Hopp til innholdet
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow

Ridehusgata 2B, 1606 Fredrikstad

Pen 3-roms i et koselig bygårdsmiljø | Nytt bad og kjøkken i 2012 | Rolig og sentral beliggenhet

Prisantydning

2 100 000,-

BRA/P-rom

71 kvm / 69 kvm

Boligtype

Andelsleilighet

Det er ingen planlagte visninger på denne boligen. Vennligst kontakt megler.

Totalpris inkludert omkostninger
2 664 147 kr
Prisantydning
2 100 000 kr
+ Andel fellesgjeld
549 000 kr
+ Omkostninger
15 147 kr
= Totalpris
2 664 147 kr
Felleskostnader
6 007 kr/mnd
Antall rom
3
Antall soverom
2
Primærrom
69 kvm
Bruksareal
71 kvm
Etasje
0
Eierform
Borettslag
Boligtype
Andelsleilighet
Adresse
Ridehusgata 2B
Kommune
Fredrikstad
Byggeår
1940
Energimerking
Energimerking ikke levert
Andre søland

André Søland

Fagansvarlig / Eiendomsmegler

Mer om boligen

Boligen vi her presenterer er en lettstelt og pen leilighet beliggende i byens beste strøk. Cicignon er et meget attraktivt område for deg som vil bo i sentrumsnære og vakre omgivelser like ved elvebredden. Her kan du rusle langs elva eller bare sitte på en benk og se på det yrende båtlivet. Nærheten til vannet gjør Fredrikstad og denne bydelen attraktiv - ikke bare som boligområde, men også for store og små arrangementer.

Kort fortalt får man:
- 2 soverom
- Nytt bad fra ca 2012, med nyere sevant
- Nytt kjøkken fra ca 2012
- Oppvarming og varmtvann inkl. i felleskostnadene
- Koselig bakgård med mulighet for sosiale sammenkomster
- Gåavstand til alt byen har å by på

Velkommen på visning!

Beliggenhet

Cicignon er et meget attraktivt område for deg som vil bo i sentrumsnære og vakre omgivelser like ved elvebredden. Her kan du rusle langs elva eller bare sitte på en benk og se på det yrende båtlivet. Nærheten til vannet gjør Fredrikstad og denne bydelen attraktiv - ikke bare som boligområde, men også for store og små arrangementer. I 2019 er byen igjen anløpshavn for Tall Ships Races så da er det duket for skutefest for tredje gang.

Tvers over elva for Cicignon ligger Gamlebyen med sine grønne voller, historiske festningsverk og stemningsfulle gater. Fra fergestedet tar det bare noen minutter med Gamlebyferga mellom Cicignon og Gamlebyen, så i tillegg til å bo en liten spasertur fra Fredrikstad sentrum bor du tett på Gamlebyens urbane kaféliv og mangfoldige kulturtilbud.

Fra Ridehusgata er det bare minutter bort til jernbanestasjonen og rett rundt hjørnet ligger biblioteket. Det er også flere kaféer i nærområdet med blant annet den nye Kafé Bølgen i lokalene til Østfold kunstsenter hvor det er uteservering på terrassen ut mot Cicignonparken og utsikt mot elva og Gamlebyen.

Nærmeste kjøpesenter er Torvbyen hvor også bussterminalen ligger. Fra Cicignon er det heller ikke langt over Kråkerøybrua til Glommen brygge med flere forretninger og treningssenter. Denne leiligheten ligger så tett på alt at du egentlig ikke trenger bil.

Adkomst

Når du kommer til rundkjøringen ved brannstasjonen følger du skilt mot Hvaler. Ta så første vei til venstre før Domkirken (J.N.Jacobsensgate) og følg veien rett frem til biblioteket. Sving da til venstre og så til høyre og Ridehusgata 2 ligger da som andre blokk på venstre hånd.

