Hopp til innholdet
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow

Enerhauggata 7, 0651 Oslo

Enerhaugen: Meget lys pen 2-roms med flott utsikt. Fyring, v.vann, internett inkl. Ingen dok.avgift.

Prisantydning

3 650 000,-

BRA/P-rom

40 kvm / 40 kvm

Boligtype

Andelsleilighet

Det er ingen planlagte visninger på denne boligen. Vennligst kontakt megler.

Totalpris inkludert omkostninger
3 702 141 kr
Prisantydning
3 650 000 kr
+ Andel fellesgjeld
37 000 kr
+ Omkostninger
15 141 kr
= Totalpris
3 702 141 kr
Felleskostnader
2 991 kr/mnd
Antall rom
2
Antall soverom
1
Primærrom
40 kvm
Bruksareal
40 kvm
Etasje
14
Eierform
Borettslag
Boligtype
Andelsleilighet
Adresse
Enerhauggata 7
Kommune
Oslo
Byggeår
1964
Energimerking
Lys grønn E

Mer om boligen

Eiendom med meget sentral og attraktiv beliggenhet i en svært rolig gate på toppen av Enerhaugen/Tøyen ved Botanisk hage og Munch museet. Områdets kombinasjon av å ligge meget skjermet og rolig til, samtidig som man har alle byens fasiliteter i umiddelbar nærhet, er unik. Offentlige kommunikasjoner i gangavstand med bussforbindelse, Oslo S, T-banestasjon på Tøyen, samt flytog og flybuss med avgang til Oslo Lufthavn Gardermoen fra Oslo Bussterminal. Nærområdet rommer alle butikker man behøver, Oslos beste utvalg av grønnsaker, et yrende uteliv, og restauranter i alle prisklasser. 2 minutters gange unna boligen ligger Tøyengata og Grønland Basar med bl.a Vinmonopol, døgnåpen matbutikk og bokhandel. Like i nærheten ligger det populære spise- og utestedet Postkontoret samt den flotte Tøyenparken som blant annet huser Øyafestivalen. Gangavstand til sentrum, Oslo city, Grønland, Grünerløkka, Middelalderparken, Sørenga sjøbad og Bjørvika med Operaen. Skoler i alle trinn samt barnehager i nærmiljøet. Tur - og rekreasjonsmuligheter i omkringliggende parker, Botanisk hage, Tøyenparken, Klosterenga Kulturpark, Kampen Park, Tøyenbadet.

Adkomst

Det vil bli skiltet med visningsskilt under annonserte fellesvisninger. Se kartskisse for detaljert veibeskrivelse til eiendommen eller gå inn på www.ruter.no for informasjon om offentlig kommunikasjon.

Byggemåte

Grunnmur i støpt betong. Bærende konstruksjon i betong innfelt med bindingsverk, antatt isolert med mineralull i henhold til forskrifter som var gjeldende da boligen ble oppført, utvendig kledd med plater/tegl. Vinduer med isolerglass, karm og ramme i tre. Vinduene er fra 2005/1988. Hev-/skyvedør med isolerglass, døren er fra 2005. Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken. For nærmere teknisk beskrivelse av eiendommen se tilstandsrapport i salgsoppgaven.

Innhold

Meget pen lys 2-roms med fantastisk utsikt over Oslo, Bjørvika og fjorden. Leiligheten ligger i 14. etasje i den høyeste blokken på kanten av Enerhaugen, noe som gjør at man har uhindret utsikt over byen, samtidig som denne blokken har den beste utsikten mot fjorden. Det er to heiser i bygningen.

Leiligheten har en god og meget arealeffektiv planløsning og inneholder:

Lys og luftig entré.

Bad oppusset i 2010 i følge opplysninger gitt av eier. Veggmontert dusj med dusjvegger, klosett og servant i underskap i bad. Sanitærutstyret er av nyere dato.

Lys og luftig stue med kjøkken i åpen løsning som gir god romløsning med god plass til både sofagruppe og spisebord. Store vindusflater som gir gode lysforhold og flott utsikt.

