Hopp til innholdet
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow

Ammerudhellinga 28, 0959 Oslo

AMMERUD - Gjennomgående lys og stor 3-roms leilighet i 2.etasje. Balkong. Varmt vann og fyring inkl. INGEN FORKJØP

Prisantydning

2 690 000,-

BRA/P-rom

76 kvm / 76 kvm

Boligtype

Andelsleilighet

Det er ingen planlagte visninger på denne boligen. Vennligst kontakt megler.

Totalpris inkludert omkostninger
2 777 147 kr
Prisantydning
2 690 000 kr
+ Andel fellesgjeld
72 000 kr
+ Omkostninger
15 147 kr
= Totalpris
2 777 147 kr
Felleskostnader
5 813 kr/mnd
Antall rom
3
Antall soverom
2
Primærrom
76 kvm
Bruksareal
76 kvm
Etasje
2
Eierform
Borettslag
Boligtype
Andelsleilighet
Kommune
Oslo
Byggeår
1967
Energimerking
Lys grønn E

Mer om boligen

Velkommen til Ammerudhellinga 28 i lavblokken til Ammerudfaret borettslag! Familievennlig 3-roms leilighet i 2.etasje. Gjennomgående lys og smart planløsning. Det er 2 soverom med mulighet for å lage et ekstra rom. Baderom med badekar og separat wc-rom. Delvis åpen kjøkkenløsning i stor og romslig stue. Det er opplegg for både vaskemaskin og oppvaskmaskin i leiligheten. Store vindusflater og utgang til sydvendt balkong med hyggelig utsyn og gode solforhold. Lekeplasser og grøntarealer på borettslagets tomt. Mulighet for å leie parkerings/garasjeplass. Det er kort vei til daglivarebutikker, Rema 1000 og Kiwi og kollektivtrafikk. Kontakt megler for spørsmål om både boligen og forkjøpsrett. Tlf: 95 12 76 17

Beliggenhet

Leiligheten ligger i 2. etasje i Ammerudfaret borettslaget. Bydel Grorud på Ammerud ca 11 km nordøst for Oslo sentrum med avkjøring fra Trondheimsveien. I nærområdet finnes flere fastleger, skoler alle trinn, barnehager, idrettsanlegg, tennisbane, svømmehall på Romsås og flere treningssentre på Grorud og Romsås. Dagligvarebutikker som Kiwi (med post i butikk) og Rema 1000 innen 5 min gange. Senter på Grorud med apotek, vinmonopol, matbutikker, klesbutikker, frisørsalong, bokhandel, kafeteria, kiosk m.m. Nærmeste større kjøpesenter er Steen og Strøm senter på Stovner og nylig rehabiliterte Linderudsenter hvor det meste finnes av forretninger og servicetilbud. Disse sentrene kan enkelt nås med t-bane linje 5 fra Ammerud alternativt Grorud. IKEA på Furuset og Alna Senter på Alna er bare en kort buss eller biltur unna.

Gangavstand til T-banestasjon på både Ammerud og Grorud med hyppige avganger gjør at leiligheten passer perfekt for de fleste som benytter seg av offentlig kommunikasjon. I Ammerudveien går det matebuss til Grorud og det går også nattbuss i helgene. Bussterminal med mange buss alternativer, drosjesentral og t-bane på Grorud. Fra Trondheimsveien går flybussen til Gardemoen og buss til Nittedal, Lillestrøm og flere steder nordover.

Det er fine turmuligheter i nærområdet: langs Alnaelva som går opp i naturskjønne områder i Lillomarka hvor det er skiløyper og lysløyper med flotte turområder sommer som vinter. En meget flott badeplass finner man i enden av Bergensveien. Ellers nylig opparbeidede Grorudparken som starter ved Groruddammen og fortsetter nedover langs Alnaelva. Grorudparken er like stor som Frognerparken og har sildrende vann med lys, nye broer og bålplasser med benker. Prestegårdshagen og hageanlegget som tidligere var gjengrodd og utilgjengelig er innlemmet i parken.
Vesletjern, badedammen, Steinbruvann med turstier.

Barne og ungdomsskoler: Ammerud Skole, Grorud Skole, Rødtvedt Skole, Apallaløkka, Nordvedt Skole.
Ammerudaktivitetssenter under rehabilitering. Rommen scene.

