Hopp til innholdet
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow

Mellombølgen 113, 1157 Oslo

Attraktivt rekkehus over to plan med terrasse på 27 kvm! Stort potensial. Barne- og familievennlig. Moderniseringsbehov.

Prisantydning

5 500 000,-

BRA/P-rom

88 kvm / 79 kvm

Boligtype

Andelsleilighet

Det er ingen planlagte visninger på denne boligen. Vennligst kontakt megler.

Totalpris inkludert omkostninger
5 631 147 kr
Prisantydning
5 500 000 kr
+ Andel fellesgjeld
116 000 kr
+ Omkostninger
15 147 kr
= Totalpris
5 631 147 kr
Felleskostnader
3 731 kr/mnd
Antall rom
4
Antall soverom
3
Primærrom
79 kvm
Bruksareal
88 kvm
Etasje
0
Eierform
Borettslag
Boligtype
Andelsleilighet
Kommune
Oslo
Byggeår
1956
Energimerking
Rød F
camilla_sommer

Camilla Skui

Eiendomsmeglerfullmektig

Mer om boligen

Flott rekkehus med god intern beliggenhet. Rekkehuset i Mellombølgen 113 er over to plan med kryploft og utbyggingsmuligheter i kjeller. Flott familiebolig med tre soverom og bad samlet i 2. etasje, mens 1. etasje er en fin samlingsetasje for familien og ved sosiale sammenkomster. Fra stuen er det utgang til stor veranda med nedgang til terrasse på 27 kvm som går over i felles hage, naturtomt og hyggelig skogholt. Rekkehusene er påkostet av borettslaget ved utskifting av vinduer og verandadører i 2013.

Beliggenhet

Sentralt beliggende leilighet med kort vei til kollektivtransport med buss og t-bane, samt kort gangavstand til flere matvarebutikker. En liten spasertur tar deg til det nye og flotte handelssenteret på Lambertseter. Der er det et stort utvalg av forretnings- og servicetilbud. Det er blant annet bibliotek, kino, senter, lege, tannlege og caféer.

Lambertseter er et hyggelig og attraktivt boligområde som kan tilby gode rekreasjons- og treningsmuligheter. Området kan by på svømmehall, Lambertseter stadion og Elixia treningssenter. Det er videre kort vei til Ekebergsletta, samt Østensjøvannet og Østmarka med flotte skiløyper og gode turmuligheter.

Boligen sokner til Lambertseter skole (hentet fra utdanningsetaten for skoleåret 2018/2019). Det er også kort vei til Karlsrud skole og Munkerud skole. Området har et godt utvalg av både private og kommunale barnehager, bl.a Mellombølgen barnehage litt lenger opp i veien, Munkelia barnehage og Radarveien barnehage.

Bebyggelse

Området består av blokkbebyggelse.

Adkomst

Ligger sentralt på Lambertseter. Følg kartskisse. Det vil bli annonsert med skilt ved fellesvisninger.

Byggemåte

Rekkehus med liggende panelkledning, saltak tekket med papp/shingel og grunnmur i betong med krypkjeller under deler av bygget. Adkomst til kryploft via bod i 2.etasje

Innvendige veggflater: Panelkledning, malte- og tapetserte flater.
Innvendige gulvflater: Parkett og tregulv.
Himling: Takplater, malt- og panelkledning.

Areal

Primærrom: 79 kvm, Bruksareal: 88 kvm, Bruttoareal: 97 kvm

Standard

Velkommen til Mellombølgen 113! Flott rekkehus over to plan og kryploft med skjermet beliggenhet. 1. etg. består av entré, kjøkken og stue med utgang til en sydøstvendt terrasse. 2.etg. består av tre soverom, omkledningsrom/bod, trappegang og bad/wc. Borettslaget har store flotte fellesarealer rett utenfor døren. Som følge av at boligen har behov for modernisering har du muligheten til å skape ditt drømmehjem og sette eget preg på både rom og stil. Lambertseter er et område i rivende utvikling og kan tilby det meste av fasiliteter. Her har du gangavstand til det meste Lambertseter og området har å by på. Det er kort vei til Lambertseter senter og Bergkrystallen eller Munkelia T-bane som tar deg til Jernbanetorget på ca. 20 min.

Ønsker du å skape ditt eget drømmehjem sentral og skjermet beliggende i et trygt og rolig strøk? Da er dette boligen for deg!

Entre:
Avlang entre med en liten trapp opp til stuen. Rikelig med plass til oppbevaring av yttertøy og sko.

Bad/wc:
Lyst eldre bad med hvite flislagte overflater både på vegger og gulv. Badet innehar åpen dusjplass med forheng, servant i skapinnredning, toalett og opplegg for vaskemaskin. Det må påberegnes full moderisering av badet.

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning fra IKEA med hvite fronter, laminert benkeplate, 2 stk. rund oppvaskkum og ettgrepskran. Opplegg for oppvaskmaskin og integrert komfyr med induksjon koketopp.