Kjøkkeninnredning type IKEA med lys grå profilert front, heltre benkeplate, rustfri oppvaskkum, integrert stekeovn/platetopp/oppvaskmaskin, kullfilterventilator og fliser over benk.

Soverom

Hev-/skyvedør med isolerglass, døren er fra 2005 med utgang til balkong på ca. 4 kvm belagt med tregulv med gode solforhold. Fantastisk utsikt over Oslo by, Bjørvika og Oslofjorden.

Leiligheten disponerer en bod i kjeller på ca. 4 kvm.

Det oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport vedlagt i salgsoppgaven.

Det er også felles sykkelbod i borettslaget. Det er adgang til fellesvaskeri med moderne vaskemaskiner og tørketromler med høy kapasitet.

T-We dekoder med opptaksmuligheter følger leiligheten - denne boksen har også innholdsrike arkiver, strømmetjenester og smart TV-løsninger. Bredbånd via fiberkabel er inkludert i husleien med en hastighet på 100/100 Mbps. Kan oppgraderes til 1000/1000. Felles sikringsskap i oppgang med automatsikringer. Tilstanden er ikke vurdert, da ansvarlig megler ikke har kompetanse på EL tilsyn.

Callinganlegg fra 2009 med automatisk åpning av ytterdør. Nyoppusset inngangsparti, trappeoppganger og korridorer i hele borettslaget. Borettslaget har nytt, moderne lås- og nøkkelsystem og heiser er skiftet i 2015. Det er også lekeapparater mellom blokkene. Borettslaget arbeider med en generell opprustning av uteområdene og har etablert parsellhage for beboere. Borettslaget har to vaktmestere ansatt på heltid, og en daglig leder i 50 % stilling.

Se borettslagets hjemmeside www.ebrl.no for mer informasjon.

LAVE KJØPSOMKOSTNINGER da det ikke betales dokumentavgift (2,5 % av kjøpesummen) ved kjøp av andelsleilighet.

Areal

Primærrom: 40 kvm, Bruksareal: 40 kvm, Bruttoareal: 45 kvm

Oppvarming

Radiatorer tilknyttet sentralt fyringsanlegg.

Tomten

Andel i felles eiet tomt for borettsslaget på 13 059,4 kvm. Borettslaget har et stort parkmessig fellesområde med plen og pen beplantning, sittegrupper, grill og lekeapparater.beplantet med plener, trær og asfalterte gang- og kjørearealer.

Parkering

Borettslaget har 31 plasser ute og 188 garasjeplasser inne som leies ut etter søknad/venteliste ved å henvende seg til garasjeansvarlig i borettslaget. Området har også beboerparkering. Se https://www.oslo.kommune.no/gate-transport-og-parkering/parkering/beboerparkering/beboerparkering-for-privatpersoner/[gref for mer informasjon. For øvrig vanlig gateparkering etter stedets regler.

Forretningsfører

OBOS

Borettslaget

Enerhaugen Borettslag er veldrevet og ryddig med god økonomi og et veldig godt bomiljø. To heltidsansatte vaktmestere og en ansatt daglig leder samt sikringsfond og husleiegaranti. Borettslaget består av 470 andelsleiligheter fordelt på seks bygninger og ligger i bydel 1, Gamle Oslo og har adresse Enerhauggata 1, 3, 5 og 7 og Smedgata 32 og 34. Første innflytning skjedde i 1964. Tomten, kjøpt i 1986. Eiendommen har følgende gårds- og bruksnummer: 230 - 305 og 311. Borettslaget holder løpende vedlikehold.

