Hopp til innholdet
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow
left-arrow-01
right-arrow

Kringsjå 11A, 1605 Fredrikstad

2-roms leilighet beliggende i høy underetasje med vestvendt balkong og flott utsikt mot byen.

Prisantydning

1 850 000,-

BRA/P-rom

52 kvm / 49 kvm

Boligtype

Andelsleilighet

Det er ingen planlagte visninger på denne boligen. Vennligst kontakt megler.

Totalpris inkludert omkostninger
1 957 147 kr
Prisantydning
1 850 000 kr
+ Andel fellesgjeld
92 000 kr
+ Omkostninger
15 147 kr
= Totalpris
1 957 147 kr
Felleskostnader
3 122 kr/mnd
Antall rom
2
Antall soverom
1
Primærrom
49 kvm
Bruksareal
52 kvm
Etasje
0
Eierform
Borettslag
Boligtype
Andelsleilighet
Adresse
Kringsjå 11A
Kommune
Fredrikstad
Byggeår
1974
Energimerking
Rød F
Andre søland

André Søland

Fagansvarlig / Eiendomsmegler

Mer om boligen

Boligen vi her presentere er en 2-roms leilighet beliggende i høy underetasje med vestvendt balkong og flott utsikt mot byen.

Fra entréen har man adkomst til en romslig bod, badet eller stuen rett frem. Badet er innredet med klosett, servant og dusjkabinett. Her er det også opplegg for vaskemaskin. Stuen er lys og luftig og har åpen løsning mot kjøkkenet. Videre fra stuen har man utgang til vestvendt balkong på ca 13 m2, og man har også adkomst til soverommet herfra. Soverommet er av god størrelse og har vindu som vender mot vest. Langs den ene veggen er det plassbygde skap med gode oppbevaringsmuligheter.
Boligen har generelt en enkel standard med noen eldre flater.

På Kringsjå bor du meget sentralt, rett på utsiden av sentrumskjernen, i et stille og rolig nabolag. Denne leiligheten har mye potensiale, og bør sees. Velkommen på visning!

Beliggenhet

Kringsjå gir deg kort vei til mye av det Fredrikstad og byens sentrum har å by på av shopping, kultur, uteliv samt at du har naturen og tilgang til friområder nesten rett utenfor døren. Det er kort vei til Torvbyen, sentrum og gågata med stort utvalg av butikker og kafeer. Langs byens bryggepromenade har du et rikt utvalg av restauranter. Fra sentrum er det videre gangbro over til Kråkerøysiden med Slippen restaurant, Båthusteateret og Værsteområdet med Høgskolen i Østfold og Fredrikstad stadion. For øvrig har man gangavstand ned til busstorvet ved Torvbyen med forbindelse til Oslo, Rygge og Gardermoen, samt distriktets lokalruter. Skal du benytte Glommaringen er det busstopp i begge retninger ved Rolvsøyveien like ved Rema 1000 på Hassingen. Fra Kringsjå er det gangavstand ned til jernbanestasjonen og fergestedet med gratis byferge over til Gamlebyen. Byferga anløper sentrum, mellom Gressvik, Kråkerøy og Gamlebyen. Nærmeste butikker er Rema 1000 på Hassingen hvor det også er kiosk, blomsterbutikk og bakeriutsalg, og Joker Glemmen med søndagsåpen butikk. For turer i skog og mark er det ikke langt opp til Fredrikstadmarka med vakre Bjørndalen som i 2013 ble kåret til landets beste uterom, og som med sine mange stier, vann og lysløype byr på flotte tur- og aktivitetsmuligheter hele året.

Adkomst

Fra Fredrikstad sentrum:
Kjør Rolvsøyveien mot Sarpsborg og ta til høyre i rundkjøringen ved Rema på Hassingen, kjør rett frem og ta til venstre opp Fagerliveien. Følg denne ca 100 meter og ta så av til Kringsjå til høyre. Følg veien til terrasseblokkene. Kringsjå 11 er den første langblokka på høyre side.

Det vil bli skiltet med OBOS Eiendomsmeglere ved felles visning

Byggemåte

Blokk over 4 etasjer + underetasje/kjeller bygget i 1974. Bygningen antas fundamentert på fjellgrunn. Grunnmur av plasstøpt betong og støpte gulv i kjelleretasjen. Bærende konstruksjon av betong utvendig forblendet med teglstein og noe bindingsverk kledd med liggende trekledning. Etasjeskillere av betong. Flat takkonstruksjon tekket med papp/folie. For ytterligere info se vedlagt verdi- og lånetakst utført av Kenneth Nymo Pettersen datert 12.07.2018.