Stue:
Boligen har en lys og fin stue med god plass for sofaløsning, spisestue og tilhørende møblement. Dette er en fin samlingsetasje for familien og ved sosiale sammenkomster. Stuen har store gode vindusflater, noe som gir en lys og god romfølelse. Utgang fra stue til sydøstvendt terrasse på hele 27 kvm med grønt utsyn og fin plass til sittegruppe samt plass til grill. Terrassen gir videre direkte adkomst til hage.

Soverom:
Rekkehuset har tre romslige soverom, hvor alle av god størrelse og har fine lysforhold. Boligen har for øvrig god lagringsplass med bl.a. to innvendige boder på til sammen 6m² og trappegang med fine oppbevaringsmuligheter.

Innvendig bod/kott: Det er en bod oppe i boligens 2. etg og en ved inngangspartiet. Disse er på henholdsvis 4 og 5 kvm.

Oppvarming

Oppvarming med panelovner.

Tomten

Felles eiet tomt for borettslaget på ca. 19 583,2 m² opparbeidet med gressplen og grøntområder, beplantninger og prydbusker, sittegrupper og lekeplass samt asfalterte adkomst og internveier. Bakside pent opparbeidet med terrasseplatting, hekk og gressplen med utgang til felles hage. Framside hovedsakelig asfaltert fellesområde. Eiendommen har gode lys- og solforhold.

Parkering

Blåfjellet borettslaget har 86 garasjer og 248 utendørs parkeringsplasser som blir tildelt av Obos Lambertseter etter ventelister. Forøvrig gateparkering etter gjeldende bestemmelser for området.

Vei/vann/avløp

Offentlig.

Forretningsfører

OBOS

Borettslaget

Blåfjellet borettslag består av 570 andelsleiligheter. Forretningsfører er Obos. Borettslaget har egen hjemmeside: www.blaafjellet.no.

Borettslaget har avtale med Qualified Ren og Frukt AS om renhold av Borettslagets fellesarealer. De har avtale med ISS Facility Services AS om vaktmestertjeneste. Fellesvaskeriet finnes i første etasje i servicebygget i Mellombølgen 45. Get er borettslagets leverandør av TV- og bredbåndstjenester.

Det gamle vaskeriet ble bygget om i 2006 og er blitt pusset opp til et moderne forsamlingslokale med plass til bespisning for opptil 80 gjester. Storstua ligger i Mellombølgen 45. I lokalet er det et godt utstyrt kjøkken med komfyr, 2 kjøleskap, industrioppvaskmaskin og komplett servise. Alle kan leie Storstua. Dersom du bor i borettslaget er prisen ekstra god. Lokalet egner seg godt for konfirmasjon, dåp, navnefest, barnebursdager og andre store anledninger. Det er også mulig å leie lokalet på dagtid.

Rehabiliteringshistorikk:
2015-2016 Startet arbeidet med utskifting av callinganlegget.
2015 Utskifting av belysning i oppgangene
2014 Oppussing av oppganger
2012-2015 Utskifting av vinduer og balkongdører i blokker og rekkehus. Utskiftingen utføres av DVS Entreprenør som totalleverandør. Noe reklamasjoner gjenstår til 2015.
2012-2013 Enkel overflatebehandling (maling) av fasadene i blokkene. Overflatebehandlingen utføres av Thorendahl AS som totalleverandør
2011-2012 Bygd om til elektrisk oppvarming i rekkehusene og oppvarming via el-kjel for blokkleilighetene og to hybler i Mellombølgen 47. Halvparten av investeringen belastes driften av borettslaget og halvparten belastes de som er omfattet av brenselsregnskapet.
2010 Nytt legesenter i forretningsgården
2009 Skiftet ut reduksjonsventiler og hovedstoppekraner
2009 Reparert skorsteiner i Mellombølgen 2 og 6
2008 Nytt tak på utbygget i forretningsgården
2008 Malt rekkehusene
2007-2008 Utbedret balkongtak i blokkene
2007 Nytt brannslokningsutstyr og røykvarslere
2004 Nytt callinganlegg med kamera i blokkene
2003 Byttet ut ødelagte vinduer i blokkene
2003-2004 Nye balkonger i rekkehusene
2001-2002 Byttet piper over tak i blokkene
2001-2002 Malt vinduer, utvendig
2001 Nye garasjeporter
1998 Malt kjellere i blokkene
1998-1999 Malt oppganger i blokkene
1998 Malt garasjene i Glimmersvingen
1996-1998 Full rehabilitering av elektrisk anlegg
1993 Malt fasadene i blokkbebyggelsen
1992 Nye tak
1992 Etterisolert endevegger
1992 Nye balkonger i blokkene
1986 Nye vinduer


Drift og vedlikehold:
I henhold til protekoll fra ekstraordinær generalforsamling som ble avholdt 7. mai 2019, har borettslaget vedtatt følgende vedrørende rehablitering av vann og avløpsrør i borettslaget; Full utskiftning av felles avløpsrør og sluk. Borettslagets bunn- og avtrekksledninger rehabiliteres med strømpeløsning.