- Veldrevet og sosialt borettslag, som har sin egen avis; Borettslagsavisa Ener'n
- Facebook-siden Enerhaugen Borettslag fungerer som en viktig kommunikasjonskanal mellom beboerne - og til styret.
- To ansatte vaktmestere ansatt på heltid, og en daglig leder i 50 % stilling ivaretar den daglige drift og det løpende vedlikeholdet i borettslaget.
- Borettslaget har avtale med NOKAS AS om vakthold.
- Borettslaget har avtale med Renholdspartner Øst AS om løpende renhold av borettslagets fellesarealer samt vask av vinduer i korridorene to ganger i året.
- Telenor er borettslagets leverandør av TV- og bredbåndstjenester.
- Borettslaget har egen avtale med OpenNet og Bahnhof om levering av bredbånd til beboerne (se www.opennet.no ) samt særlige tilbud på telefoni (fasttelefon og mobil).
- Alle blokkene har fellesvaskeri med betalingsautomat, unntatt Enerhauggt.1 som benytter vaskeriet i Enerhauggt.3.
- Stor felles sykkelbod i kjeller. Plan om sikker sykkelparkering på uteområdene også, men det er uavklart når dette blir etablert.

Forkjøpsrett

Avklares raskt og parallelt. Se www.obos.no eller kontakt megler for ytterligere info. Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

19.03.2019

Styregodkjennelse

Ja.

Dyrehold

Dyrehold tillates under forutsetning av at en erklæring om dette undertegnes og at den blir overholdt. Ved berettiget klage kan styret forlange dyret fjernet. Konferer fremlagte husordensregler på visningen. Husordensreglene kan også utleveres ved henvendelse til ansvarlig megler.

Forsikring

Borettslagets eiendom er forsikret i Gjensidige Forsikring. Innboforsikring må tegnes av den enkelte beboer.

Ligningsverdi

Ligningsverdi for inntektsåret 2017:
Som primærbolig: kr 752 034,-
Som sekundærbolig: kr 2 707 322,-

Felleskostnader

2 991,-


Totale felleskostnader pr. d.d kr 2.991,- pr md
Herav:
Felleskostnader: kr 2.671,- inkl fyring, varmt vann, kommunale.avgifter, vaktmester, felles bygningsforsikring, forretningsførsel, nedbetaling fellesgjeld.
Internett: kr 150,-
TV/kabelanlegg: kr 170,-

Lånevilkår

Spesifikasjon av selskapets lån og vilkår:

Lånetype: EIKA4, annuitetslån
Saldo: kr 7.344.819,-
Løpetid: 15 år 1 md
Rentesats: 2,15%, flytende rente
Andel av saldo: kr 10.526,-

Lånetype: EIKA5, annuitetslån
Saldo: kr 6.581.359,-
Løpetid: 5 år 11 md
Rentesats: 2,15%, flytende rente
Andel av saldo: kr 9.477,-

Lånetype: HUS601, annuitetslån
Saldo: kr 11.330.026,-
Løpetid: 8 år 7 md
Rentesats: 2,68%, fast rente
Andel av saldo: kr 16.336,-

I følge info fra forretningsfører. Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene. Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Garantiordning

Boligen inngår i et OBOS -tilknyttet borettslag. Det er garantiordning, dvs. at man ikke blir ansvarlig for "naboen" sin evt. manglende betaling av felleskostnader. Dersom borettslaget påføres økonomiske tap som følge av manglende innbetalte felleskostnader, garanterer OBOS overfor borettslaget full inndekning av disse manglende innbetalte felleskostnader.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Enerhauggata 7 - Boligblokk - Ferdigattest - 1965
Det at det foreligger ferdigattest og/eller brukstillatelse er ingen garanti for at det ikke er utført arbeider som ikke er godkjent og/eller byggemeldt.

Utleie

Boligen har bare én boenhet. Følger borettslagslovens §§ 5-5 og 5-6. Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseieren selv eller person nevnt i borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bodd i boligen i minst ett av de siste to årene.

