Hopp til innholdet
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow

Kringsjå 11A, 1605 Fredrikstad

Endeleilighet i 2.etg | Pusset opp i 2018 | Sentralt og rolig | Stor balkong med flott utsikt

Prisantydning

2 100 000,-

BRA/P-rom

52 kvm / 52 kvm

Boligtype

Andelsleilighet

Velkommen på visning

Klikk på dato for å legge til i din kalender

19.aug   kl 17.00 - 18.00
Totalpris inkludert omkostninger
2 219 147 kr
Prisantydning
2 100 000 kr
+ Andel fellesgjeld
104 000 kr
+ Omkostninger
15 147 kr
= Totalpris
2 219 147 kr
Felleskostnader
3 122 kr/mnd
Antall rom
2
Antall soverom
1
Primærrom
52 kvm
Bruksareal
52 kvm
Etasje
0
Eierform
Borettslag
Boligtype
Andelsleilighet
Adresse
Kringsjå 11A
Kommune
Fredrikstad
Byggeår
1974
Energimerking
Oransje D

Mer om boligen

Boligen vi her presenter er en oppgradert 2-roms leilighet beliggende på byens tak, med fantastisk utsikt. Leiligheten ligger helt på enden med et ekstra vindu på kjøkkenet, som slipper inn godt med naturlig lys. Innvendig har alle overflater blitt oppgradert med unntak av badet, herunder nye gulv, montert mdf-plater og malt vegger og tak. Eier har utvidet åpningen mellom stue og entré, og fra stuen til kjøkkenet. Nytt IKEA-kjøkken og servant på badet er montert i 2018.

- Endeleilighet med ekstra vindu
- Østvendt balkong på ca 13m2 med fantastisk utsikt
- Nytt IKEA-kjøkken og servant på badet i 2018
- Oppgradert alle overflater, unntatt badet
- Varmtvann inkl.
- Rolig og sentralt område

Velkommen på visning!

Beliggenhet

Kringsjå gir deg kort vei til mye av det Fredrikstad og byens sentrum har å by på av shopping, kultur, uteliv samt at du har naturen og tilgang til friområder nesten rett utenfor døren. Det er kort vei til Torvbyen, sentrum og gågata med stort utvalg av butikker og kafeer. Langs byens bryggepromenade har du et rikt utvalg av restauranter. Fra sentrum er det videre gangbro over til Kråkerøysiden med Slippen restaurant, Båthusteateret og Værsteområdet med Høgskolen i Østfold og Fredrikstad stadion. For øvrig har man gangavstand ned til busstorvet ved Torvbyen med forbindelse til Oslo, Rygge og Gardermoen, samt distriktets lokalruter. Skal du benytte Glommaringen er det busstopp i begge retninger ved Rolvsøyveien like ved Rema 1000 på Hassingen. Fra Kringsjå er det gangavstand ned til jernbanestasjonen og fergestedet med gratis byferge over til Gamlebyen. Byferga anløper sentrum, mellom Gressvik, Kråkerøy og Gamlebyen. Nærmeste butikker er Rema 1000 på Hassingen hvor det også er kiosk, blomsterbutikk og bakeriutsalg, og Joker Glemmen med søndagsåpen butikk. For turer i skog og mark er det ikke langt opp til Fredrikstadmarka med vakre Bjørndalen som i 2013 ble kåret til landets beste uterom, og som med sine mange stier, vann og lysløype byr på flotte tur- og aktivitetsmuligheter hele året.

Adkomst

Fra Fredrikstad sentrum:
Kjør Rolvsøyveien mot Sarpsborg og ta til høyre i rundkjøringen ved Rema på Hassingen, kjør rett frem og ta til venstre opp Fagerliveien. Følg denne ca 100 meter og ta så av til Kringsjå til høyre. Kringsjå 11 er den første langblokka på høyre side.

Det vil bli skiltet med OBOS Eiendomsmeglere ved felles visning

Byggemåte

Blokk over 4 etasjer + underetasje/kjeller bygget i 1974. Bygningen antas fundamentert på fjellgrunn. Grunnmur av plasstøpt betong og støpte gulv i kjelleretasjen. Bærende konstruksjon av betong utvendig forblendet med teglstein og noe bindingsverk kledd med liggende trekledning. Etasjeskillere av betong. Flat takkonstruksjon tekket med papp/folie (ikke besiktiget). For ytterligere info se vedlagt verdi- og lånetakst utført av Kenneth Nymo Pettersen, datert 29.07.2019.

