Hopp til innholdet
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow

Mineberget 1B, 1633 Gamle Fredrikstad

3-roms beliggende i øverste etasje. Romslig veranda med fin utsikt

Prisantydning

2 050 000,-

BRA/P-rom

72 kvm / 72 kvm

Boligtype

Leilighet

Det er ingen planlagte visninger på denne boligen. Vennligst kontakt megler.

Totalpris inkludert omkostninger
2 468 147 kr
Prisantydning
2 050 000 kr
+ Andel fellesgjeld
403 000 kr
+ Omkostninger
15 147 kr
= Totalpris
2 468 147 kr
Felleskostnader
4 132 kr/mnd
Antall rom
0
Antall soverom
2
Primærrom
72 kvm
Bruksareal
72 kvm
Etasje
4
Eierform
Borettslag
Boligtype
Leilighet
Adresse
Mineberget 1B
Kommune
Fredrikstad
Byggeår
1979
Energimerking
Rød E

Mer om boligen

Velkommen til Mineberget 1B - en innbydende 3- roms beliggende i blokkens øverste etasje. Leiligheten fremstår som en koselig og velholdt leilighet. Det er en praktisk planløsning hvor man blant annet har 2 romslige soverom og stue med direkte utgang til en vestvendt veranda. Fra denne har man flott utsikt over nærområdet og gode solforhold. Mineberget er beliggende i et populært område med kort nærhet til til idylliske Gamlebyen, bussforbindelser og flere utvalg av ulike butikker.

Beliggenhet

Eiendommen:
Boligen er oppført i 1979 og er tilknyttet Mineberget borettslag bestående av totalt 62 leiligheter fordelt på 3 terrasseblokker. Den omkringliggende bebyggelse består forøvrig av rekkehus. Borettslagets fellesområde har flatt og noe skrånende terreng opparbeidet med gressarealer og asfaltert gårdsplass. Utenfor Mineberget 1, på fellesarealet mot øst er det pent beplantet og veldig velholdt område som kan benyttes av beboerne. I underetasjen i Mineberget 4 er det innredet et felles lokale som kan benyttes/leies. Borettslaget disponerer 34 garasjeplasser i underetasjen i Mineberget 2 for utleie etter intern venteliste. Forøvrig er det 24 utendørs parkeringsplasser til disposisjon for beboere og 7 plasser til deres besøkende.

Nærområdet:
Det er i alt fem borettslag som utgjør Mineberget boligområde, med gatenavn inspirert av områdets tidligere militære aktivitet. Så ligger da også området like i nærheten av Gamlebyen med sin unike bebyggelse og hyggelige atmosfære innenfor de velbevarte festningsverkene. Her kan du rusle i rundt og handle i en av de mange små og sjarmerende forretningene, gå på galleri, spise lunsj på Mormors eller kose deg med en kopp kaffe og "verdens beste vafler" på Magenta.For større innkjøp er det kort vei fra boligen bort til Kiwi, Byggmakker, Tools og Brotorget med Rema, Biltema, bakeriutsalg, blomsterbutikk, apotek og Vinmonopolet.

På Mineberget har man alt like rundt hjørnet og med kort vei ned til fergestedet bor du også med nærhet til Fredrikstad sentrum. Fergene er gratis og det tar kun 2 minutter å komme over til Cicignon med Gamlebyferga. Området er derfor å anbefale for togpendlere da jernbanestasjonen ligger kun få minutters gange fra fergestedet på vestsiden. Fra Cicignon kan du også følge elvepromenaden til "brygga" hvor uterestaurantene ligger på rekke og rad. Byfergen til sentrum via Kråkerøy til Gressvik anløper også Gamlebyen på dagtid. Byfergen til sentrum via Kråkerøy til Gressvik anløper også Gamlebyen på dagtid. Det er forøvrig lett å komme seg til og fra byen med buss da området har blant distriktets beste busstilbud via Glommaringen både til Fredrikstad sentrum og Sarpsborg fra brohodet.

