Hopp til innholdet
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow

Paul Holmsens vei 6, 1613 Fredrikstad

Christianslund/ Trosvik - Sentrumsnær, lys og velholdt 3- roms leilighet med vestvendt balkong.

Prisantydning

1 690 000,-

BRA/P-rom

65 kvm / 65 kvm

Boligtype

Leilighet

Det er ingen planlagte visninger på denne boligen. Vennligst kontakt megler.

Totalpris inkludert omkostninger
2 135 147 kr
Prisantydning
1 690 000 kr
+ Andel fellesgjeld
430 000 kr
+ Omkostninger
15 147 kr
= Totalpris
2 135 147 kr
Felleskostnader
4 725 kr/mnd
Antall rom
3
Antall soverom
2
Primærrom
65 kvm
Bruksareal
65 kvm
Etasje
3
Eierform
Borettslag
Boligtype
Leilighet
Kommune
Fredrikstad
Byggeår
1955
Energimerking
Energimerking ikke levert

Mer om boligen

Boligen har fin og sentrumsnær beliggenhet på Christianslund, i etablert boligområde hovedsaklig bestående av blokkbebyggelse, ene- og tomannsboliger. Fredrikstad sentrum er innenfor gangavstand eller en kan benytte buss som har stopp rett ved. Fredrikstadmarka med mange flotte turstier ligger ikke langt unna. Flere dagligvareforretninger, samt frisør, baker, kiosk og bensinstasjon innenfor en radius av 100 meter. Boligen også i umiddelbar nærhet til Fredrik II vgs, Trosvik barneskole og Trosvik barnehage.

Nærområde:

Christianslund ligger like nord for Fredrikstad sentrum med gang- og sykkelavstand til byen. Der har du Torvbyen kjøpesenter og gågata, med en rekke koselige butikker og kafeer. Den flotte elvepromenaden med brygga med sine mange restauranter ligger også i sentrum. Fra sentrum er det videre gangbro over til Kråkerøysiden og Værsteområdet hvor Høgskolen i Østfold og Fredrikstad stadion ligger i umiddelbar nærhet.

Det er også gode bussforbindelser til Fredrikstad sentrum med busstopp like ved boligen. Du har imidlertid alt du trenger i hverdagen tilgjengelig for deg i umiddelbar nærhet. Området rundt Christianslundskrysset har blomstret opp de senere årene med flere forretninger og nye leilighetsbygg. Her ligger både Coop Extra og Kiwi dagligvareforretninger, bensinstasjon, legekontor, blomsterbutikk og Butterfly konditor og bidrar til at dette sentrumsnære boligområdet er meget attraktivt for både yngre og eldre. I tillegg gjør den korte avstanden til barnehager og skoler på alle trinn, også videregående, området meget familievennlig.

Det er også kort vei til Fredrikstadmarka og det flotte Bjørndalsområdet som i 2013 ble kåret til l landets beste uterom. Dette mangfoldige og bynære markaområdet er et yndet utfartssted, egnet for korte og lange turer, sykling, skigåing på vinteren og bading på sommeren.

Bebyggelse

Boligen er beliggende på Christianslund, et attraktivt boligområde sentralt i Fredrikstad. Området består i hovedsak av etablert bebyggelse med eneboliger og tomannsboliger, samt boligblokker.

Adkomst

Fra Fredrikstad sentrum:
Følg Glemmengata over i Knipleveien og følg denne frem til rundkjøringen i Christianslundkrysset. Ta til høyre i rundkjøringen og så til høyre igjen, inn Christianslund allé. Følg denne ca. 100 meter og ta så til venstre inn Paul Holmsens vei. Boligen ligger etter ca. 50 meter på venstre hånd. Det vil bli skiltet med visningsskilt fra Obos eiendomsmeglere ved fellesvisning.

Byggemåte

Boligblokken er antatt fundamentert på leire. Grunnmur av teglsteinsgulv, med støpt på betong på gulv. Noe saltutslag på grunnmur. Drenering trolig fra byggeår. Bærende konstruksjon av dobbel teglsteinsmur. Etasjeskiller i plasstøpt betong.

Areal

Primærrom: 65 kvm, Bruksareal: 65 kvm, Bruttoareal: 71 kvm

Standard

Velkommen til Paul Holmsensvei 6, en flott og velholdt leilighet beliggende i 3. etasje. Leiligheten har en fin planløsning, og funksjonelle flater, som gjør at den er tiltalende for mange.

Entrè:
Gangen har en fin størrelse, hvor det er plass til å henge fra seg både yttertøy og sko. Den er malt i lyse farger og har laminat på gulv. Badet og et av soverommene ligger i tilknytning til gangen, samt stuen og kjøkkenet.

Stue/spisestue:

Fra gangen, kommer man inn i boligens hjerte, som er stuen. Stuen har store vindusflater som slipper inn mye naturlig lys. Dette skaper en god atmosfære, og stuen virker mer åpen. Gulvene er i laminat og veggene malt i en tidsriktig farge. Stuen har gode møbleringsmuligheter, og er lys og åpen. Det er mye veggplass til bokhyller/seksjon eller vitrineskap, eller til bilder og fotografier. Stuen har også en fin vedovn, som man kan nyte varmen fra på kjølige høst-og vinterkvelder.

Kjøkken:
Kjøkkenet ligger i tilknytning til spisestuen og stuen. Det er malte profilerte fronter og laminat benkeplate. Plate over benk, og ventilator med utkast. Frittstående hvitevarer. Det er godt med skap -og benkeplass, og det er vindu hvor du har utsyn mot gaten og nærområdet.