I henhold til infoskriv på borettslagets hjemmeside er det estimert en økning i felleskostnadene for denne boligen på ca. 162 kroner. Det må derfor forventes en økning i andel fellesgjeld samt felleskostnader. Alle som vurderer å utføre en rehabilitering i egen regi må kontakte styret som følge av arbeidet.

Forkjøpsrett

Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

18.06.2019

Styregodkjennelse

Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

Dyrehold

Dyrehold er tillatt etter godkjennelse fra styret, iht. borettslagets husordensregler.

Forsikring

Borettslagets eiendommer er forsikret i Gjensidige Forsikring med polisenummer 85489151. Forsikringen dekker bygningene og fellesareal. Forsikringen dekker også veggfast utstyr, bygningsmessige tilleggsinnretninger og forbedringer i den enkelte bolig. Den enkelte andelseier må selv sørge for å ha hjemforsikring som dekker innbo og løsøre.

Ligningsverdi

Likningsverdi for inntektsåret 2017:
Som primærbolig: kr 1 475 801
Som sekundærbolig: kr 5 312 884

Felleskostnader

Totale felleskostnader pr. d.d. kr 3.731,- pr. md.
Herav:
Felleskostnader 3.240,-
Investering 400,-
Eiendomsskatt 91,-
Totale felleskostnader etter kjente fremtidige endringer, kr. 3.731

I henhold til et infoskriv utgitt av styret i borettslaget er det estimert en økning i felleskostnadene på ca. kr. 162,- som følge av påbegynt rehablitering vann og avløpsrør. Det tilsier at totale felleskostnader vil øke fra 3.731,- til 3.893,-.

Felleskostnadene inkluderer kabel-TV, kommunale avgifter, vaktmestertjeneste, nedbetaling av andel fellesgjeld, felles bygningsforsikring, forretningsførsel, mm.

Andel fellesgjeld/fellesformue

Sum andel fellesgjeld (kun lån) kr 116.000, (avrundet opp til nærmeste hele tusen) pr. 01.05.2019

Lånevilkår

Spesifikasjon om selskapets lån og vilkår ihht. forretningsfører i brev datert 31.05.19.

Borettslaget har 1 lån.

Lån HANBAN-93727000532
Restsaldo: 55.353.872,-
Restsaldo andel: 115.296,-
Rest løpetid: 10 år 8 md.
Terminer pr. år: 12
Type rente: Flytende
Rentesats: 2,15%

Borettslaget gir ikke mulighet for individuell nedbetaling på hele eller deler av fellesgjeld (IN-lån).

I henhold til et infoskriv utgitt av styret i borettslaget er det estimert en økning i fellerkostnadene på ca. kr. 162,-. Det tilsier at totale felleskostnader vil øke fra 3.731,- til 3.893,-.

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Garantiordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato. Borettslaget kan endre felleskostnadene med en månede skriftlig varsel.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Ferdigattest foreligger.

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Diverse

Noen boliger har krav i husleien benevnt investering og terrasse. Kravene følger leiligheten, og forpliktelsen må overtas av kjøper i forbindelse med salg. Dette gjelder lån som nedbetales gjennom felleskostnadene og som ikke kan innfris.

De leiligheter som har tilbygg som er registrert hos styret/forretningsfører har et leietillegg. Ferdigattest for tilbygget foreligger ikke hos forretningsfører. Megler må påse at ferdigattest fremlegges i forbindelse med salg. Kopi av ferdigattesten sendes styret sammen med brev med forespørsel om godkjenning av ny andelseier.

"Andelseiere i rekkehus har rett til eksklusiv bruk av uteareal 4 meter ut fra husvegg i leilighetens lengde." iht. vedtektene jf boretten.

Enkelte området har fått tilstandsgrad 3 i tilstandsrapporten. Disse områdene omfatter innvendig gulv i 1.etg grunnet slitasje og vannskade, fjernet rekkverk på ene siden av trappen samt badet. Badets hovedkonstruksjon er fra byggeår og det ble indikert forhøyede fuktverdier i rommets overflater. Det må derfor påberegnes modernisering. Les nærmere informasjon i tilstandsrapporten.

Boligen har gode utbyggningsmuligheter. Enkelte lignende rekkehus i borettslaget har bygget ut kjelleren og da fått enda et oppholdsrom. For at dette skal kunne gjøres må det søkes plan- og byggningsetaten, samt styret i borettslaget.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Eiendommen/området er regulert til byggeområde for bolig.

Totale kostnader

5 500 000,- (Prisantydning)
116 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
5 616 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 187,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 147,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
5 631 147,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking. Dette innebærer at oppdragsansvarlig har plikt til å melde fra til Økokrim om eventuelle mistenkelige transaksjoner.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet 05.06.19 og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Toan Nguyen

Ref.: 704190066