Hopp til innholdet

Frøyas gate 49, 1608 Fredrikstad

Andelsleilighet Frøyas gate 49

Prisantydning

2 600 000,-

BRA/P-rom

73 kvm / 72 kvm

Boligtype

Andelsleilighet

Det er ingen planlagte visninger på denne boligen. Vennligst kontakt megler.

Totalpris inkludert omkostninger
3 149 147 kr
Prisantydning
2 600 000 kr
+ Andel fellesgjeld
534 000 kr
+ Omkostninger
15 147 kr
= Totalpris
3 149 147 kr
Felleskostnader
5 566 kr/mnd
Antall rom
3
Antall soverom
2
Primærrom
72 kvm
Bruksareal
73 kvm
Etasje
4
Eierform
Borettslag
Boligtype
Andelsleilighet
Adresse
Frøyas gate 49
Kommune
Fredrikstad
Byggeår
1989
Energimerking
Rød E

Mer om boligen

St.Hansfjellet - her får du det beste av to verdener, et stille og rolig tunmiljø og samtidig bare fem minutters gange ned til byen. Det er kort vei til Bjørndalsdammene med stier og Fredrikstadmarka med godt merkede løyper både sommer og vinter. Fra leiligheten er det kun få minutters gange ned til Fredrikstad sentrum med Torvbyen kjøpesenter, bussterminalen og gågata med en rekke koselige butikker og kafeer. Langs elva kan du følge byensflotte elvepromenade med restauranter på brygga, og over gangbrua til Kråkerøysiden med Slippen restaurant, båthusteateret. Kort vei til Værsteområdet med Høgskolen i Østfold, Fredrikstad stadion og Helsehuset. Byferga anløper også mellom sentrum, Gressvik, Kråkerøy og Gamlebyen. Rusler du videre langs elva opp til Tollboden kan du ta Gamlebyferga over til attraktive Gamlebyen som ligger på østsiden av Glomma. Med gangavstand til jernbanestasjonen og bare noen minutter ned til busstorvet med forbindelse til Oslo og Gardermoen, er St.Hansfjellet et område å anbefale hvis du er uten bil eller har en jobb som gjør at du må pendle.

Byggemåte

Boligblokka er fundamentert på fylte masser på fjellgrunn. Grunnmur av plasstøpt betong og støpt betonggulv i kjeller. Bærende konstruksjon av betong, gavlvegger antas å bestå av isolert bindingsverk. Områdene med trekledningt har blitt skiftet i 2016. Etasjeskille av plasstøpt betong. Saltak takkonstruksjon antatt oppbygd med takstoler. Balkong med betong dekke og rekkverk i aluminium og glass. Opplysninger vedr. byggemåte er hentet fra vedlagt takstrapport utført av takstingeniør Håvard Hoff-Hansen. Rapporten er datert 12.04.19. Se denne for ytterligere opplysninger.

Innhold

Boligen inneholder entré, kjøkken, stue/spisestue, bad/vaskerom, 2 soverom og innvendig bod. Fra stuen er det utgang til vestvendt balkong.

Det medfølger garasjeplass i lagets felles garasjeanlegg. I tillegg følger det med to boder. Den ene boden er et skap.

Areal

Primærrom: 72 kvm, Bruksareal: 73 kvm, Bruttoareal: 79 kvm

Standard

Generelt: Leiligheten innehar en normal standard. Utvendig fremstår borettslaget som godt vedlikeholdt.

Gulv: Laminat, belegg og fliser
Vegg: Glassfiberstrie, tapet, ffliser og malte slette vegger.
Himling: Malte slette tak.

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning med slette fronter og laminat benkeplate. Frittstående hvitevarer. Glassplate over benk. Kjøkkeninnredning er opprinnelig fra byggeåret. Det er skiftet benkeplate i ettertid. Eier har malt kjøkkeninnredningen i 2015. Innredningen fremstår i normal stand med hensyn til alder og bruksslitasje.

Bad:
Flislagt baderom innredet med vegghengt toalett, servantinnredning og badekar med dusjløsning. Opplegg for vaskemasking. Oppvarming fra varmekabel og utlufting via avtrekksventil. Baderommet er pusset opp i 2010 i følge eier. Badet innehar en normal standard.

Utstyr

Kabel tv
Porttelefon

Oppvarming

Elektrisk med panelovner og det er varmekabler på badet. Varmegjenvinningsanlegg.

Vi gjør oppmerksom på at dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Tomten

Andel i tomt på 13 563m².

Arealet er oppgitt av Fredrikstad kommune og er hentet fra matrikkelen. Det varierer hvor gode disse dataene er med hensyn på fullstendighet og nøyaktighet. Avvik kan forekomme ved en senere oppmåling.

Parkering

Det medfølger en biloppstillingsplass i garasjekjeller. Gjesteparkering på anvist plass.

Vei/vann/avløp

Tilknyttet offentlig vei-, vann- og kloakkforhold.

