polisenummer 7615575. Forsikringen dekker bygningene og fellesareal. Forsikringen dekker også veggfast utstyr, bygningsmessige tilleggsinnretninger og forbedringer i den enkelte bolig. Innboforsikring må tegnes av den enkelte beboer.

Ligningsverdi

Ligningsverdi for inntektsåret 2017:
Som primærbolig: kr 1 195 556
Som sekundærbolig: kr 4 304 002

Eiendomsskatt

Oslo kommune er p.t. eiendomsskatten satt til 3 promille i året med bunnfradrag på 4,6 millioner. Det gjøres oppmerksom på at satsen blir fastsatt årlig av bystyret. Eiendomsskatten vil derfor kunne variere fra et år til et annet. Det gjøres oppmerksom på at eiendomsskatten vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.(Formuesverdi x 4) - 4,6 mill. bunnfradrag = skattbar boligformue x 0,003 = eiendomsskatt.

Felleskostnader

3 885,-
Felles forsikring, kommunale avgifter, trappevask, vaktmestertjeneste, kabel-TV, bredbånd grunnpakke og betjening av andel fellesgjeld.

Fordeling:
Felleskostnader 3.283,-
Trappevask 76,-
Balkongtillegg 526,-

Lånevilkår

Spesifikasjon av selskapets lån og vilkår:

Lånetype: HABA01, annuitetslån
Saldo: 13.424.933,-
Løpetid: 28 år 5 md.
Rentesats: 2,40% flytende rente.
Andel av saldo: 35.296,-

Lånetype: HANBAN, annuitetslån
Saldo: 29.657.621,-
Løpetid: 21 år 5 md.
Rentesats: 2,50% flytende rente.
Andel av saldo: kr 77.972,-

Lånetype: HUS601, annuitetslån
Saldo: 8.849.098,-
Løpetid: 14 år 10 md.
Rentesats: 1,61% flytende rente.
Andel av saldo: 23.263,-

Lånetype: HUS602, annuitetslån
Saldo: 8.849.098,-
Løpetid: 14 år 10 md.
Rentesats: 1,61%
Andel av saldo: 23.263,-

Lånetype: HUS603, annuitetslån
Saldo: 9.110.557,-
Løpetid: 15 år 4 md.
Rentesats: 1,61% flytende rente.
Andel av saldo: 23.961,-

Lånetype: HUS604, annuitetslån
Saldo: 8.641.726,-
Løpetid: 14 år 10 md.
Rentesats: 3,07% flytende rente
Andel av saldo: 21.232,-

Lånetype: HUS605, annuitetslån
Saldo: 8.641.726,-
Løpetid: 14 år 10 md.
Rentesats: 3,07% flytende rente.
Andel av saldo: 21.232,-

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene. Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Garantiordning

Boligen inngår i et OBOS -tilknyttet borettslag. Det er garantiordning, dvs. at man ikke blir ansvarlig for "naboen" sin evt. manglende betaling av felleskostnader. Dersom borettslaget påføres økonomiske tap som følge av manglende innbetalte felleskostnader, garanterer OBOS overfor borettslaget full inndekning av disse manglende innbetalte felleskostnader.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Myrerveien 15-17 - Vaaningshus - Ferdigattest - 1955.
Myrerveien 15-17 - Rehab bad roer - Ferdigattest - 2012.
Myrerveien 15-17 - Balkonger - Ferdigattest - 2003.

Utleie

Boligen har bare én boenhet. Følger borettslagslovens §§ 5-5 og 5-6. Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseieren selv eller person nevnt i borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bodd i boligen i minst ett av de siste to årene.

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Eiendommen/området er regulert til

Totale kostnader

4 350 000,- (Prisantydning)
227 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
4 577 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 187,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 147,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
4 592 147,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking. Dette innebærer at oppdragsansvarlig har plikt til å melde fra til Økokrim om eventuelle mistenkelige transaksjoner.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet 08.08.2019 og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Robin Horgheim

Ref.: 701190109