Hopp til innholdet
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow

Odvar Solbergs vei 140, 0973 Oslo

2-roms med innglasset balkong og hage! Flott beliggenhet nær marka. Garasjeplass. Kjøkken fra 2016/17. Varme i alle gulv

Prisantydning

2 400 000,-

BRA/P-rom

67 kvm / 55 kvm

Boligtype

Leilighet

Det er ingen planlagte visninger på denne boligen. Vennligst kontakt megler.

Totalpris inkludert omkostninger
2 803 147 kr
Prisantydning
2 400 000 kr
+ Andel fellesgjeld
388 000 kr
+ Omkostninger
15 147 kr
= Totalpris
2 803 147 kr
Felleskostnader
3 399 kr/mnd
Antall rom
2
Antall soverom
1
Primærrom
55 kvm
Bruksareal
67 kvm
Etasje
1
Eierform
Borettslag
Boligtype
Leilighet
Kommune
Oslo
Byggeår
1973
Energimerking
Rød D
Tone Thalberg Andersen

Tone Thalberg Andersen

Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF

Mer om boligen

2-roms leilighet med en flott beliggenhet på Romsås. God planløsning, romslige rom og store vinduer som gir rikelig med lys gjør at dette er en leilighet som passer de fleste. Modernisert i 2016/2017 med blant annet nytt kjøkken! Innglasset balkong med markise og egen hage - en deilig forlengelse av stuen! Et perfekt valg for deg som ønsker nærhet til natur samtidig som det er kort vei til både butikker og kollektivtransport.

Romsås er et fantastisk sted å bo og vil du ha en moderne leilighet med egen hage? - da er Odvar Solbergs vei 140 perfekt!

- Innglasset balkong med markise og skjermet hage!
- Kjøkken fra 2016/2017
- Varme i alle gulv
- Garasjeplass i lukket garasjeanlegg
- 2 boder
- Kabel-TV og internett inkl i felleskost
- Rask avklaring av forkjøpsretten.
- Ingen dokumentavgift!

Entré: Meget romslig og lys entré med god plass til oppbevaring av klær og sko. Her kan man sette inn garderobe, kommoder eller skoskap for å få mye oppbevaringsplass!

Stue: En lys og romslig stue med smart planløsning. Her er det naturlig plass til sofakrok. Store vindusflater ut mot hagen gir rommet godt med naturlig lys og en hyggelig atmosfære. Fra stuen er det utgang til innglasset balkong og hagedel som blir som en forlengelse av rommet på sommerhalvåret. Åpen løsning til kjøkkenet!

Kjøkken: Lyst og hyggelig kjøkken med hvite fronter. Laminat kjøkkeninnredning fra Smart kjøkken fra 2016/2017, laminat benkeplate, plater over benk, kullfilter Røros vifte, nedfelt kum, integrert komfyr, platetopp og oppvaskmaskin. Kjøkkenet har godt med både skap- og benkeplass og har plass til spisebord.

Balkong og hage: Fantastisk innglasset terrasse på 11 kvm med markise og tilhørende hage. Utvendig solskjerming. Hagen er pent opparbeidet med blomster og annen buskevekst i tillegg til et område med gjerde. Marka rett utenfor. Hagen kan brukes både på klare, varme dager og litt mer regntunge dager utover høsten.

Bad: Delikat flislagt bad. Badet har god størrelse. Dusjhørne med innadslående glassdører. Servant med skuffer under. Det er også montert ekstra skap for ytterligere oppbevaring av håndklær og andre baderomsartikler. Praktisk med opplegg for vaskemaskin og tørketrommel, og varmekabler i gulv.

Soverom: Lyst og romslig soverom med god plass til dobbeltseng og klesoppbevaring. Stort vindu som slipper inn naturlig lys!

Beliggenhet

Odvar Solbergs vei 140 i Svarttjern borettslag på Romsås, nordøst for Oslo sentrum. Offentlig kommunikasjon: Buss og t-bane samt matebuss. Butikker: Nærbutikken Joker ligger rett utenfor døren. Romsås senter - 2 minutter med buss eller ca. 12 minutter gange. På Romsås senter finner man legesenter, tannlege, svømmehall, fysioterapi, minibank, bibliotek, butikker og t-bane, Alternativt er også Grorud senter med dagligvare, Europris, Vinmonopol, ferskbutikk for fisk, tekstil, spisesteder som bakeri og sushi med flere. Større senter på Linderud, nyoppusset Steen & Strøm senter, med det meste av forretninger samt Vinmonopol, kaffer, restauranter og mye annet. Her finner du det meste av det du måtte trenge. Skoler alle trinn. Barnehager (gangveier til begge). Ny barnehage er under bygging kun 3 min fra leiligheten, ferdigstilt ca august 2018. Få minutters gange til Svarttjern badevann som nylig er oppgradert med hyggelige utearealer.