Forretningsfører

OBOS Østfold

Borettslaget

Hørra borettslag har avtale med renholdsfirma som utfører trappevask i blokkene. Snømåking og stell av felles grøntanlegg blir utført av eksternt firma. Når det gjelder stell av utearealene i rekkehusene er eierne selv ansvarlig for dette. Den enkelte må selv sørge for at balkongen ryddes for snø ved stort snøfall. I blokkene er varmt vann og varmegjenvinningsanlegg inkludert i felleskostnadene. Det medfølger garasjeplass i parkeringsanlegget til alle boligene.

I 2013 har borettslaget utført både inn- og utvendig malingsarbeider. Alle låskasser på inngangsdører til trappehusene er byttet. I tillegg til ordinært vedlikeholdsarbeider er også fiberkabel fra Canal Digital installert det året.

I 2015/2016 har laget gjennomført et omfattende rehabiliteringsprosjekt med en kostnadsramme på totalt 54.000.000,- et beløp som også inkluderer refinansiering av eksisterende lån. I korte trekk har prosjektet omfattet følgende:
Bytte alle vinduer og verandadører i blokker og rekkehus
Bytte inngangsdører i rekkehusene.
Etter isolere og ny kledning på alle rekkehus.
Nytt ventilasjonsanlegg i blokkene.
Montere lufteventiler på alle soverom i rekkehus og blokker (1. og 2. etasje) for å redusere radongass-nivået.

Borettslaget har en vedlikeholdsnøkkel som strekker seg over 7 år som er styringsverktøyet til borettslaget i forhold til rehabilitering og vedlikehold.

Laget har 3 ladestasjoner for el-bil i garasjeanlegget.

Det er gjennomført en forprosjekt vedr installasjon av heis i borettslaget. Resultatet blir presentert beboerne i løpet av april -18.

Driftsinntekter i 2018 var til sammen kr 6.504.088,-. Andre inntekter består i hovedsak av tiskudd fra Husbanken bedrørende prosjektering av heis.

Driftskostnadene i 2018 var til sammen kr 5.879.920,-. Dette er kr 5.598.097,- lavere enn budsjettert og skyldes i hovedsak at arbeidene med tunet og garasjeanlegget ble flyttet til 2019 og senere. Borettslagets disponible midler var pr .31.12.2018 kr 11.217.088,-.

Forkjøpsrett

Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Styregodkjennelse

Ny andelseier(e) skal godkjennes av borettslagets styre før innflytting

Dyrehold

Styret kan innvilge tillatelse til hund- og kattehold etter søknad. Vilkår i husordensreglene må da oppfylles, og søknaden må fremmes før innflytting og anskaffelse.

Felleskostnader

5 566,-
Varmtvann, varme til leiligheten, kabel-TV, internett, renter og avdrag på felles lån, kommunale avgifter (inkl. eiendomsskatt), forsikring av bygningen, ytre vedlikehold, garasjeplass og driftsutgifter
Estimert endring etter avdragsfrihet på lån 1.268,-.

Lånevilkår

Borettslaget lån med saldo og betingelser pr.10.04.19:
Handelsbanken, lånenr 94837088180, kr 53.120.000,-. Annuitetslån. Flytende rente 2,25%. Restløpetid 26 år. Avdragsfrihet til 01.01.2020.
handelsbanken, lånenr 651.322, kr 15 år og 6 mnd,-. Annuitetslån. Flytende rente 2,25%. Restløpetid 15 år og 6 mnd.

Det gjøres oppmerksom på at forretningsfører kan ha mottatt varsler om renteendringer eller nye lån som ikke er iverksatt pr. dags dato.

Borettslaget har ikke IN-ordning med mulighet for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld.

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Kjøpers ansvar for øvrige andelseieres mislighold

Borettslaget har avtale med OBOS om garanti for betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtalen om sikring av felleskostnader gjelder til den blir sagt opp av en av partene.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 03.01.90 og ligger vedlagt i denne salgsoppgaven

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Følgende er tinglyst på borettslagets eiendom:
Grunnboksdok.nr 9600 og 940, 30.08.1988, Bruksrett Fredrikstad El-verk, trafostasjon/kiosk.
Grunnboksdok.nr 601, 27.01.1993, Erklæring/avtale, bestemmelser om anlegg og vedlikehold av ledninger mv. Bestemmelse om gjerde.

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Eiendommen ligger inn under kommunedelplan for Fredrikstad byområde 2011-2023 med formål krav vedrørende infrastruktur,bebyggelse og anlegg og veg. Planen var godkjent 16.06.2011. Det er regulert til kjøreveg, gate med fortau, annen veggrunn, grøntareal, annet fellesareal, blokkbegyggelse og konsentrert småhusbebyggelse i reguleringsplan 0106148 St. Hansfjellet 2. reprise godkjent/vedtatt 04.12.1981 og 01061043 Omregulering av Hancobygget, glemmengaten 55 godkjent/vedtatt 05.12.2013 med reguleringsbestemmelser. Planforslag 0106 InterCity Fredrikstad Sarpsborg er varslet igangsatt 12.05.2016.

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Totale kostnader

2 600 000,- (Prisantydning)
534 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
3 134 000,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 187,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 147,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 149 147,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking. Dette innebærer at oppdragsansvarlig har plikt til å melde fra til Økokrim om eventuelle mistenkelige transaksjoner.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Håvard Andreas Midtsjø

Ref.: 710190073