Hopp til innholdet
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow

Åslandhellinga 71, 1274 Oslo

Delikat treroms selveier - smart og praktisk planløsning - betydelig oppgradert - garasjeplass - naturnært og sentralt!

Prisantydning

2 890 000,-

BRA/P-rom

69 kvm / 69 kvm

Boligtype

Leilighet

Det er ingen planlagte visninger på denne boligen. Vennligst kontakt megler.

Totalpris inkludert omkostninger
3 044 453 kr
Prisantydning
2 890 000 kr
+ Andel fellesgjeld
64 703 kr
+ Omkostninger
89 750 kr
= Totalpris
3 044 453 kr
Felleskostnader
3 347 kr/mnd
Antall rom
3
Antall soverom
2
Primærrom
69 kvm
Bruksareal
69 kvm
Etasje
2
Eierform
Selveier
Boligtype
Leilighet
Kommune
Oslo
Byggeår
1992
Energimerking
Grønn D
jeanine

Jeanine Basthus

Eiendomsmeglerfullmektig

Mer om boligen

Lekker, lys, innflyttingsklar og betydelig oppgradert treroms selveier med flott beliggenhet og enkel adkomst i annen etasje. God planløsning og mange smarte løsninger, bla. nytt bad i 2014, trådløs styring av lys, skyvedørsgarerobe på hovedsoverommet, varmekabler i inngangspartiet mm. Sydvendt balkong. Garasjeplass følger boligen ved salg. Boligen er også et godt utleieobjekt!

Beliggenhet

Leiligheten ligger fint til i et rolig og etablert område. Leiligheten er gjennomgående, med inngangsparti fra svalgang mot nord og stue og balkong mot syd. Her får du kort vei til grøntarealer og marka, barnehager og skoler, idrettsanlegg og butikker - i tillegg til at det er kort reisevei med buss eller bil til Oslo Sentrum.

Bebyggelse

Området består av en fin kombinasjon av eneboliger, tomannsboliger, rekkehus og leilighetsbygg/ lavblokker.

Adkomst

Boligen har enkel adkomst med både bil og buss. Fra Ljabruveien svinger du inn Slimeveien forbi Bjørnholt skole. Følg veien videre oppover, forbi Granberg og Nyjordet, Tørtberg og Beverkollen. Når du kommer på toppen ved snuplassen så tar du til venstre inn Åslandhellinga. Innkjøringen til bygget ligger da noen få hundre meter unna - på høyre side (første stikkvei inn til høyre).

Det er ifølge ruter.no 3 minutter å gå fra Bjørndal bussholdeplass.

Fellesvisninger vil bli skiltet.

Byggemåte

Boligblokk med fire etasjer pluss kjeller. Bygget har støpt dekke over antatt fjell. Støpte bærekonstruksjoner med utfyllende bindingsverk. Kledd med malt trepanel. Vinduer med trelags glass fra 1991. Malt profilert ytterdør med glassfelt. Balkongdør med glass og brystning. Flatt tak, antatt tekket med papp. Bygningen har støpte etasjeskiller. Svalgang på mark frem til leiligheten. Utvendig felles spiraltrapp opp til etasjene. Sørvendt, overbygget balkong på ca. 8 kvm inkludert bod. Langsgående, plassbygd blomsterkasse på balkongen. Bygget har hovedsaklig naturlig oppdriftsventilasjon; mekanisk avtrekk på bad og kjøkken. Innvendig har boligen formpressede dørblader. Fliser på badet, kjøkkenet og i vindfang. Parkett i øvrige rom. Senkede flater med downlights i alle rom. Integrerte hvitevarer som oppvaskmaskin, stekeovn, koketopp, fryseskap, kjøleskap og benkebereder på ca. 120 liter. Baderom med opplegg for vaskemaskin, veggmontert toalett, dusjhjørne samt servantskap med heldekkende servant.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets annen etasje og inneholder entré med plass til klær og sko, to soverom, kjøkken med spiseplass, stue og sydvendt balkong. Det er en egen utebod på balkongen. Biloppstillingsplass i felles garasjeanlegg.

Areal

Primærrom: 69 kvm, Bruksareal: 69 kvm, Bruttoareal: 76 kvm

Standard

Leiligheten ble overtatt av selger i 2014, og det er foretatt omfattende oppgraderinger av hele boligen; blant annet med nytt kjøkken, nytt bad, nye gulv og trådløs styring av lys.

Inngangsparti og kjøkken har flislagt gulv. Det er gulvvarme i gangen, slik at det både luner og tørker sko og evt. klær som legges på gulvet. Soverommene og stuen har enstavs parkettgulv. Badet har flislagt gulv med varmekabler.

Veggene i boligen er lys, og det er montert downlights som både gir godt lys og legger til rette for å skape stemning dersom lyset dimmes. Det er også laget en lettvegg som deler av mellom inngangsparti og spiseplassen på kjøkkenet - man får da delt av mellom en sone for oppbevaring og en sone for måltider og sosialt samvær. Den ekstra veggen gir også bedre muligheter for oppheng av klær, og "rotet" skjules fra resten av boligen og oppholdssoner. I forbindelse med renovering av leiligheten så er det også laget flere smarte og delikate løsninger - eksempelvis integrerte hyller med lys i overgangen mellom kjøkken og stue.