Bebyggelse

Området består av blokkbebyggelse. Ammerudfaret Borettslag har adresse Ammerudhellinga 21-50 og består av 106 andelsleiligheter, fordelt på 2 bygninger.

Adkomst

Med bil: Følg kjøring fra Trondheimsveien (R4) mot Ammerud og direkte til Ammerudvn. Avkjøring fra Ammerudvn til Ammerudhelliinga.
- Med t-bane - linje 4 og 5 mot Nydalen, mot Sentrum og mot Vestli, Grorud og Ammerud t-banestasjon i ca 5-6min gangavstand Avganger hvert 7. min i rushtiden.
- Med buss. Rute 62 Ammerud - Huken. Holdeplass i Ammerudveien rett utenfor.
- Ekspressbusser på Trondheimsvn. (flybussen).
- Buss 31 går hele døgnet fra Oslo sentrum med stopp på Trondheimsvn.

Byggemåte

Takstmannens kommentar: 3-roms leilighet beliggende i bygningens 2. etasje med sydøstvendt balkong. Leiligheten holder en eldre standard men fremstår likevel som forsiktig brukt. Baderoms-, kjøkkeninnredning og det meste av overflater og utstyr er av eldre årgang. Vinduer med trerammer og isolerglass fra 1987. Stuevinduer med isolerglass fra 1995. Sikringsskap i oppgang. Automatsikringer med 40 Amp.

Innhold

- Stor 3 roms leilighet, gjennomgående lys
- Lyse flater og gulv
- Delvis åpen kjøkkeninnredning med mye skapplass
- Stor balkong med utsyn over grøntarealer
- Baderom med badekar
- Varmtvann og fyring inkludert i felleskostnadene
- Nærhet til skoler og barnehager
- Nærhet til kollektivtransport
- Kjellerbod og felles sykkelbod
- Mulighet for å leie parkeringsplass og garasjeplass

Areal

Primærrom: 76 kvm, Bruksareal: 76 kvm, Bruttoareal: 83 kvm

Standard

Hovedsakelig laminatgulv og malte vegg- og himlingsflater. Fliser på baderomsgulv.

Entre:
Stor og lys entre med mye plass til å henge fra seg klær og sko. Entréen har tilknytning til alle boligens rom og fungerer som et hyggelig bindeledd mellom disse.

Bad/wc:
Flislagt baderom med eldre standard. Originalt støpejernsluk. Innredning med profilerte fronter og servant nedfelt i laminat benkeplate. Badekar med dusjutstyr og termostatstyrt blandebatteri er installert. Det ble rutinemessig søkt etter fukt i badekarets vegger med fuktindikator (Protimeter SM) på befaringen, og det var ingen indikasjoner på fukt. Fuktsøk gir kun en indikasjon og må ikke oppfattes som en garanti for baderommet. Det er ett klosett i leiligheten. Separat wc med klosett og servant.

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning med profilerte malte fronter, laminat benkeplate med nedfelt kum og flisfelt på vegg over benkeplater. Kjøkkeninnredning malt for ca 6 år siden. Kjøkkenvifte installert ca 10 år siden. U-formet kjøkken med mye skap og benkeplass. Oppvaskmaskin og komfyr følger med leiligheten for salg. Det er takhøy innredning og mye benkeplass i u-formet kjøkken. Nært kjøkkenet er det innredet med spisebord.

Soverom:
Soverom med innebygd garderobe. Plass til dobbeltseng.
Noen i borettslaget har valgt å dele opp dette rommet i 2 og dermed få 2 soverom og 1 ekstra rom i leiligheten.

Soverom 2:
Soverom 2 med plass til seng og garderobeskap.

Stue:
Romslig stue med store vindusflater. God plass til sofagruppe for hele familien. Kabel-tv og internett fra Telenor er inkludert i husleien. Utgang fra stue til sydvestvendt balkong på 12 kvm.

Innglasset balkong på ca 12 kvm.
Gulvbelegg og over gulv. Markise m/fjernkontroll ca 10år gammel. Varmeovner. Strømuttak og lys.

Kjellerbod.
Felles sykkelbod ved inngangspartiet.
Fellesvaskeri i borettslaget.
Ladeopplegg for elektrisk handicapkjøretøy i borettslaget.