Gå direkte fra blokken og bruk turveier innover marka. Meget barnevennlig, rett og slett fantastisk, med turstier, lysløype og badevann rett utenfor døren. På vinterstid er det mulig å ta på skiene hjemme for å gå direkte inn i løypene. På sommerstid finnes badedammen og Steinsbruvann. Tren ute i det fri eller benytt innendørs treningssenter som det finnes flere av i området. Vil du bare nye noen få minutter ute så finnes Svarttjern badevann 4 min unna som er et nydelig og brukervennlig oppgradert uteområde.

Bebyggelse

Romsås består av 6 borettslag; Tiurleiken, Ravnkollen, Orremyr, Emanuelfjell, Svarttjern og Røverkollen. Svarttjern borettslaget består av 6 tun med 18 blokker og 649 andelsleiligheter og 1 tjenesteleilighet samt 3 parkeringshus.

Adkomst

Det er lett å komme seg til Odvar Solbergs vei 140.
- Med T-bane, bane 4 og 5 i begge retninger, t-banen går hvert 7 min i rush tiden.
- Matebuss fra Grorud med bussholdeplass i umiddelbar nærhet (i enden av Odvar Solbergsvei ved avkjøringen til borettslaget 4 min å gå).
- Flere ekspressbusser på Trondheimsvn - herunder også flybussen.
- Buss 31 stopper på Grorud T og går hele døgnet, her er det også overgang til matebuss.
- Med bil direkte adkomst med avkjøring fra Trondheimsveien til Grorud mot Romsås

Byggemåte

Boligblokk på totalt 9 etasjer med bærende betongkonstruksjoner. Utvendige fasader er forblendet med teglstein og beiset panel på yttervegger mot balkonger/terrasser. Betong skillende vegger mellom leilighetene. Leilighets skillende dekker i betong. Innvendige vegger med gipsplater. Bygningene er fundamentert på fjell. Flate tak tekket med sarnafil/ papp. Innvendige taknedløp. Det er i 2009-2014 utført totalrenovering av alle bygninger i borettslaget. Det er utført renovering både av blokkene utvendig, yttertak og av fellesområdet.

Innhold

Entré, bad, stue med åpen kjøkkenløsning og 1 soverom. Innglasset balkong og hage.

Areal

Primærrom: 55 kvm, Bruksareal: 67 kvm, Bruttoareal: 72 kvm

Standard

Vegger: Glatte malte flater og tapet fra desember 2016. Fliser på bad.
Gulv: Laminatgulv i alle rom fra desember 2016. Fliser på bad.
Himling: Malte flater.
Vinduer: 2 lags isolerglass i vinduer fra 2002.
Kjøkken: Laminat kjøkkeninnredning fra Smart kjøkken fra 2016, laminat benkeplate, plater over benk, kullfilter Røros vifte, nedfelt kum, integrert komfyr, platetopp og oppvaskmaskin.
Bad: Bad med wc, servant med skuffer under, dusj i hjørne med innadslående dører. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.

Utstyr

- Porttelefon
- Garasjeplass
- 2 boder
- Kabel-TV og internett inkl i felleskost
- Varme i alle gulv
- Innglasset balkong med markise og hage

Oppvarming

Elektrisk oppvarming.
Varme i alle gulv

Tomten

Andel i 83.669 kvm eiet tomt for hele borettslaget. Svarttjern brl består av i alt 6 tun. Borettslagstomten er meget pent opparbeidet med store grøntområder pent beplantet med både hekk og prydbusker. Bilfrie områder mellom og rundt blokkene opparbeidet med lekeplasser og sittegrupper. Bilfrie gangveier. Borettslagstomten grenser delvis mot Lillomarka.
Eiendommen er konsesjonsfri.
Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Parkering

Det følger 1 fast garasjeplass i felles garasjeanlegg med leiligheten.
Forøvrig gate- og gjesteparkering etter gjeldende bestemmelser.

Vei/vann/avløp

Offentlig.