Kjøkkenet har god benkeplass, god arbeidsplass og mye skapplass. De mange gjennomtenkte løsningene omfatter også kjøkkenet, blant annet med fryser i skap under benken. Laminat benkeplate, flisfelt mellom benk og overskap i samme farge som overskap og gulvfliser gir et delikat inntrykk, samtidig som det gjør kjøkkenet robust og enkelt å vedlikeholde.

Badet har god størrelse, og inneholder plass for vaskesøyle, skap på veggene ved den store vasken, speil over baderomsmøbelet, dusjnisje med innfellbare glassdører samt vegghengt toalett. Downlights i taket.

Hovedsoverommet har god størrelse, og det er montert skyvedørsgarderobe med tilhørende "walk in closet" med praktiske og gjennomtenkte oppbevaringsløsninger. Den dempede gråfargen og speilene i skyvedørene fungerer fint som kontrastvegg, i tillegg til at speilene gir god romfølelse. Det andre soverommet har også god størrelse og skap som følger boligen ved salg.

Oppvarming

Leiligheten har elektrisk oppvarming. Gulvvarme i vindfang, på kjøkkenet og på badet.

Tomten

Sameiet har eiet tomt med gårdsnummer 176 og bruksnummer 29. Tomten er pent opparbeidet med asfalterte stikkveier, grøntarealer, lekeplasser og adkomstveier til garasje/parkering.

Parkering

Biloppstillingsplass følger leiligheten ved salg. Sameiet har også egne gjesteparkeringsplasser.

Vei/vann/avløp

Boligen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. Sameiet har private, interne stikkveier.

Forretningsfører

OBOS Eiendomsforvaltning AS

Sameiet

Åslandrabben Sameie består av 144 seksjoner og omfatter adressene Åslandhellinga 3-189. Det avholdes dugnader i sameiet, og det bestilles felles container for avfall. Sameiet har avtale om vaktmestertjenester med Christiania Forvaltning og Eiendom AS. Kabel-tv og bredbånd leveres av Canal Digital.

Styregodkjennelse

Eierskifte skal meldes til forretningsfører for registrering.

Dyrehold

Dyrehold er tillatt. Dyr skal ikke være til ulempe for andre beboere, og hunder skal holdes i bånd på sameiets område.

Forsikring

Sameiet har felles byggforsikring i Tryg forsikring. Den enkelte seksjonseier er selv ansvarlig for innboforsikring.

Ligningsverdi

Formuesverdien som primærbolig er beregnet til kr. 755.650,- for 2018. Som sekundærbolig vil verdien være kr. 2.720.341,-. Verdiene er beregnet på www.skatteetaten.no sin boligkalkulator.

Felleskostnader

3 347,-
Felleskostnader: 2.873,-/mnd., kabel-tv: 374,-/mnd., garasje: 100,-/mnd. Til sammen 3.347,-/mnd.

Andel fellesgjeld/fellesformue

Andel gjeld er kr. 64.703,- per 31. desember 2018. Per samme dato utgjorde andel formue kr. 26.687,-.

Lånevilkår

Sameiet har ett felles lån med følgende vilkår: OBOS01-98207521264: Annuitetslån med flytende rente på 3,65%. Det er 12 årlige terminer, og det betales både renter og avdrag på lånet. Lånet har en restløpetid på 22 år og 3 mnd. Restsaldo er 8.879.782,-.

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Kjøpers ansvar for øvrige sameieres mislighold

For felles ansvar og forpliktelser hefter den enkelte sameiere i forhold til sin sameiebrøk, jf eierseksjonsloven § 24.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for bygget, datert 29. juni 1994.

Utleie

Boligen kan leies ut. Styret skal ha notifikasjon om utleie slik at dette kan registreres.

Diverse

Bud skal godkjennes av kreditor før endelig budaksept kan gis. Ta kontakt med ansvarlig megler for ytterligere informasjon.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Eiendommen/området er regulert til boligformål.

Totale kostnader

2 890 000,- (Prisantydning)
64 703,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
2 954 703,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
5 750,- (Eierskiftegebyr til forretningsfører)
72 850,- (Dokumentavgift)
7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
28,- (Utskriftsgebyr)
--------------------------------------------------------
89 750,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 044 453,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Skjema med egenerklæring følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking. Dette innebærer at oppdragsansvarlig har plikt til å melde fra til Økokrim om eventuelle mistenkelige transaksjoner.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet 8. februar 2019 og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007. Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: Takst, egenerklæring, energiattest, dokumenter fra siste generalforsamling med regnskap og budsjett, vedtekter, husordensregler, reguleringskart med bestemmelser, nabolagsprofil samt budskjema med forbrukerinformasjon. Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg. Vedleggene forutsettes gjennomlest forut for budgivning.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler / Jurist Geir Hansen Zetterstrøm

Ref.: 704190012