Soverom:
Boligen har totalt 2 soverom, hvorav begge har god størrelse. Soverommene er malt, og har god plass til skap/ kommode.

Bad/wc:
Badet er flislagt, og har grå fliser på gulv, og hvite på vegg. Varmekabler i gulv. Servant innredning er hvit, med under -og overskap. speil med lys over servant. Dusjkabinett og frittstående toalett. Opplegg for vaskemaskin. Varmtvannsbereder på vegg på badet over vaskemaskinen.

Utstyr

- Kabel-tv og bredbånd via Canal Digital.

- Automatsikringer

- Felles brannvarslingssystem

Oppvarming

Det er elektrisk oppvarming, samt vedfyring. På badet er det varmekabler.

Vi gjør oppmerksom på at dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Tomten

Andel i festet fellestomt. Grunneier er Ragnar Luie Christianslund. Borettslaget framfester tomten av Fredrikstad kommune. Ny festeavtale ble inngått i 1980 med rett til å fornye etter 50 år. Festeavgiften inngår i fellesutgiftene og reguleres hvert 10. år med neste regulering i 2026. Grunneier har pant for forfalt festeavgift og leien reguleres etter konsumprisindeksen. Opplysninger om festeforholdet er innhentet fra forretningsfører. Ellers er fellesarealer opparbeidet med asfalterte internveier, plen og prydbusker.

Parkering

Det er parkering i vei langs hekk i Paul Holmsens vei. Borettslaget disponerer garasjer for utleie. Styret organiserer ventelister og tildeling. Ved overtagelse av garasje påløper det gebyr etter gjeldende satser.

Vei/vann/avløp

Offentlig tilknyttet

Forretningsfører

OBOS Østfold

Borettslaget

Christianslund borettslag består av totalt 69 boliger fordelt på blokker og flermannsboliger adressert til Paul Holmsens vei og Christianslund allé. Iht. borettslagets husordensregler utføres renhold av gårdsplass, fortau og felles hage av gårdens beboere i fellesskap. Trappevask utføres av rengjøringsbyrå. Ved snøfall er beboere pliktig til å delta i snørydding. Styret har fått utarbeidet en vedlikeholdsnøkkel for borettslaget. Denne danner grunnlag for de vedlikeholdsprosjektene som vil bli igangsatt den neste tiden. Av styrets arbeid er bla. rehabilitering av teglsteinsfasaden i Paul Holmsens vei 6-14 avsluttet i Oktober. Alle piper i Paul Holmsens vei 6-14 er rehabilitert. Av større prosjekter er det planlagt utskiftning av oljefyr samt rørfornying i Paul Holmsensvei 16-18.

Økonomi:
Driftsinntekter i 2017 var til sammen kr. 3.586.026,-.Dette er kr 306.974,- lavere enn budsjettert og skyldes i hovedsak at prosjekt med vvs rehabilitering og varmepumpe ble utsatt til 2018.

Driftskostnadene i 2017 var til sammen kr 2.342.248,-. Dette er kr 8.116.011,- lavere enn budsjettert og skyldes i hovedsak at prosjekt med vvs rehabilitering og varmepumpe ble utsatt til 2018.

Borettslagets disponible midler var pr 31.12.2017 kr 1.046.255- og viser borettslagets likviditet. Årets resultat på kr 831.865,- fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital.

Forkjøpsrett:
Borettslaget er tilknyttet OBOS og har vedtektsfestet forkjøpsrett. Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett:
15.04.2019 kl 24.00

Forkjøpsrett

Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

15.04.2019

Styregodkjennelse

Ja, ny andelseier skal godkjennes av styret

Dyrehold

Dyrehold er tillatt, men det skal søkes styret om tillatelse på eget skjema og bestemmelser om husdyrhold skal følges. Se nærmere opplysninger i husordensreglene som ligger som vedlegg til prospektet

Felleskostnader

4 725,- pr Mnd
Kommunale avgifter, avdrag og renter på felleslån, driftskostnader, styre og forretningsførselhonorarer, utvendig forsikring og vedlikehold, trappevask, internett og kabel tv ( Canal Digital)

Felleskostnader inkl: Kommunale avgifter, avdrag og renter på felleslån, driftskostnader, styre og forretningsførselhonorarer, utvendig forsikring og vedlikehold, trappevask, internett og kabel tv ( Canal Digital)

Andel fellesgjeld/fellesformue

430.000 / 19.572

Lånevilkår

Borettslaget har følgende lån:
OBBK01-98207700053, anuitetslån med en flytende rente på 2,40% med en restløpetid på 29 år og 3 mnd. Det er 12 terminer pr år. Restbeløp er 25.679.653,-

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Kjøpers ansvar for øvrige andelseieres mislighold

Borettslaget har avtale med OBOS om garanti for betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtalen gjelder til den blir sagt opp av en av partene.

Garantiordning

Ja

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Etter opplysning fra Fredrikstad kommune foreligger ikke ferdigattest/midlertidig brukstillatelse for eiendommen i kommunens arkiv.

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Eiendommen ligger inn under kommunedelplan for Fredrikstad byområde 2011-2023 med formål bebyggelse og anlegg. Planen var godkjent 06.12.2012. Eiendommen hører ikke til noen reguleringsplan og er uregulert.

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel

Totale kostnader

1 690 000,- (Prisantydning)
430 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
2 120 000,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
7 187,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
--------------------------------------------------------
15 147,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
2 135 147,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking. Dette innebærer at oppdragsansvarlig har plikt til å melde fra til Økokrim om eventuelle mistenkelige transaksjoner.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet 04.04.2019 og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: Takst, selgers egenerklæringsskjema og husordensregler/ vedtekter.
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Heidi Y. Gangfløt

Ref.: 710180191