Hopp til innholdet
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow

Ingeniørveien 6, 0195 Oslo

Delikat 3-roms med solrik vestvendt balkong og super utsikt - Garasje m/EL - Heis - Felles takterrasse - IN-ordning

Prisantydning

2 550 000,-

BRA/P-rom

66 kvm / 62 kvm

Boligtype

Andelsleilighet

Det er ingen planlagte visninger på denne boligen. Vennligst kontakt megler.

Totalpris inkludert omkostninger
5 666 247 kr
Prisantydning
2 550 000 kr
+ Andel fellesgjeld
3 108 000 kr
+ Omkostninger
8 247 kr
= Totalpris
5 666 247 kr
Felleskostnader
8 914 kr/mnd
Antall rom
3
Antall soverom
2
Primærrom
62 kvm
Bruksareal
66 kvm
Etasje
5
Eierform
Borettslag
Boligtype
Andelsleilighet
Kommune
Oslo
Byggeår
2019
Energimerking
Grønn C
Nils_tore_gjone

Nils Tore Gjone

Fagansvarlig / Eiendomsmegler

Mer om boligen

Leiligheten ligger høyt og fritt til i 5. etasje med gode solforhold og super utsikt, i et fint og populært boligområde i Kværnerbyen.

Kværnertoppen har en flott beliggenhet med fine turområder i nærmiljøet. Det pulserende bylivet i Bjørvika og Oslo Sentrum ligger i umiddelbar nærhet. Friarealene i Kværnerbyen er pent opparbeidet med parkmessig preg.

Kværnerbyen er et av OBOS sine mest spennende boligprosjekter. Her en helt ny bydel under utvikling sentralt beliggende på Kværner Brugs gamle tomt i Lodalen hvor det skal være godt å leve og lettvint å bo. I dag er området forvandlet til et attraktivt boligområde med høy kvalitet. Området ligger rolig tilbaketrukket mellom Ekeberg og Vålerenga og vil bli flott opparbeidet med parkmessig preg, og hvor Alna i dag er gjenskapt som et vannspeil i et parkdrag sentralt gjennom området. Om vinteren blir vannspeilet omgjort til skøytebane, til stor glede for voksne og barn.

I nærområdet mot nord ligger Vålerenga med sin karakteristiske trehusbebyggelse. Her finner du små kafeer, spisesteder og butikker. Mot øst ligger Svartdalsparken og Svartdalen med sin særpregede vegetasjon og turstier langs Alna, over til Østensjøvannet og videre til Østmarka.

I Kværnerbyen bor man med gangavstand til sentrum. På veien passerer du Gamlebyen med Middelalderparken og vannspeilet. Her finner du Oslos historiske røtter i form av gamle ruiner og gateløp, som sammen med Ladegården er populære mål for byvandringer. Det er ingen steder i byen det rører seg så mye som på denne kant av byen. Det mest spennende nærområdet er kanskje Bjørvika hvor det vil etableres mange tusen nye arbeidsplasser, og byens nye finansielle tyngdepunkt vil befinne seg her. I tillegg til den nye Operaen som står ferdig, er det planlagt nytt Deichmanske Bibliotek, gondolbane til Ekeberg, parker med sports- og lekemuligheter, ny havnepromenade samt en rekke nye servicefasiliteter. Nært Middelalderparken og Sørenga hvor det er etablert populært badeanlegg og badestrand. Kværnerbyen er kort sagt nær det aller meste, til kulturtilbud, utesteder, forretninger, konserter og festivaler.

Bebyggelse

Tilsammen er det planlagt ca. 1.600 boliger i Kværnerbyen. I dag er ca 1400 ferdigstilt og innflyttet. Det er åpnet to barnehager, den ene med fortrinnsrett for våre beboere. I tillegg er Kværnerhallen nå fylt opp med kontorplasser. I treningssenteret er det full fart fra tidlig morgen. I Kværnerbyen finner du en stor dagligvarebutikk, blomsterbutikk, renseri, skomaker, frisør, negl- og fotpleie i tillegg til apotek mm. Se www.kvaernerbyen.no for mer informasjon om området

Adkomst

Buss fra Konowsgate (ruter 34, 70 og 74). Buss 32 går fra Voksen Skog via Røa, Lysaker og Aker Brygge før den har endeholdeplass i Kværnerbyen. Reisetid fra Oslo S er ca. 5 minutter (Nationaltheateret 8-10 minutter). Andre bussruter er tilgjengelig fra Galgeberg (rute 20 og 37). Trikk 18 og 19 i Schweigaardsgate. Nærmeste T-bane er Ensjø som ligger nord-vest for Kværnerbyen. Det går bussrute døgnet rundt til Galgeberg.

Byggemåte

Arkitektur og uterom; Fasadene har en kombinasjon av lys puss og fargede plater som gir omgivelsene et lyst preg og samtidig gi et dynamisk og variert uttrykk. Høyden på husene varierer fra 4 til 8 etasjer for å slippe inn lys og gi utsikt fra leilighetene.