Utstyr

Følger med: Oppvaskmaskin ( ca 6 år gammel), Komfyr med keramisk topp (ca. 2 år),Dusjforhengstang på toalett og bad lamper i entre, lillerom, soverom og toalett.
To sidevinduer til verandaen (står i kjellerboden)
To takmonterte terrassevarmere på verandaen.
Klesskap med hyller i lillerom.
Stuegardinene følger om det er ønsket.
Følger ikke: Kjøleskapet og vaskemaskin.

Digitalboks/dekoder/modem/fjernkontroll fra Telenor.
Bannslukningsapparat og 3 brannvarslere.
Vaskekort til vaskeriet i nr. 30. Lading/salg av vasketid foregår 1 g/mnd

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med radiatorer fra sentralvarmeanlegg som er tilkoblet fjernvarme. Varmtvann kommer fra sentral bereder. Varmtvann og fyring er inkludert i felleskostnadene.
Strømforbruk betales utenom.

Tomten

Andel i 31 174 kvm eiet tomt. Tomten er pent opparbeidet med stort inngjerdet grøntområde på balkongsiden. Ellers beplantet med hekk, prydbusker og trær m.m. Det er sittegrupper og lekeplasser på fellesområdet. Godt etablert boområde som ligger kun få minutter fra inngangen til marka. Hyggelig grønnsak-(urtehage som drives på egenhånd i borettslaget.

Parkering

Det følger ikke parkeringsplass med boligen men Ammerudfaret borettslag disponerer både biloppstilling- og garasjeplasser som leies ut etter liste. Garasje/parkering til leie v/styret. Parkering: 43 plasser. Garasje- og parkeringsleie er en egen avtale mellom leietaker og borettslaget og blir ikke sagt opp automatisk ved salg av leiligheten. Det er en måneds oppsigelse på plassene. Parkeringsleie/administrasjonskostnader belastes etter gjeldende satser-se årsberetning. Det vurderes å lage flere el-bil plasser i borettslaget.

Vei/vann/avløp

Offentlig.

Forretningsfører

OBOS tlf 22 86 55 00

Borettslaget

Ammerudfaret borettslaget. Ammerudveien 26-50 og 21-27. Ammerudfaret Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 948 808 366, ligger i bydel 10 Grorud i Oslo kommune. OBOS er forretningsfører. Borettslaget består av 106 andelsleiligheter fordelt på 2 bygninger. Gårds- og bruksnummer : 95 86 og 87.

2018: Rørfornying av bunnledninger for spillvann.
Nytt calling-anlegg med kamera ble installert i 2016.
Takene ble tekket om i 2016.
Nytt låssystem ble installert i 2015.
Parkeringsarealene ble rehabilitert og iflg. opplysninger ble det bygget 28 garasjer i 2014.
Ellers føres jevnlig vedlikehold og oppgraderinger etter behov.

Planlagt for 2019: Oppgradere lekeplassene med tilskudd fra kommunen. Det har vært utført en forprosjektering av OPAK om tilstanden på rør i borettslagene. Videre vil det bli lagt frem 24.april om hvilke løsninger som blir anbefalt.

Forkjøpsrett

Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

05.04.2019

Styregodkjennelse

Ja. Ved eierskifte må erververen godkjennes av styret.

Dyrehold

Fra husordensregler:
Det er tillatt å holde hund/katt, mot undertegnelse av en erklæring som regulerer hundeeiers/katteeierens ansvar. Brudd på erklæringens bestemmelser vil føre til at godkjenningen inndras. En må på forhånd søke spesielt om tillatelse til å holde mer enn en hund. Styret skal på forhånd underrettes før hund anskaffes. Når det gjelder katt er kun tillatt å holde innekatt i borettslaget.

Forsikring

Tryg Forsikring - polisenummer 6645621

Ligningsverdi

Likningsverdi for inntektsåret 2017:
Som primærbolig:
kr 903 198
Som sekundærbolig:
kr 3 251 512

Formues verdien fastsettes med utgangspunkt i område og kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk Sentralbyrå. Skatteetaten fastsetter årlige kvadratmetersatser basert på prisene til SSB. 2017 Satsene utgjør hhv 25% av kvadratmeterprisen for primærboliger og 90% for sekundærboliger.