Innhold

Boligen ligger i underetasjen og inneholder: Entré, bad, bod, soverom, kjøkken og stue med utgang til balkong på ca. 13 m2.

Det medfølger en matbod og en kjellerbod på henholdsvis ca 0,5 m2 og 4 m2. I kjelleren er det også felles vaskerom og sykkelbod

Areal

Primærrom: 49 kvm, Bruksareal: 52 kvm, Bruttoareal: 56 kvm

Opplyste arealer er hentet fra takstrapport og er ikke kontrollmålt av megler.

Standard

2-roms leilighet beliggende med attraktiv beliggenhet og vestvendt balkong med utsikt. Innvendige overflater i boligen er i stor grad vegger og tak med malt betong, og på gulvet er det vinylbelegg.

Entre:
Entréen er lys og gir deg adgang til en bod, badet eller stuen rett frem

Innvendig bod/kott:
Den innvendige boden er av god størrelse og gir gode muligheter for oppbevaring eller evt. en Walk-in-closet hvis man skulle ønske det.

Bad/wc:
Badet er enkelt innredet med klosett, servant og dusjkabinett. Her er det også opplegg for vaskemaskin, og det er mekanisk avtrekk.

Stue:
Videre fra entréen har man stuen. Stuen er lys og luftig med fin takhøyde og vindusflater som slipper inn naturlig lys. Stuen har åpen løsning mot kjøkkenet i den ene enden, og utgang til vestvendt balkong i den andre. Balkongen er på ca 13 m2 og her har man fin utsikt mot byen og det omkringliggende.

Kjøkken:
Kjøkkenet ligger med åpen løsning mot stuen. Kjøkkeninnredningen har glatte fronter, laminat benkeplate med nedfelt vask- og skyllekum og belysning over benkeplaten.
Det er plass for vaskemaskin. Kullfilterventilator over kokeplass

Soverom:
Soverommet har adkomst fra stuen og er av god størrelse. Rommet har vindu som vender mot vest, og langs den ene veggen er det montert plassbygde skap.

Utstyr

- Porttelefon
- Kabel-tv/internett

Oppvarming

Elektrisk oppvarming.
Vi gjør oppmerksom på at dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, medfølger heller ikke dette.

Tomten

Andel i ca. 21542 kvm festet fellestomt. Både flat og skrånende terreng. Naturtomt på store deler av eiendommen. Grunneier: Nygaard og Guldbergs eiere. Tomten er festet i 100 år fra 1972. Festeavgiften inngår i fellesutgiftene. Grunneier har pant for forfalt festeavgift og leien kan økes ved neste regulering.

Parkering

Borettslaget leier ut garasjeplasser etter intern venteliste, og beboere skal leie plass her så fremt det er noe ledig. Ved tildeling av plass får du garasjeportåpner eller tilgang til portåpning via din mobiltelefon. Øvrig parkering skal skje på anviste plasser på parkeringsplass på garasjetaket. Se husordensreglene som ligger som vedlegg i prospektet for utfyllende bestemmelser.

Vei/vann/avløp

Offentlig tilknyttet

Forretningsfører

OBOS Østfold

Borettslaget

Boligen er tilknyttet Bratthammeren borettslag som består av totalt 186 leiligheter fordelt på 7 blokker. Av saker styret har arbeidet med i 2017 er bla. etablering av el-billader, det arbeides med stensikring på endeveggen i blokk nr 11, behandling av kjøpstilbud på tomt og div andre saker. Borettslaget utførte rørfornying i perioden 2011-2013. Borettslaget har vaktmester på heltid. Renhold av trappeareal blir også utført. Den enkelte andelseier har imidlertid selv ansvaret for vedlikehold av alt treverk og mur på egen balkong (borettslaget holder materiell). Borettslaget arrangerer årlig gratis tur for borettslagets pensjonister.
Etter samtale med styreleder januar 2019 er det pr nå ingen større planer i borettslaget annet en rehabilitering av yttervegger. Borettslaget har god økonomi og styreleder anslo at det sannsynligvis ikke ville bli behov for noe større lån eller økning i felleskostnader.

Bratthammeren borettslag har egen hjemmeside som kan anbefales: www.bratthammerenborettslag.no.