Innhold

Boligen ligger i 2. etg og inneholder: Entré, bad, soverom, kjøkken og stue med utgang til balkong på ca.13 m2.

Det medfølger også en bod i kjelleren på ca. 4,5 m2 samt felles vaskerom og sykkelbod.

Areal

Primærrom: 52 kvm, Bruksareal: 52 kvm, Bruttoareal: 56 kvm

Opplyste arealer er hentet fra takstrapport og er ikke kontrollmålt av megler.

Standard

Pen og velholdt leilighet med oppgradert standard. Eier flyttet inn i 2018 og har bl.a oppgradert alle innvendige overflater, med unntak av badet. Åpning fra entré til stuen, og fra stuen til kjøkkenet har blitt utvidet. Det er montert nytt IKEA-kjøkken i 2018. På badet er det montert ny servant. Det er lyse og moderne farger, og leiligheten fremstår med god standard.

Entre:
Entréen er lys og luftig og har direkte adkomst til badet, eller videre inn til stuen. Åpningen fra entréen og inn mot stuen har blitt utvidet.

Bad/wc:
Flislagt bad. Badet er innredet med klosett, servant på innredning, speil og dusjhjørne med forheng. Det er også opplegg for vaskemaskin.

Stue:
Stuen er lys og luftig og har plass til både en spisestue og en sittegruppe. Det er utgang til en østvendt balkong på ca 13 m2 med en fantastisk utsikt mot bl.a Fredrikstadbrua. Her kan man sitte stille og usjenert. Fra stuen er det adkomst til soverom og kjøkken.

Kjøkken:
Ny IKEA kjøkkeninnredning med profilerte fronter, montert i 2018. Siden dette er en endeleilighet er det et ekstra vindu på kjøkkenet med utsikt mot byen og sydvest. På kjøkkenet er det godt med benke- og skapplass, og det er takhøye overskap. Ellers er det integrert induksjonstopp, komfyr og oppvaskmaskin som følger leiligheten. Kjøkkenet er romslig og det er plass til en kjøkkenbord ved vinduet.

Soverom:
Soverommet ligger med adkomst fra stuen, og det er plass til en dobbeltseng. Her har man østvendt vindu, og godt med skapplass med en skyvedørsgarderobe langs den ene veggen.

Utstyr

- Porttelefon
- Skyvedørsgarderobe på soverommet
- Tv og internett fra Canal Digital
- Varmtvann inkl.

Oppvarming

Det er elektrisk oppvarming.

Vi gjør oppmerksom på at dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, medfølger heller ikke dette.

Tomten

Andel i ca. 21542 kvm festet fellestomt. Både flat og skrånende terreng. Naturtomt på store deler av eiendommen. Grunneier: Nygaard og Guldbergs eiere. Tomten er festet i 100 år fra 1972. Festeavgiften inngår i fellesutgiftene. Grunneier har pant for forfalt festeavgift og leien kan økes ved neste regulering.

Parkering

Borettslaget leier ut garasjeplasser etter intern venteliste, og beboere skal leie plass her så fremt det er noe ledig. Ved tildeling av plass får du garasjeportåpner eller tilgang til portåpning via din mobiltelefon. Øvrig parkering skal skje på anviste plasser på parkeringsplass på garasjetaket. Se husordensreglene som ligger som vedlegg i prospektet for utfyllende bestemmelser.

Vei/vann/avløp

Offentlig tilknyttet

Forretningsfører

OBOS Østfold

Borettslaget

Boligen er tilknyttet Bratthammeren borettslag som består av totalt 186 leiligheter fordelt på 7 blokker. Av saker styret har arbeidet med i 2017 er bla. etablering av el-billader, det arbeides med stensikring på endeveggen i blokk nr 11, behandling av kjøpstilbud på tomt og div andre saker. Borettslaget utførte rørfornying i perioden 2011-2013. Borettslaget har vaktmester på heltid. Renhold av trappeareal blir også utført. Den enkelte andelseier har imidlertid selv ansvaret for vedlikehold av alt treverk og mur på egen balkong (borettslaget holder materiell). Borettslaget arrangerer årlig gratis tur for borettslagets pensjonister.