For den aktive byr nærområdet på gode muligheter for tur- og fritidsaktiviteter med blant annet Kongstenanlegget med innendørs og utendørs svømmebasseng og treningssenter, Kongsten fort og Kong Fredrik II golfbane. På østsiden er det også en 6,5 km lang lysløype, og langs elva kan man følge den langstrakte Glommastien, gjerne på sykkel. For kortere spaserturer er vollene rundt Gamlebyen og over til Vaterland å anbefale. For den sosiale og kunstinteresserte så byr Gamlebyen på et uttal av muligheter med stor variasjon. Østre Fredrikstad kirke er et yndet sted for konserter og selve Gamlebyen har flere festivaler og ulike arrangementer gjennom hele året. Det er alltid hyggelig å ta seg en tur på frimarkedet om ikke annet for å se på folkemylderet en lørdag formiddag.

Bebyggelse

Spredt bebyggelse av leiligheter og rekkehus.

Adkomst

Se kartskisse.

Byggemåte

Blokken er fundamentert på fjellgrunn/fylte masser. Grunnmur av plasstøpt betong og støpt betonggulv i kjeller. Bærende konstruksjon av antatt betongelementer utvendig forblendet med teglstein og fasadeplater. Trevinduer med 2-lags isolerglass. Takkonstruksjon av typen saltak, antatt oppbygd med takstoler. Utvendig tekket med teglstein på sløyfer/lekter. Taket er skiftet i 2017. Opplysningene er hentet fra verditakst avholdt av takstmann Håvard Hansen den 06.06.2019. For ytterligere opplysninger om byggemåte se denne

Innhold

Leiligheten inneholder: Gang, 2 soverom, bad, stue med direkte utgang til terrasse og kjøkken.

Bod i kjeller.

Areal

Primærrom: 72 kvm, Bruksareal: 72 kvm, Bruttoareal: 78 kvm
Opplyste arealer er hentet fra takstrapport og er ikke kontrollmålt av megler.

Standard

Mineberget 1B er en koselig og innbydende 3- roms leilighet. Leiligheten har en praktisk og god planløsning med lyse og innbydende farger. Fra stuen har man direkte utgang til en romslig veranda som er beliggende vestvendt med gode solforhold. Videre fremstår leiligheten som romslig med gode møbleringsmuligheter i stuen.

Gulv: Laminat og belegg
Vegger: Tapet, miljøstrie, malte vegger og våtromstapet
Himling: Malte slette tak

Entré:
Boligens gang er romslig og luftig. Her har man en romslig gang hvor man har plass til lagring.

Bad:
Badet er av god størrelse. Det er av eldre standard med behov for oppussing. Det har belegg og våtromstapet og er innredet med frittstående toalett, dusjkabinett og enkel servant. Her har man opplegg for vaskemaskin. Utlufting via ventil og oppvarming via strålovn.

Kjøkken:
Leilighetens kjøkken er beliggende på innsiden av stuen. Her har man et koselig og romslig kjøkken. Kjøkkenet har eldre standard med slette fronter og respateks benkeplate. Det er fliser over benk. Registrert fuktskadet innredning ved kum.

Soverom:
Leilighten har 2 romslige soverom. På hovedsoverommet har man skyvedørsgarderobe med glassfronter.

Stue:
Stuen er romslig med store vinduer som gjør stuen luftig og lys. Her har man god plass til både sofagruppe og spisegruppe. Fra stuen har man direkte utgang til en koselig vestvendt veranda. På verandaen har man en praktisk lagringsbod.

Utstyr

Markise på veranda
Kabel-tv og bredbånd - fellesavtale med Get
Skyvedørsgarderobe soverom
Moderne porttelefon
Varmegjenvinningsanlegg inkl. oppvarming av varmt vann
Automatsikringer
Brannvarslingsanlegg til sentral

Oppvarming

Elektrisk oppvarming.
Vi gjør oppmerksom på at dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med.

Tomten

Fellestomt eiet av borettslaget på 12340 kvm. Tomteområdet er flatt og pent opparbeidet med gressplen, busker og trær. Asfaltert parkeringsplasser og adkomstveier.

Arealet er hentet fra matrikkelen og det kan variere hvor gode disse dataene er med hensyn til fullstendighet og nøyaktighet. Avvik kan forekomme ved en senere oppmåling.

Parkering

Utvendig parkering på oppmerkede parkeringsplasser.

Borettslaget leier også ut garasjeplasser i kjeller og carport etter intern venteliste som administreres av styret.

Vei/vann/avløp

Offentlig tilknyttet.