Forretningsfører

OBOS, Hammersborgs torg 1, 0179 OSLO.

Borettslaget

Svarttjern borettslag.
www.svarttjern.no - Beboere, både nåværende og nye oppfordres ti å holde seg orientert via siden.
Styret har kontor i underetasjen i Odvar Solbergs vei 120 med kontortid mandager mellom kl. 18.30 og 19.30. Epost: styret@svarttjern.no

Forkjøpsrett

Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

12.08.2019

Styregodkjennelse

Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Dersom styret i borettslaget ikke godkjenner kjøper som ny eier, må boligen videreselges for kjøpers regning og risiko.

Dyrehold

Tillatt etter søknad og godkjennelse fra styret i borettslaget. Dyreeier må undertegne "erklæring om dyrehold". For nærmere beskrivelse av reglene se husordensreglene for brl. Kamphunder er ikke tillatt.

Forsikring

Svarttjern borettslag har forsikret bygningene i Gjensidige forsikring - polisenr. 84158050

Ligningsverdi

Kr. 659.850,- for inntektsåret 2018 som primærbolig.
Kr. 2.111.519,- for inntektsåret 2018 som sekundærbolig.
Tallene er beregnet utifra skatteetatens boligkalkulator pr. 01.08.2019.
Likningsverdien skal utgjøre ca. 30% av markedsverdi for primærbolig (der eier er folkeregistrert pr. 1. januar), og ca 84% for sekundærbolig (alle andre boliger).

Felleskostnader

Kr. 3.399,- som dekker:
Garasjeplass, kommunale avgifter, drift- og forsikring av brl., nedbetaling av fellesgjeld (kr.1.391,-), kabel-tv, internett (levert av Get) vaktmestertjeneste og trappevask (kr.100,-).

Borettslaget har startet arbeidet med rehabilitering av P-husene. Styret har valgt entreprenøren Consolvo til jobben med å rehabilitere P-Husene. Arbeidet startet opp juni måned, og de håper å ha det klart innen vinteren 2020-21. P-husene må tømmes under rehabiliteringen. Det er å anta at dette vil medføre økning i felleskostnader og fellesgjeld. Megler har ikke fått opplyst noe om eventuelle lån eller kostnader.

Andel fellesgjeld/fellesformue

Andel fellesgjeld: 388.000,- pr. 01.07.2019
Andel fellsformue: 5.722,- pr. 31.12.2018

Lånevilkår

Borettslaget har 4 lån:

HANBAN-94927031072
Annuitetslån med 12 terminer pr. år.
Flytende rentesats pr. 03.07.2019 er 1,95% pa.
Restløpetid 34 år og 9 mnd.
Saldo pr. 03.07.2019 er kr.287.898.323,-.
Andel av saldo er kr.311.984,-
Kapitalkostnader er kr.1.033,-

HANBA2-94927031080
Annuitetslån med 4 terminer pr. år.
Flytende rentesats pr. 03.07.2019 er 2,04% pa.
Restløpetid 16 år.
Saldo pr. 03.07.2019 er kr.15.002.418,-.
Andel av saldo er kr.16.257,-
Kapitalkostnader er kr.102,-

HANBA3-94927031102
Annuitetslån med 4 terminer pr. år.
Flytende rentesats pr. 03.07.2019 er 2,04% pa.
Restløpetid 30 år og 9 mnd.
Saldo pr. 03.07.2019 er kr.26.580.205,-.
Andel av saldo er kr.28.801,-
Kapitalkostnader er kr.103,-

HANDEL-94927032869
Annuitetslån med 12 terminer pr. år.
Flytende rentesats pr. 03.07.2019 er 1,95% pa.
Restløpetid 20 år.
Saldo pr. 03.07.2019 er kr.28.000.000,-.
Andel av saldo er kr.30.340,-
Kapitalkostnader er kr.153,-

Det er ikke mulighet for individuell nedbetaling på hele eller deler av fellesgjeld (IN-lån)

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Følgende ferdigattester foreligger:
- Odvar Solbergs vei 140-144 - Utboder og leskur - Ferdigattest - 1975
- Odvar Solbergs vei 140-144 - Boligblokk - Ferdigattest - 1976
- Odvar Solbergs vei 140-144 - Rehab fasader og innglassing balkonger - Ferdigattest - 2014

Utleie

Begrenset mulighet for utleie. For nærmere opplysninger, se borettslagsloven, vedtekter og husordensreglene til borettslaget.