Det vil bli skiltet med OBOS Eiendomsmeglere ved fellesvisning

Byggemåte

Bygård oppført i 1940. Bygningen antas fundamentert med teglstein/betong til flåter av tømmer med steinpilarer. Grunnmur av naturstein/betong. Yttervegger oppført med betong og utfyllende bindingsverk, fasader kledd med teglstein mot hovedgaten samt pusset og malt mot bakgård. Takkonstruksjon med sperrer av tre, skråtak, tekket med papp/folie (ikke besiktiget). For ytterligere info se vedlagt verdi- og lånetakst utført av Kenneth Nymo Pettersen datert 13.05.2019

Innhold

Boligen ligger i 2. etg og inneholder: Entré/gang, 2 soverom, bod, kjøkken og stue.

Det er felles vaskerom i kjelleren, samt en bod på ca 4 m2

Areal

Primærrom: 69 kvm, Bruksareal: 71 kvm, Bruttoareal: 79 kvm

Opplyste arealer er hentet fra takstrapport og er ikke kontrollmålt av megler.

Standard

Leiligheten ligger i 2. etg og fremstår moderne og attraktiv. Av større oppgraderinger ble badet totalrenovert i 2012 av borettslaget, og eiere skiftet servant i 2013. Kjøkkenet ble oppgradert i ca 2012 og innvendige vegger har blitt sparklet og malt ca 2013.

Overflater generelt består av:
- Tak med malt betong
- Vegger med malt betong, malte plater og malt tapet
- Gulv med laminat, fliser og stavparkett.

Entre:
Entréen er avlang og romslig, og gir adkomst til det ene soverommet samt videre inn på kjøkkenet. I entréen er det laget til et skapsystem for oppbevaring som er både praktisk og plassbesparende.

Soverom:
Leiligheten har to soverom. Det ene ligger med adkomst fra entréen og her er det plass til en enkeltseng. Det andre soverommet har god plass til en dobbeltseng og her er det også utgang til brannbalkong som vender inn mot borettslaget sin flotte bakgård.

Kjøkken:
Kjøkkenet ble pusset opp i ca 2012. Kjøkkeninnredning med profilerte fronter. Laminat benkeplate med nedfelt vaskekum. Mosaikkfliser over benkeplaten. Overskap med glassfelt. Opplegg for oppvaskmaskin.

Innvendig bod/kott:
Ved kjøkkenet er det en liten bod på ca 2 m2.

Bad/wc:
Badet ble pusset opp i 2012 i regi av borettslaget. Badet er flislagt og er innredet med klosett, servant på innredning, speil og dusjkabinett. Her er det også opplegg for vaskemaskin.

Stue:
Stuen er i enden av leiligheten og fremstår lys og luftig. Her er det vindusflater som slipper inn naturlig lys, hvor man også har utsikt ut mot gaten. Det er flere møbleringsmuligheter, og det er god plass til bl.a en sittegruppe.

Oppvarming

Fjernvarme tilknyttet radiatorer. Gulvvarme på badet.

Tomten

Andel i felles eiet tomt. Bakgården er opparbeidet med steinlagte områder og sitteplasser.

Parkering

I Ridehusgata utenfor blokka (P-kort fra kommunen).

Vei/vann/avløp

Offentlig tilknyttet

Forretningsfører

OBOS Østfold

Borettslaget

Borettslaget:
Boligen er tilknyttet Ridehusgaten 2 borettslag som består av 24 leiligheter. Bygningen ble oppført i 1939, men borettslaget ble først stiftet i 1983

Av større vedlikehold- og rehabiliteringsarbeider er følgende utført:
- Fasader, vinduer, isolasjon m.m i 1998.
- Det ble foretatt rehabilitering av VVS for hele bygget inkludert nye bad i alle leilighetene, skilt overvann og kloakkledning, samt tilkobling til Fredrikstad Fjernvarme i 2011-2012.
- Fasadene i gården er reparert og det ble foretatt fullstendig maling av disse fasadene i 2016.
- Oppgradering av hage og uteområder i 2017
- Rensing av ventilasjon i 2018

I 2018 ha styret bl.a behandlet følgende saker:
- Nytt lerrets-tak til pergola.
- Div. planter til bakgarden.
- Reparert borettslagets støvsuger.
- Rehabilitering av innvendig tak etter vannskade i leilighet A 4V
- Vannlekkasje i leilighet A 2H
- Det har vært arrangert 2 dugnader i hhv. utomhusarealer og fellesarealer.
- Norsk Brannvern har hatt kontroll av røykvarslere og skumapparater i leiligheter og fellesarealer.