Det er tatt opp lån, og igangsatt arbeid, for rehabilitering av fasadene. Oppgraderingene på blokk nr 11 er ferdigstilt. Dette vil ifølge styreleder ikke gi noen økning i felleskostnadene.

Bratthammeren borettslag har egen hjemmeside som kan anbefales: web4.herborvi.no/3541

Økonomi:
Driftsinntekter i 2018 var til sammen kr 7 718 127. Driftskostnadene i 2018 var til sammen kr 5 234 048. Dette er kr 786 487 lavere enn budsjettert og skyldes i hovedsak mindre vedlikehold og lavere forretningsførerhonorar. Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2018 kr 3 903 192 og viser borettslagets likviditet.

Styregodkjennelse

Ny andelseier(e) skal godkjennes av borettslagets styre før innflytting.

Dyrehold

Etter skriftlig søknad kan det innvilges tillatelse til dyrehold i borettslagets leiligheter mot at fastsatte betingelser oppfylles. Se vedlagte husordensregler for info.

Felleskostnader

3 122,- pr Mnd
Bl.a: renter og avdrag på borettslagets felleslån, varmtvann, fellesstrøm, komm. avgifter, festeavgift, eiendomsskatt, forsikring av bygningen, ytre vedlikehold, kabel-tv og bredbånd, trappevask, vaktmester og øvrige driftsutgifter.

Lånevilkår

Borettslaget har følgende lån og vilkår pr. 23.07.2019:
- Husbanken, annuitetslån, kr. 8.751.642,-, flytende rente 1,61%, restløpetid 8 år.
- OBOS- bank, annuitetslån, kr. 11.710.503,-, flytende rente 2,65%, restløpetid 29 år 11 md.

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Kjøpers ansvar for øvrige andelseieres mislighold

Borettslaget har avtale med OBOS om garanti for betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtalen om sikring av felleskostnader gjelder til den blir sagt opp av en av partene.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Det finnes ingen ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver.

Utleie

Boligen er registret med én godkjent boenhet
Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Adgangen til bruksoverlating (utleie) er begrenset.

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Følgende heftelser er tinglyst på borettslagets eiendom:
- Dagbok nr 3885, tinglyst 01.11.1972. Festekontrakt - vilkår.
- Dagbok nr 704259, tinglyst 16.09.2010. Nye vilkår - feste.
- Dagbok nr 645744, tinglyst 30.08.2012. Erklæring/avtale med bla. rett til snuplass.

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Eiendommen ligger inn under kommuneplan for Fredrikstad kommune 2011-2023 med formål krav vedrørende infrastruktur og bebyggelse og anlegg. Planen var godkjent/vedtatt 06.12.2012. Det er regulert til krav vedr. infrastruktur, gul sone T-1442, parkeringshus, -anlegg, gang- og sykkelveg, kjøreveg, veg, garasje, offentlig friområde, blokkbebyggelse, felles gangareal, felles grøntareal, gangvei, kjørevei i reguleringsplan 010658 Søndre del av Bratthammeren godkjent 07.08.1972, 0106534 Bryggeriet godkjent 16.06.2005 og 01061025 Reguleringsendring del av Bryggeriet godkjent 21.06.2012 med reguleringsbestemmelser. Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på meglers kontor og kan utleveres på forespørsel. Planforslag 0106 InterCity Fredrikstad Sarpsborg er varslet igangsatt 12.05.2016.

Totale kostnader

2 100 000,- (Prisantydning)
104 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
2 204 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 187,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 147,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
2 219 147,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring i Söderberg & Partners.
Selgers egenerklæring ligger vedlagt salgsoppgaven. Interessenter/kjøper oppfordres til å gjøre seg kjent med denne.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking. Dette innebærer at oppdragsansvarlig har plikt til å melde fra til Økokrim om eventuelle mistenkelige transaksjoner.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet 09.08.2019 og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: Nabolagsprofil, verdi- og lånetakst, egenerklæringsskjema, vedtekter, husordensregler og forside energiattest.
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

OBOS eiendomsmeglere har copyright til tekst og bilder i annonsen og det er ikke tillatt å benytte tekst eller bilder uten tillatelse fra rettighetshaver.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Aleksander Amundsen

Ref.: 714190063