Diverse

- Sprekk i platetopp på kjøkkenet. Selger opplyser om at dette vil bli utbedret før overtagelse.
- Kjøleskap og vegghengt TV på soverom følger boligen i den stand de står.
- Vaskemaskin og tørketrommel kan følge mot en sum.

- Get er borettslagets leverandør av TV- og bredbåndstjenester.

- Vaktmestertjeneste: Borettslagets vaktmestertjenester utføres av Romsås vaktmestersentral (RVS). RVS har kontoradresse i Romsås senter 6, og kan kontaktes på telefon 22 21 30 00, eller e-post: rvs@sentralen.net, Åpningstid mandag til torsdag er kl. 07.00 - 15.30, fredag til 13.00. Borettslaget har to lokalvaktmestere tilgjengelig i åpningstiden til RVS, telefon 22 10 17 83 (tun 1-3) og telefon 22 10 17 86 (tun 4-6).

- Grendehus - Tjernhuset: Borettslaget har også et lokale/forsamlingshus, som beboerne kan leie etter bestemte regler. Tjernhuset ligger ved innkjøringen til det øvre boområdet.

Større vedlikehold og rehabilitering
Svarttjern borettslag har ingen vedtak om noe som gjelder rør/bad. Forøvrig er det viktig å merke seg at rørene er over 50 år gamle og at de som ønsker å gjøre noe med badene tar kontakt med styret i forkant for å klargjøre eventuelle planer som kan komme.

På generalforsamlingen i 2017 ble det vedtatt at borettslaget skulle iverksette prosjektet med heiser i lavblokker under forutsetning av at staten ved Husbanken ga prosjektet økonomisk støtte. I rundskriv til alle beboerne i mars i inneværende år ble det informert om at Husbanken gir slik støtte. Til selve kostnadene til de to første heisene i OSV. 168 og 206 har borettslaget fått tilsagn om 1.650.000,- kroner. I tillegg går staten også inn med en støtte på kr. 284.375,- til selve prosjekteringen av hele prosjektet. Slik det ser ut i skrivende stund kan vårt borettslag bli det første, og største i landet, som får på plass heiser i alle lavblokkene.

Borettslaget har startet arbeidet med rehabilitering av P-husene. Styret har valgt entreprenøren Consolvo til jobben med å rehabilitere P-Husene. Arbeidet startet opp juni måned, og de håper å ha det klart innen vinteren 2020-21. P-husene må tømmes under rehabiliteringen. Det er å anta at dette vil medføre økning i felleskostnader og fellesgjeld. Megler har ikke fått opplyst noe om eventuelle lån eller kostnader.

Større vedlikehold og rehabilitering
2018 - 2019
Forprosjekt p-hus
2013 - 2014
Brannsikring og sikringsskap
Nytt brannsikringsutstyr i alle leilighetene.
Installering av nye sikringsskap.
2010 - 2014
Rehabiliteringsperiode
2009 - 2010
Totalrehabilitering iverksatt
En ekstraordinær generalforsamling 23. mars vedtok at borettslaget skal gjennomføre totalrehabilitering av blokkene og uteområdet.
2005 - 2007
Utskifting av samtlige 32 heiser
2003 - 2003
Tak uteboder og tak P-hus
Takene på utebodene rehabilitert.
Taket i p-huset ved butikken tekket om.
2002 - 2003
Verandaside og tak på P-41
Verandasiden rehabilitert.
Taket på P-41 (det nederste p-huset)

For fullstendig rehabiliteringshistorikk, se årsberetning.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Eiendommen er regulert til bolig, forretninger og treningssenter l i henhold til reguleringsplan S-4039 datert 11.02.2004 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 23.11.2004.

Mehargruppen som eier tomten hvor Jokerbutikken står i dag har søkt om utvikling av eiendommen. Borettslaget har levert innsigelser og foreløpig er det utsatt.

Totale kostnader

2 400 000,- (Prisantydning)
388 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
2 788 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 187,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 147,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
2 803 147,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking. Dette innebærer at oppdragsansvarlig har plikt til å melde fra til Økokrim om eventuelle mistenkelige transaksjoner.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven ble opprettet 01.08.2019 og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven:
- Tilstandsrapport
- Egenerklæringsskjema
- Nabolagsprofil
- Energiattest
- Reguleringskart
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Fagansvarlig/Eiendomsmegler Tone Thalberg Andersen

Ref.: 703190120