Diverse

Rehabilitering og større vedlikehold i borettslaget:

2017 Uteområder og fasader, belysning uteområder, Sikring av betongskader fasader, revet takskur høyblokker
2016 Dører og Parseller. Opprinnelig leilighetsdør fra 60-tallet er skiftet ut. Ca 90 parseller er etablert.
2014 Heiser og låssystem. Nye heiser i høyblokkene og nytt låssystem i alle fellesdører.
2014 - 2015 Heis og låssystem. Åtte nye heiser i høyblokkene og nytt låssystem i alle fellesdører
2013 Betong- og fasaderehabilitering, Enerhauggata 1
2012 Inngangsdører og kameraovervåking. Nye dører i inngangspartier og nye korridordører med dørsutomatik. Installering av kameraovervåking i fellesarealer
2011 Oppussing av korridor og trapperom
2010 Nytt fiberanlegg
2009 Callingsystem. Varmeanlegg. Nytt callingsystem. Innregulert varmeanlegg.
2007 Skifte av stoppekraner
2007 Oppgradering utomhus Enerhauggata 5 og 7
2006 Brannslukker og røykvarsler. Brannslukker og røykvarsler i alle leiligheter og fellesarealer
2006 Heisdører og nytt tak Smedgata 34
2004 Utomhus Enerhauggata 1-3
2003 - 2004 El-arbeid og asbestsanering. El-arbeid av fellesanleggene og alle leiligheter
2003 Taknedløp og fjernvarme. Innvendige taknedløp. Innlagt fjernvarme i E1, 3, 5, 7
2002 Rens av lufte/avtrekkskanaler S34 E3,5,7
2001 Rens av lufte/avtrekkskanaler i E 1
2001 - 2002 Balkongrehabilitering
2000 Fjernvarme, rens av sluk og kanaler. Innlagt fjernvarme i Smedgata 32-34. Rens av sluk og kjøkkenavløp, samt rens lufte og avtrekkskanaler
1999 Dørtelefoner og betongrehabilitering. Utskifting av dørtelefoner. Betongrehabilitering av garasjeanlegg og brystning mellom Enerhauggata 5 og 7, samt langs Sørligata
1993 Gavlveggene rehabilitert
1993 - 1997 Heisene rehabilitert
1988 - 1989 Kjøkken og soveromsvindu skiftet

Det pågår en del utredninger vedrørende fremtidig rehabilitering i borettslaget. Styret har innhentet rapport fra Multconsult og kommet frem til følgende foreløpige prioriteringsrekkefølge, men denne kan endre seg:

1) Garasjeanlegg
2) Tak
3) Fasader
4) Våtrom, ventilasjon og varmeanlegg

I følge mail fra styreleder (21.01.19) er forprosjektet på garasjeanleggene i gang og det er Norconsult som har fått oppdraget. De skal legge frem en plan for styret i løpet av våren og det vil bli kalt inn til en ekstraordinær generalforsamling (EFG) mest sannsynlig før sommerferien hvor denne vil bli presentert for andelseierne. På EFG vil styret legge frem et konkret forslag til tiltak med forslag til entreprenør og en oversikt over økonomien i prosjektet.

Ifølge styret forventes det ikke å gjøre noe felles tiltak på VVS de neste 10 årene slik det ser ut i dag. Egen renovering av baderom kan gjøres etter avtale med styret som refunderer kr 5.000,- ved skifte av originalt sluk fra 1960, se brl hjemmesider under vedlikehold og oppussing av bad. Når borettslaget på et senere tidspunkt ser seg nødt til å skifte/utbedre soilrør og vannrør så kan det være at alle badene må rives, men dette kan styret ikke si noe eksakt om på nåværende tidspunkt. På bakgrunn av fremtidig vedlikehold har styret allerede i 2018 justert opp felleskostnadene og styret har ikke vedtatt noe ytterligere økning. For ytterligere informasjon se årsberetning og protokoll samt borettslagets hjemmeside: www.ebrl.no. Årsmelding med regnskap fremlegges på visning og kan også utleveres ved henvendelse til ansvarlig megler.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel. Eiendommen/området er regulert til bolig med tilhørende anlegg.

Totale kostnader

3 650 000,- (NB: prisen er fast)
37 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
3 687 000,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 181,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 141,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 702 141,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking. Dette innebærer at oppdragsansvarlig har plikt til å melde fra til Økokrim om eventuelle mistenkelige transaksjoner.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet (11.03.2019) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (Tilstandsrapport, egenerklæringsskjema og energiattest)
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Vibeke R. Spinnangr

Ref.: 701190029