Innhold

3-roms gjennomgående leilighet i 5. etg med nordvestvendt balkong på 12,4 kvm.
Leiligheten inneholder; Entré med plass til sko og yttertøy, innvendig bod, flislagt baderom og 2 gode soverom. Kjøkken og stue i åpen løsning med utgang vestvendt balkong. Garasjeplass m/el i kjeller.

Areal

Primærrom: 62 kvm, Bruksareal: 66,50 kvm

Standard

Boligen tilfredstiller kravene til tilgjengelighet og har en gjennomgående god standard. Store vindusflater. Innvendige overflater i lyse farger og gulvene hvit mattlakkert eikeparkett med unntak av bad, der gulv og vegger er flislagt.

Kjøkken: Kjøkkeninnredning med glatte skapfronter og stålhåndtak. Høye overskap med foring til tak. Ventilator i overskap over komfyr. Lys over benkeplate.

Bad: Flislagt bad med varmekabler. Fliser i lyse farger, på gulv 10 x 10 cm, veggfliser 20 x 40 cm. Baderomsinnredning med skuffer. Speil over servant og downlights i tak. Plass til vaskemaskin og tørketrommel.

Utstyr

Leiligheten får porttelefon, samt TV- og bredbåndstilknytning.

Oppvarming

Tilknyttet fjernvarmeanlegg og varmes opp med vannbåren varme i radiatorer. Montert forbruksmåler for hver leilighet som er forberedt for fjernavlesning. Det er elektrisk gulvvarme i baderomsgulv.

Tomten

Tomtearealet for Kværnertoppen brl. vil bli på ca. 10.280 kvm. Tomten er ikke fradelt enda, det tas derfor forbehold om eventuelle justeringer/endringer. Etter fradeling vil borettslaget få nytt/nye bruksnummer(e).

Parkering

I kjelleren medfølger en parkeringsplass for bil tilrettelagt med el, samt sykkelrom og sportsbod ca 5 kvm.

Vei/vann/avløp

Offentlig.

Forretningsfører

OBOS

Borettslaget

Kværnertoppen Borettslag

Forkjøpsrett

Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

04.06.2019

Styregodkjennelse

Vanlig styregodkjennelse.

Dyrehold

Det er tillatt å holde dyr så lenge dyreholdet ikke er til sjenanse for de øvrige beboerne. Dyrehold tillates kun etter søknad til styret og undertegning av borettslagets dyreholdserklæring.

Forsikring

Tryg Forsikring, polisenr. 7118269.

Felleskostnader

Totale stipulerte felleskostnader år kr. 8.414,- pr. mnd, som består av felleskostnader kr. 2.586,- og kapitalkostnader kr. 5.828,- Stipulerte felleskostnader med skattefradrag ca kr. 6.938,- pr. mnd.

I tillegg vil det bli fakturert et fast á kontobeløp for de som har ladestasjon. For tiden er beløpet kr. 200,- pr måned pr bil etter anbefaling fra Elbilforeningen og kr 300,- i driftskostnader for parkeringsplassen.

Stipulert endring pr. mnd. fra år 6 er kr 5.165,-
Når det gjelder felleskostnadene vil det bli tatt en siste justering mot budsjett når hele trinn 1 er flyttet inn, før første giro sendes ut.

Felleskostnadene skal dekke blant annet offentlige avgifter, felles byggforsikring, kabel-tv, renhold av fellesarealer, snømåking, forretningsførsel og generell drift av borettslaget. Kostnader til varmt vann og oppvarming faktureres akonto etter forbruk. Strøm etter forbruk.

Andel fellesgjeld/fellesformue

Fellesgjeld kr. 3 108 000,-
Fellesgjelden utgjør et annuitetslån over 40 år med 5 års avdragsfrihet. Lånet løper med flytende rente. Rentesatsen er p.t. 2,25%
Renteutgiftene på andel fellesgjeld er fradragsberettiget med 22% etter gjeldene regler. Retten til fradrag betinger at andelseier har skattbar inntekt. Det tas forbehold om endringer i fradragsreglene.

IN-ORDNING: (individuell nedbetaling av andel fellesgjeld).
(Ved full innfrielse vil totale månedlige felleskostnader være på stipulerte kr. 2.586,-)

Lånevilkår

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Kjøpers ansvar for øvrige andelseieres mislighold

Borettslaget inngår i et OBOS-tilknyttet borettslag. Dersom borettslaget påføres økonomisk tap som følge av manglende innbetalte felleskostnader, garanterer OBOS overfor borettslag full inndekning av disse manglende innbetalte felleskostnader.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse.

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Eiendommen/området er regulert til bolig, S-4198.

Totale kostnader

2 550 000,- (Prisantydning)
3 108 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
5 658 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
172,- (Pantattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 187,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
8 247,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
5 666 247,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking. Dette innebærer at oppdragsansvarlig har plikt til å melde fra til Økokrim om eventuelle mistenkelige transaksjoner.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet (24.05.2019) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (egenerklæring, energiattest forside, reguleringskart)
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Fagansvarlig Nils Tore Gjone

Ref.: 713190027

Last ned dokumenter

Her kan du laste ned relevante dokumenter til boligen.