Økonomi:
Driftsinntekter i 2018 var til sammen kr 1.530.132,- i tråd med budsjett. Driftskostnadene i 2018 var til sammen kr 791.138,-. Dette er kr 44.438,- høyere enn budsjettert. Borettslagets disponible midler var pr 31.12.2018 Kr 693.114,- og viser borettslagets likviditet. Driften i 2019 forutsetter verken nye låneopptak eller økning av felleskostnadene.

Forkjøpsrett

Borettslaget er tilknyttet OBOS og har vedtektsfestet forkjøpsrett. Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

05.06.2019

Styregodkjennelse

Ny andelseier(e) skal godkjennes av borettslagets styre før innflytting.

Dyrehold

Hold av hund og katt kan tillates etter særskilt søknad til styret. Se vedlagte husordensregler for nærmere informasjon.

Felleskostnader

6 007,- pr Mnd
Bl.a Sentralfyring og varmt vann, renter og avdrag på borettslagets felleslån, komm.avgifter, eiendomsskatt, forsikring av bygningen, ytre vedlikehold, kabel-tv med bredbånd, trappevask og øvrige driftsutgifter.

Lånevilkår

Borettslaget har følgende lån og vilkår pr. 08.05.2019:
- Nordea, annuitetslån, kr. 4.000.000,-, fast rente 5,71% t.o.m. 30.12.2019, restløpetid 20 år 8 md. (Avdragsfritt t.o.m 01.01.2020)
- Nordea, annuitetslån, kr. 1.870.955,-, flytende rente 2,55%, restløpetid 22 år 5 md.
- Nordea, annuitetslån, kr. 1.886.927,-, flytende rente 2,65%, restløpetid 22 år 5 md.
- Nordea, annuitetslån, kr. 3.954.786,-, fast rente 5,08% t.o.m. 30.12.2021, restløpetid 22 år 5 md.

Ifølge estimater hentet fra årsberetningen kan felleskostnadene på denne leiligheten øke med kr. 450,- når avdragsfriheten på det ene lånet går ut 01.01.2020. Det understrekes at felleskostnadene i et borettslag ikke nødvendigvis vil øke fra det tidspunkt avdragene begynner å løpe. Det er borettslagets styre som bestemmer om felleskostnadene skal økes og fra hvilket tidspunkt.

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Kjøpers ansvar for øvrige andelseieres mislighold

Borettslaget har avtale med OBOS om garanti for betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtalen om sikring av felleskostnader gjelder til den blir sagt opp av en av partene.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Det finnes ingen ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver.

Utleie

Boligen er registret med én godkjent boenhet
Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Adgangen til bruksoverlating (utleie) er begrenset.

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Eiendommen er regulert til bebyggelse og anlegg i kommunedelplan for Fredrikstad byområde 2011-2023 og til bolig i reguleringsplan 0106220 Cicignon med reguleringsbestemmelser plan nr. 220. Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Totale kostnader

2 100 000,- (Prisantydning)
549 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
2 649 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 187,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 147,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
2 664 147,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring i Söderberg & Partners.
Selgers egenerklæring ligger vedlagt salgsoppgaven. Interessenter/kjøper oppfordres til å gjøre seg kjent med denne.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking. Dette innebærer at oppdragsansvarlig har plikt til å melde fra til Økokrim om eventuelle mistenkelige transaksjoner.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet 27.05.2019 og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: Nabolagsprofil, verdi- og lånetakst, egenerklæringsskjema, vedtekter og husordensregler.
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

OBOS eiendomsmeglere har copyright til tekst og bilder i annonsen og det er ikke tillatt å benytte tekst eller bilder uten tillatelse fra rettighetshaver.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler / Fagansvarlig André Søland

Ref.: 714190044