Hopp til innholdet
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow

Etterstadsletta 13A, 0660 Oslo

Etterstad: 3-roms med flott utsikt og solrik balkong. NYE vinduer og balkongdør satt inn i 2019 bekostet av selger.

Prisantydning

3 500 000,-

BRA/P-rom

66 kvm / 66 kvm

Boligtype

Leilighet

Det er ingen planlagte visninger på denne boligen. Vennligst kontakt megler.

Totalpris inkludert omkostninger
3 590 147 kr
Prisantydning
3 500 000 kr
+ Andel fellesgjeld
75 000 kr
+ Omkostninger
15 147 kr
= Totalpris
3 590 147 kr
Felleskostnader
3 095 kr/mnd
Antall rom
3
Antall soverom
2
Primærrom
66 kvm
Bruksareal
66 kvm
Etasje
4
Eierform
Borettslag
Boligtype
Leilighet
Kommune
Oslo
Byggeår
1949
Energimerking
Rød F

Mer om boligen

Eiendommen har meget attraktiv og sentral beliggenhet i et veletablert borettslag på Etterstad. Området er preget av opparbeidede, grønne fellesarealer med sittegrupper, lekeplasser og turterreng i umiddelbar nærhet. Skjermet og barnevennlig omgivelse, med store, parkmessige fellesarealer og gode muligheter for uteaktivitet. Flotte turstier i umiddelbar nærhet langs Alnaelva og Svartdalsparken, noe som gir gode rekreasjonsmuligheter både sommer og vinter. I nærheten er det også store friluftsområder, slik som Østensjøvannet og hele Østmarka. Friarealene på Valle Hovin og badeplassen ved Middelalderparken i Gamlebyen er også i relativt kort avstand fra leiligheten. Nærhet til Etterstad kolonihage. Området er sentralt, samtidig som det ligger godt tilbaketrukket i idylliske omgivelser.

Servicetilbud:
I nærheten ligger idylliske Vålerenga og Kampen med sjarmerende trehusbebyggelse, og godt tilbud av kaféer og restauranter, så som Smia kunstgalleri og Kampen Bistro. Nærbutikk ved rundkjøringen/ avkjøringen på Etterstad. Nærmeste handlesenter er Fyrstikktorget og Bryn Senter, hvor det er en rekke forretninger og servicetilbud. Kort vei til Brynseng skole som sto klar til skolestart høsten 2017, samt ulike barnehager. Bydelen har store idrettsanlegg, Valle Hovin og Jordal, som har aktiviteter som ishockey, håndball og fotball. Sats treningssenter på Kampen. Svømmehall på Tøyenbadet.

Offentlig kommunikasjon:
Området har svært godt kollektivtilbud, knutepunkt på Helsfyr, med buss, t-bane og flybuss samt taxiholdeplass. 37- bussen, med hyppige avganger døgnet rundt, har holdeplass like ved leiligheten.

Adkomst

Det vil bli skiltet med visningsskilt under annonserte fellesvisninger. Se kartskisse for detaljert veibeskrivelse til eiendommen eller gå inn på www.ruter.no for informasjon om offentlig kommunikasjon.

Byggemåte

Grunnmur i støpt betong. Støpte betongdekker. Bærende konstrukson i betong innfelt med murverk, utvendig med fasadeplater. Yttertak i trekonstruksjon tekket med takstein. Vinduer og balkongdør med isolerglass fra 2018, karm og ramme i tre. Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken. For nærmere teknisk beskrivelse av eiendommen se tilstandsrapport i salgsoppgaven.

Innhold

Lys gjennomgående 3-roms med store vindusflater som gir gode lysforhold. Mange av boligens overflater ble malt i 2018. Leiligheten har en god planløsning og består av:

Entré med plass til yttertøy.

Soverom med plassbygde skap. Plass til dobbeltseng.

Flislagt bad med varmekabler. Dusjkabinett, servant med skapinnredning og speil. Opplegg for vaskemaskin.

Separat wc.

Kjøkken med malte fronter som ble malt i 2017/2018. Opplegg for oppvaskmaskin. Fliser over benkeskap og ventilator med filter. Plass til spisebord.

Lys stue med plass til sofagruppe og spisebord. Adkomst til sydvendt balkong på ca. 8 kvm. Plass til utemøbler.

Leiligheten disponerer loftsbod på ca. 7 kvm (gulvareal på ca. 11 kvm). Leiligheten disponerer også en bod i kjeller på ca. 5 kvm og en kjellerbod på ca. 2 kvm.

Det oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport vedlagt i salgsoppgaven.

Borettslagets hjemmeside er: www.etterstadnord.no

Vaktmester Pål Isaksen ivaretar den daglige drift og det løpende vedlikeholdet i borettslaget. Borettslaget har avtale med Trappevask Service AS om renhold av fellesarealene. Det er 5 fellesvaskeri i borettslaget.

Areal

Primærrom: 66 kvm, Bruksareal: 66 kvm, Bruttoareal: 73 kvm

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med elektriske panelovner samt varmekabler på bad.

Tomten

Andel i felles eiet tomt for borettslaget på 44 841 kvm. Borettslaget er pent opparbeidet med beplantning og sittegrupper.

Parkering

Borettslaget har innført parkeringsbevis for beboere og gjester. Gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.

Forretningsfører

OBOS

Borettslaget

Etterstad Nord Borettslag består av 281 andelsleiligheter og er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 950200030, og ligger i bydel Gamle Oslo i Oslo kommune med følgende adresse:

Etterstadsletta 7-41
Gårds- og bruksnummer :
237 8

Første innflytting skjedde i 1949.