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt i Oslo Kommune. Boligen har ikke mottatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten kan endres ved politiske beslutninger og markedsforhold.

Felleskostnader

Totale felleskostnader pr. d.d. kr 5.813,- pr. md.
inkl.: varmtvann, fyring, kabel-tv fra Canal Digital, betaling av renter og avdrag på fellesgjelden, drift av brl, forretningsførsel, kommunale avgifter, felles forsikringer og vaktmester.
(Felleskostnadene økte med 7% fra 01.01.19)

Andel fellesgjeld/fellesformue

Sum andel fellesgjeld (kun lån) kr 72.000, (avrundet opp til nærmeste hele tusen) pr. 01.03.2019.

Lånevilkår

EIKA2-152031867
Restsaldo: 3.597.984,- (andel av saldo: 34.286,- pr. 01.03.2019)
Lånetype: Annuitet
Løpetid: 6 år 8 md.
Rentesats: 2,40%
Rentetype: Flytende
Term. pr. år: 12

EIKA3-152076209
Restsaldo: 3.952.514,- (andel av saldo: 37.655,- pr. 01.03.2019)
Lånetype: Annuitet
Løpetid: 14 år 6 md.
Rentesats: 2,40%
Rentetype: Flytende
Term. pr. år: 12

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Garantiordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Ammerudhellinga 26-50 - Boligblokk - Ferdigattest - 1972

Utleie

Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker. Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating fås ved henvendelse til OBOS.

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Diverse

Fra Årsberetning 2018
02.05.2018: Styret gis fullmakt til å samarbeide med OBOS Prosjekt, å utrede et prosjekt som innebærer full våtromsrehabilitering av bad og toalett, inkl. utskiftning av vann- og avløpsrørene i brl. - fram til kommunalt avløp. Prosjektet skal inneholde kostnadsoversikt og behov for låneopptak. Resultatet skal legges fram for en ekstraordinær generalforsamlig for bestemmelse og vedtak.

Vedlikeholdshistorikk i borettslaget:
2017 Rensing av ventilasjonsanlegget
Nytt vannrenseanlegg
2016 Nye porttelefoner med kamera
Omlegging av takene på begge blokkene
Ny ventilasjonsvifte
2015 Nytt låssystem.
Ny oppgangsbelysning.
Etablering av styrerom.
2014 Rehabilitering av parkeringsarealer.
Oppføring av 28 garasjer.
Nye motorvarmere.
Oppsetting av 3 bommer ved innkjøringene til borettslaget.
Utskifting av samtlige brannslukkere og røykvarslere.
Varmekabler i bakken ved lilleblokka.
Utskifting av dekodere.
2013 Utskifting av 4 hovedtavler
2009 Utskifting av takvifter i AH. 23 og 28
2008 Utskifting av bereder i AH. 28
Utskifting av ventilasjonsanlegg over tak
Kontroll av brannslukningsapparater
2007 Utskifting av bereder i AH. 36
Innføring av kortleser til vaskeriene
Innkjøp av digital-dekoder til alle leiligheter
2005 Utskifting av bereder i AH. 42
Ny kabel og nye motorvarmere på den store parkeringsplassen.
Nye motorvarmesøyler på den minste parkeringsplassen.
2000 Oppussing av oppganger, grunnmur og søyler

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.
Eiendommen/området er regulert til boligformål.

Det foreligger planforslag i Ammerudveien 43. Gnr 95 bnr. 126
Ønske om å etablere omsorgsboliger med tilhørende servicesenter og bygge nytt sykehjem m/kultursenter. Se https://od2.pbe.oslo.kommune.no/kart/[598757,6643771,7
Saksnummer: 201513692

Totale kostnader

2 690 000,- (Prisantydning)
72 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
2 762 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
7 187,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
--------------------------------------------------------
15 147,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
2 777 147,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring gjennom Soderberg & Partners

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking. Dette innebærer at oppdragsansvarlig har plikt til å melde fra til Økokrim om eventuelle mistenkelige transaksjoner.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet (28.03.2019) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: Tilstandsrapport, egenerklæring, energiattest.
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler MNEF Kristoffer Just Johannessen

Ref.: 701190045