Borettslagets driftsinntekter i 2017 var til sammen kr 7.571.620. Driftskostnadene i 2017 var til sammen kr 5.079.712. Dette var kr 680.523.- lavere enn budsjettert og skyldes i hovedsak lavere vedlikeholdskostnader enn budsjettert. Borettslagets disponible midler var pr. 31.12.17 kr 2.962.571,-.

Styregodkjennelse

Ny andelseier(e) skal godkjennes av borettslagets styre før innflytting.

Dyrehold

Etter skriftlig søknad kan det innvilges tillatelse til dyrehold i borettslagets leiligheter, mot at fastsatte betingelser oppfylles. Se vedlagte husordensregler for nærmere opplysninger.

Felleskostnader

3 122,- pr Mnd
Felleskostnadene inkl bl.a: Renter og avdrag på borettslagets felleslån, varmtvann, fellesstrøm, komm. avgifter, festeavgift, eiendomsskatt, forsikring av bygningen, ytre vedlikehold, kabel-tv og bredbånd, trappevask, vaktmester og øvrige driftsutgifter.

Lånevilkår

Borettslaget har følgende lån og vilkår pr. 11.12.2018:
- Eika, annuitetslån, kr. 8.831.415,-, flytende rente 2,65%, restløpetid 24 år 11 md.
- Husbanken, annuitetslån, kr. 9.355.414,-, flytende rente 1,41%, restløpetid 8 år 7 md.

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Kjøpers ansvar for øvrige andelseieres mislighold

Borettslaget har avtale med OBOS om garanti for betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtalen om sikring av felleskostnader gjelder til den blir sagt opp av en av partene.

Utleie

Boligen er registret med én godkjent boenhet
Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Adgangen til bruksoverlating (utleie) er begrenset.

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Diverse

- Det gjøres oppmerksom på at selger ikke har bebodd boligen selv. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om boligen, og har i begrenset grad kunne supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne annonsen. Kjøper oppfordres til å foreta grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

- Det er gjennomført flyttevask av boligen før visning og det vil ikke bli utført ytterligere vask/rengjøring før overtagelse.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Følgende heftelser er tinglyst på borettslagets eiendom:
- Dagbok nr 3885, tinglyst 01.11.1972. Festekontrakt - vilkår.
- Dagbok nr 704259, tinglyst 16.09.2010. Nye vilkår - feste.
- Dagbok nr 645744, tinglyst 30.08.2012. Erklæring/avtale med bla. rett til snuplass.

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Eiendommen ligger inn under kommuneplan for Fredrikstad kommune 2011-2023 med formål krav vedrørende infrastruktur og bebyggelse og anlegg. Planen var godkjent/vedtatt 06.12.2012. Det er regulert til krav vedr. infrastruktur, gul sone T-1442, parkeringshus, -anlegg, gang- og sykkelveg, kjøreveg, veg, garasje, offentlig friområde, blokkbebyggelse, felles gangareal, felles grøntareal, gangvei, kjørevei i reguleringsplan 010658 Søndre del av Bratthammeren godkjent 07.08.1972, 0106534 Bryggeriet godkjent 16.06.2005 og 01061025 Reguleringsendring del av Bryggeriet godkjent 21.06.2012 med reguleringsbestemmelser. Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på meglers kontor og kan utleveres på forespørsel. Planforslag 0106 InterCity Fredrikstad Sarpsborg er varslet igangsatt 12.05.2016.

Totale kostnader

1 850 000,- (Prisantydning)
92 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
1 942 000,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 187,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 147,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
1 957 147,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring i Protector Forsikring ASA.
Selgers egenerklæring ligger vedlagt salgsoppgaven. Interessenter/kjøper oppfordres til å gjøre seg kjent med denne.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking. Dette innebærer at oppdragsansvarlig har plikt til å melde fra til Økokrim om eventuelle mistenkelige transaksjoner.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet 04.01.2019 og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: Nabolagsprofil, verdi- og lånetakst, egenerklæringsskjema, vedtekter, husordensregler og forside energiattest
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

OBOS eiendomsmeglere har copyright til tekst og bilder i annonsen og det er ikke tillatt å benytte tekst eller bilder uten tillatelse fra rettighetshaver.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler / Fagansvarlig André Søland

Ref.: 714180103

Last ned dokumenter

Her kan du laste ned relevante dokumenter til boligen.