Forkjøpsrett

Avklares raskt og parallelt. Se www.obos.no eller kontakt megler for ytterligere info. Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

11.02.2019

Styregodkjennelse

Ja.

Dyrehold

Dyrehold er tillatt for de som aksepterer og undertegner egne regler for dette (henvendelse vaktmester). Konferer fremlagte husordensregler på visningen. Husordensreglene kan også utleveres ved henvendelse til ansvarlig megler.

Forsikring

Borettslagets eiendom er forsikret i Gjensidige Forsikring. Innboforsikring må tegnes av den enkelte beboer.

Ligningsverdi

Ligningsverdi for inntektsåret 2017:
Som primærbolig: kr 1 073 637,-
Som sekundærbolig: kr 3 865 093,-

Felleskostnader

3 095,-


Totale felleskostnader pr d.d kr 3.095,- pr md.
Felleskostnadene inkluderer kommunale avgifter, felles bygningsforsikring, forretningsførsel, festeavgift, strøm til fellesarealer, trappe/gangvask, vaktmestertjenester, kabel-tv, internett og nedbetaling av fellesgjeld

Lånevilkår

Spesifikasjon av selskapets lån og vilkår:

Lånetype: EIKA02, annuitetslån
Saldo: kr 9.796.029,-
Løpetid: 11 år 11 mnd.
Rentesats: 2,40%, flytende rente
Andel av saldo: kr 33.428,-

Lånetype: HUS601, annuitetslån
Saldo: kr 11.947.843,-
Løpetid: 4 år 9 mnd.
Rentesats: 5,40%, fast rente
Andel av saldo: kr 40.782,-

I følge info fra forretningsfører. Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene. Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Garantiordning

Boligen inngår i et OBOS -tilknyttet borettslag. Det er garantiordning, dvs. at man ikke blir ansvarlig for "naboen" sin evt. manglende betaling av felleskostnader. Dersom borettslaget påføres økonomiske tap som følge av manglende innbetalte felleskostnader, garanterer OBOS overfor borettslaget full inndekning av disse manglende innbetalte felleskostnader.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Etterstadsletta 13 - Våningshus - Exdok (attestert) - 1951
Det at det foreligger ferdigattest og/eller brukstillatelse er ingen garanti for at det ikke er utført arbeider som ikke er godkjent og/eller byggemeldt.

Utleie

Boligen har bare én boenhet. Følger borettslagslovens §§ 5-5 og 5-6. Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseieren selv eller person nevnt i borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bodd i boligen i minst ett av de siste to årene.

Diverse

Rehabilitering og større vedlikehold i borettslaget:

2016 - Lamper i oppgang. Nye lamper i oppgang med ledlys
2007 - 2009 Postkasser / dører. Nye postkasser. Nye dører i tavlerom. Nye dører kjeller og loft
2004 - 2005 Balkonger. Nye større balkonger med markiser og utelys.
2007 - Nye postkasser.
2008 - Nye dører i tavlerom.
2009 - Nye dører kjeller og loft
2003 - Malt vinduer og utspring
2001 - 2003 Calling, bad og rørgjennomføringer. Utskiftet callinganlegget. Skiftet alle rørgjennomføringer. Rehabilitert badene.
1994 - 2000 Tak. Alle tak rehabilitert.
1991 - El-anlegg. Skiftet det elektriske anlegget.
1987 - Fasader / dører. Rehabilitering av fasadene/inngangsdørene.

Generalforsamlingen vedtok på generalforsamling 04.06.2013 følgende i forhold til utbygging av loft: "Borettslaget åpner for at beboere i 4-roms leilighet i øverste etasje kan kjøpe tørkeloft over sin leilighet for utbygging. Utbygging kan skje i henhold til veileder utarbeidet av OBOS Prosjekt. Prisen ved kjøp er kr 10.000,- pr kvadratmeter, og felleskostnadene vil øke i forhold til leilighetens areal. Under bygging skal det tas hensyn til øvrige beboere i oppgangen på alle måter som er forenlig med å gjennomføre utbygging. Boder skal ikke berøres, bortsett fra at det på noen steder kan bli aktuelt å flytte bod nærmest tørkeloft. Veileder kan ved behov endres av styret. Styret kan endre prisen hvis prisutviklingen ellers skulle tilsi det. Veileder for utbygging og tegning av utbygde loft ligger på borettslagets sider: http://etterstadnord.no/loft.php

For mer utfyllende opplysninger om borettslaget og fremtidige vedlikeholdsplaner, se fremlagt årsmelding med regnskap på visningen. Årsmelding med regnskap kan også utleveres ved henvendelse til ansvarlig megler.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel. Eiendommen/området er regulert til bolig med tilhørende anlegg. Det ligger en pågående byggesak under behandling hos Plan og Bygningsetaten for Etterstadsletta 5 - Ombygging og rehabilitering - Etterstad videregående skole (201807713). Det ligger også en pågående byggesak for Etterstadsletta 5 - Riving av bygg E - Etterstad videregående skole (201812774). For mer informasjon se http://www.plan-ogbygningsetaten. oslo.kommune.no/ (under saksinnsyn) eller ta direkte kontakt med kundesenteret, plan- og bygningsetaten.

Totale kostnader

3 500 000,- (Prisantydning)
75 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
3 575 000,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 187,- (Forkjøpsrettsgebyr)
--------------------------------------------------------
15 147,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 590 147,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking. Dette innebærer at oppdragsansvarlig har plikt til å melde fra til Økokrim om eventuelle mistenkelige transaksjoner.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet (04.02.2019) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (Tilstandsrapport, egenerklæringsskjema og energiattest)
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Vibeke R. Spinnangr

Ref.: 701190005