Forretningsfører

OBOS

Borettslaget

Mineberget Borettslag
Boligen er tilknyttet Mineberget borettslag som består av 62 leiligheter fordelt på 3 blokker. Vaktmestertjenester og trappevask blir utført av rengjøringsbyrå. Borettslaget har også avtale med firma som utfører plenklipping, snørydding og strøing, men beboere har selv ansvar for at snø på terrassene måkes bort fra vegger, samt snømåking ved innganger.

Det var driftsinntekter i 2018 på kr. 3.453.644,-. Driftskostnader i 2018 på kr. 2.200.309,-. Dette er kr. 216.206,- høyere enn budsjettert og skyldes i hovedsak drift og vedlikehold. Årsresultat i 2018 på kr. 658.776,-. Borettslagets disponible midler var pr.31.12.2018 på kr. 1.154.823,-.

Av større vedlikehold i borettslaget har de gjennomført en omfattende rehabilitering i 2016. Det er blitt skiftet skiftet tak, dører, terrassearbeider, nytt ventilasjonsanlegg og brannvarslingsanlegg. Det er overspenningsvern i alle sikringsskap, montert el-bil ladere, sensorstyrt ledbelysning og nødlys. Det er blitt gjennomført oppussing av oppgangene, bygging av carporter og montering av nedgravd avfallsanlegg. Det er blitt beskjært busker og trær. I 2018 ble det gjennomført blant annet:

- Utbedret ventilasjonsanlegget
- Hengt opp nye postkasser utenfor hver inngang
- Nye toaletter i Aktivitetshuset

Styregodkjennelse

En selger har rett til å overdra sin andel, men kjøperen må godkjennes av borettslaget for at overdragelsen skal bli gyldig ovenfor borettslaget.

Dyrehold

Hunder, katter eller andre husdyr tillates ikke holdt i borettslaget i flg. husordensreglene.

Forsikring

Bygningen er forsikret av borettslaget gjennom Gjensidige Forsikring med polisenr. 78961242.

Ligningsverdi

Kr. 558 566,- som primærbolig og kr. 2 010 837,- som sekundærbolig for inntektsåret 2017. Ligningsverdien skal utgjøre ca. 25 % av markedsverdi for primærbolig (der eier er folkeregistret pr. 1. januar) , og ca. 80 % for sekundærbolig (alle ander boliger).

Felleskostnader

4 132,-
Felles bygningsforsikring, kommunale avgifter med eiendomsskatt, avdrag og renter, styrehonorar, forretningsførsel, normalt vedlikehold, varmtvann, kabel-tv og internett, trappevask, strøm fellesareal, utvendig vedlikehold og diverse drift

Andel fellesgjeld/fellesformue

Andel fellesgjeld er kr. 403 000 (avrundet opp til nærmeste hele tusen) pr. 01.05.19.

Lånevilkår

Borettslagets lån og vilkår pr. 23.04.2019:

OBOS, annuitetslån, kr 26 696 133,-, restløpetid 27 år og 2 mnd, terminer 12 pr. år, flytende rente 2,65%.

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Garantiordning

Borettslaget har avtale med OBOS om garanti for betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtalen gjelder til den blir sagt opp av en av partene.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Det finnes ikke ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver. I følge opplysninger fra Fredrikstad Kommune skal det ikke være nødvendig med ferdigattest for bygg eldre enn fra 1998 (da nye regler om ansvar ble innført).

Utleie

Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten samtykke fra styret og godkjenning av leietaker, konferer megler.

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Diverse

Taklampe på kjøkken, hvitevarer, gardinstenger og ventilator medfølger ikke salget.

Det er et generelt pålegg i området om utkobling av taknedløp.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Tinglyst 05.01.1982, dagboknr. 14
Rettighetshaver: Mineberget aktivitetshus.
Leieavtale (Sameiet Mineberget aktivitetshus, gjelder lokaler i kjeller).

Tinglyst 04.11.1993, dagboknr. 10343
Erklæring/avtale:
Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Fredrikstad kommunes arealplan 2011-2023 er gjeldende. Eiendommen er uregulert, og ikke omfattet av noen reguleringsplan og dens bestemmelser.

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Totale kostnader

2 050 000,- (Prisantydning)
403 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
2 453 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 187,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 147,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
2 468 147,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking. Dette innebærer at oppdragsansvarlig har plikt til å melde fra til Økokrim om eventuelle mistenkelige transaksjoner.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Christoffer Dahle Olsen

Ref.: 710190101